Şimdi Ara

lcd smartie programı(plugin ekleme konusunda yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karıştı şimdi, Everest.dll LCD Smartie içindeki plugins klasörüne atılacak. O ayrıca verdiğim msvcr71.dll dosyası windows\system içine atılacak. Ben XP professional kullanıyorum. Everest plugin kullanmaya çalışırken hep o dosyayı istiyordu. Dosyayı nerden bulduğumu hatırlamıyorum, unuttum şimdi. C:\Windows\System içine attım, uyarılardan kurtuldum. Zaten başka türlü çalışmıyordu.
  • Everest plugin sitesinde yokmuş, şimdi farkettim. Onu da rapide atayım. İnternette aramaktan daha kolay. :)

Link1:
    http://r a p i d s h a r e.com/files/254649135/everest.zip.html
    Alternatif link:
    http://www.4shared.com/file/117436815/54ab792f/everestplugin.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 20:50:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Karıştı şimdi, Everest.dll LCD Smartie içindeki plugins klasörüne atılacak. O ayrıca verdiğim msvcr71.dll dosyası windows\system içine atılacak. Ben XP professional kullanıyorum. Everest plugin kullanmaya çalışırken hep o dosyayı istiyordu. Dosyayı nerden bulduğumu hatırlamıyorum, unuttum şimdi. C:\Windows\System içine attım, uyarılardan kurtuldum. Zaten başka türlü çalışmıyordu.

işte sorun burada bende everst.dll dosyası yok . siz everst.dll yi nerden bulduğunuzu hatırlayamıyormuşsunuz, everst.dll dosyasını ozaman everstin içinden bulmaya çalışayım
  • quote:

Everest plugin sitesinde yokmuş, şimdi farkettim. Onu da rapide atayım. İnternette aramaktan daha kolay. :)

Link1:
    http://r a p i d s h a r e.com/files/254649135/everest.zip.html
    Alternatif link yolda...

tşkr ederim
  • Dosya ekledim ama sadece rapid adresi var. Onda sıkıntı yaşamıştınız ama me ga upl oad yine problem çıkardı. Oraya ekleyemedim.:(

Karışıkllık için kusura bakmayın. Ben hep Everest plugin'i de indirdiğinizi varsaymıştım. :)

Edit: Bu sefer alternatif link olarak 4shared adresi ekledim. Umarım becerebilmişimdir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 20:51:19 >
  • quote:

Dosya ekledim ama sadece rapid adresi var. Onda sıkıntı yaşamıştınız ama me ga upl oad yine problem çıkardı. Oraya ekleyemedim.:(

Karışıkllık için kusura bakmayın. Ben hep Everest plugin'i de indirdiğinizi varsaymıştım. :)

estağfurullah ne kusuru asıl siz benim kusuruma bakmayın saatlerce uğraştınız çok teşekr ederim everest dll dosyasını indirdim

dediğniz gibi artık örneklere bakarak dene yanılma yoluyla uğraşıyorum

setup ayarına örnekteki
    $dll(everest,1,TGPU1DIO,value) kodunu giriyorum, ekranda everest dll yti yama yapmadan önce dll hatası çıyodu şimdi sadece x yazısı çıkıyo sanırım yaklaştım

gerçekten çok teşekkür ederim Allah razı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 11 Temmuz 2009; 20:55:03 >

• X çıkması iyi bir şey. :) Ama ekran kartın (TGPU=ekran kartı sıcaklığı) bu değerin okunmasını desteklemiyor olmalı. Sanırım bu yüzden x yazmış. Zaten Everest'te okuyamadığın değerleri LCDSmartie de okuyamaz. Ordan sağlamasını yapabilirsin. Öncelikle daha genel geçer şeyler dene ki düzgün çalıştığından iyice emin olalım.

TGUPUDIO Ekran kartının üstündeki diyotların sıcaklığı herhalde. :) TGPU1AMB veya sadece TGPU1 yazarsan ekranda bişeyler çıkarttırabiliriz sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 21:04:48 >
  • quote:

X çıkması iyi bir şey. :) Ama ekran kartın (TGPU=ekran kartı sıcaklığı) bu değerin okunmasını desteklemiyor olmalı. Sanırım bu yüzden x yazmış. Zaten Everest'te okuyamadığın değerleri LCDSmartie de okuyamaz. Ordan sağlamasını yapabilirsin. Öncelikle daha genel geçer şeyler dene ki düzgün çalıştığından iyice emin olalım.

TGUPUDIO Ekran kartının üstündeki diyotların sıcaklığı herhalde. :) TGPU1AMB veya sadece TGPU1 yazarsan ekranda bişeyler çıkarttırabiliriz sanıyorum.

evet dediğiniz gibi değerleri everestin algılayıcısıyla karşılaştırıyorum ekran kartı çıkmıyor hdd ana kart ve cpu sıcaklıkları var örneklerle sadece anakartın sıcaklığını görebildim

şimdi sizin dediğiniz tavsiyeyi deneyeceğim ,sanırım ençok burası uğraştıracak

• önerdiğiniz kodlarda olmadı anakrtımın markasını modelini söyeyim belki bi işe yarar

asus p5rd2-vm anakartım , p4.4.06 ghz de işlemcim

ekran kartı sıcaklığı falan önemli değil sadece işlemci sıcaklığı ve fan rpm si olsa iyi olurdu
  • şu kodla fan rpm si çıktı

fan:$dll(everest,2,FCPU,)

darısı işlemci sıcaklığına
  • Enteresan, Everest hiç böyle yapmazdı. Aslında en çok tercih edilen donanım izleme progamlarının başında gelir. Ekran kartınızı tanımaması tuhaf. (sonradan gördüm ki cpu sıcaklık değerini de okuyamamışsınız)Mesela bende şunlar okunabiliyor:
    Ekran kartım ATİ X1950 Pro
     lcd smartie programı(plugin ekleme konusunda yardım)

P4 işlemcilerle kesin bişeyler okumanız lazım. Benim anakart ASUS p5n-e sli. İşlemci İntel Core2duo E6300.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 21:25:52 >

• quote:

Enteresan, Everest hiç böyle yapmazdı. Aslında en çok tercih edilen donanım izleme progamlarının başında gelir. Ekran kartınızı tanımaması tuhaf. (sonradan gördüm ki cpu sıcaklık değerini de okuyamamışsınız)Mesela bende şunlar okunabiliyor:
    Ekran kartım ATİ X1950 Pro

P4 işlemcilerle kesin bişeyler okumanız lazım. Benim anakart ASUS p5n-e sli. İşlemci İntel Core2duo E6300.

bende yeni farkettim everestte işlemci sıcaklığı oalrak AUX yazıyor bende şu kodu girdim

$dll(everest,1,TAUX,value) ve işlemci sıcaklığı gözüktü ekranda

bukadarı şmdilik yeterli tekrar tekrar teşekkür ediyorum Allah ne muradınız varsa versin

• everst benim pcd şunları okudu

olsun bukadarıda yeter
  • Çok az bileşen varmış. Üzüldüm şimdi o kadar heves etmiştiniz. Ama oyunlarda filan artık hep CPU bilgisine bakarsınız. :) Hastalık oluyor. Ben herşeyi ekledim. İşlemci kullanım yüzdesi, RAM harcaması, anakart, CPU, GPU sıcaklıkları. Hatta yetmedi, bir ara İzmir'in sıcaklık değerlerini de ekrana bastırıyordum. Artık bi yerden sonrası hayalgücü ve yaratıcılığınıza kalmış. LCD Smartie txt veya HTML uzantılı dosyaları okuyabiliyor. Ben HTML özelliğiyle hava durumu programının log dosyasını eşleştirmiştim. Biraz kassak Ekşi sözlük başlıkları bile ekrana yansıtılabilir herhalde. :) RSS feed desteği zaten var.

Bu işin içinden çıkamaycaksınız. Bıktıkça yeni şeyler eklersiniz artık.

• quote:

Çok az bileşen varmış. Üzüldüm şimdi o kadar heves etmiştiniz. Ama oyunlarda filan artık hep CPU bilgisine bakarsınız. :) Hastalık oluyor. Ben herşeyi ekledim. İşlemci kullanım yüzdesi, RAM harcaması, anakart, CPU, GPU sıcaklıkları. Hatta yetmedi, bir ara İzmir'in sıcaklık değerlerini de ekrana bastırıyordum. Artık bi yerden sonrası hayalgücü ve yaratıcılığınıza kalmış. LCD Smartie txt veya HTML uzantılı dosyaları okuyabiliyor. Ben HTML özelliğiyle hava durumu programının log dosyasını eşleştirmiştim. Biraz kassak Ekşi sözlük başlıkları bile ekrana yansıtılabilir herhalde. :) RSS feed desteği zaten var.

Bu işin içinden çıkamaycaksınız. Bıktıkça yeni şeyler eklersiniz artık.

yok zaten en çok winamp euqlazerı ve işlemci sıcaklığı için yapmıştım , ama programın bukadar geniş kullanıma izin verdiğimden haberim yoktu , evet izlemesi çok keyifli ışığı kapatıp seyrettim ekranı biraz çok uğraştım sayenizde yaptım ama değdi

bende bbc den new york times dan haberlere bağladım ordanda haber bültenleri geçiyo ing fazla yok ama olsun

bak şimdi hava sıcaklığını kötü dediniz içimde bi canavar uyanıyo gibi bu hava durumunu nasıl göstertebilirim?

• Weather Watcher programını kurun.
    http://www.singerscreations.com/Weather-Watcher.asp
    Weather Watcher ayarlarından export sekmesine gelin. Enable olsun. Dosyanın nerede saklanacağını ayarlayın. template kısmını ben şöyle değiştirdim, daha anlaşılır oluyor.
    <HTML> 
    [Location] <BR />
    Durum: [Condition] <BR />
    Sicaklik: [Temp] <BR />
    Hissedilen: [Feels] <BR />
    Dew Point: [Dew] <BR />
    Nem Orani: [Humidity] <BR />
    Ruzgar: [Wind] <BR />
    Gorus uzakligi: [Visibility] <BR />
    [Barometer] <BR />
    UV Index: [UV] <BR />
    Gunes dogus: [Sunrise AMPM] <BR />
    Gunes batis: [Sunset AMPM] <BR />
    <BR />
    [Updated]
    </HTML>

Yine Weather Watcher ayarlarından active city sekmesinden istediğiniz şehrin adını girin. Çıkan listeden şehri onaylayın. Verilerin güncelleme sıklığı için Auto update sekmesinden kısa bir değer verin ki hemen sonuç alalım. (en az 5 dakika oluyor) Conversations sekmesinden bizim anladığımız şekilde ayarlamlar yapabilirsiniz. (fahrenheit yerine celcius, mil yerine kilometre gibi)

LCD Smartie üzerinden bu HTML dosyasının konumunu girin.
    Örnek:
    $File(F:\Documents and Settings\cagdas\Belgelerim\weather watcher export\caadas.html,2)
    $File(F:\Documents and Settings\cagdas\Belgelerim\weather watcher export\caadas.html,3)
    $File(F:\Documents and Settings\cagdas\Belgelerim\weather watcher export\caadas.html,9)

Sondaki rakamlar yukarda verdiğim HTML dosyasının satır numaraları oluyor. mesela Rüzgar hızını yazdırmak istiyorsan kod sonuna 8 ekliyorsun.

Not: Ekranın kaymaması için Dont scroll this line kutusunu seçebilirsiniz.

• quote:

Weather Watcher programını kurun.
    http://www.singerscreations.com/Weather-Watcher.asp
    Weather Watcher ayarlarından export sekmesine gelin. Enable olsun. Dosyanın nerede saklanacağını ayarlayın. template kısmını ben şöyle değiştirdim, daha anlaşılır oluyor.
    <HTML> 
    [Location] <BR />
    Durum: [Condition] <BR />
    Sicaklik: [Temp] <BR />
    Hissedilen: [Feels] <BR />
    Dew Point: [Dew] <BR />
    Nem Orani: [Humidity] <BR />
    Ruzgar: [Wind] <BR />
    Gorus uzakligi: [Visibility] <BR />
    [Barometer] <BR />
    UV Index: [UV] <BR />
    Gunes dogus: [Sunrise AMPM] <BR />
    Gunes batis: [Sunset AMPM] <BR />
    <BR />
    [Updated]
    </HTML>

Yine Weather Watcher ayarlarından active city sekmesinden istediğiniz şehrin adını girin. Çıkan listeden şehri onaylayın. Verilerin güncelleme sıklığı için Auto update sekmesinden kısa bir değer verin ki hemen sonuç alalım. (en az 5 dakika oluyor) Conversations sekmesinden bizim anladığımız şekilde ayarlamlar yapabilirsiniz. (fahrenheit yerine celcius, mil yerine kilometre gibi)

LCD Smartie üzerinden bu HTML dosyasının konumunu girin.
    Örnek:
    $File(F:\Documents and Settings\cagdas\Belgelerim\weather watcher export\caadas.html,2)
    $File(F:\Documents and Settings\cagdas\Belgelerim\weather watcher export\caadas.html,3)
    $File(F:\Documents and Settings\cagdas\Belgelerim\weather watcher export\caadas.html,9)

Sondaki rakamlar yukarda verdiğim HTML dosyasının satır numaraları oluyor. mesela Rüzgar hızını yazdırmak istiyorsan kod sonuna 8 ekliyorsun.

Not: Ekranın kaymaması için Dont scroll this line kutusunu seçebilirsiniz.

sabrınıza hayret ettim doğrusu öğlenden beri benimle uğraşıyosunuz sanırım mesleğiniz öğretmen falan bu kadar sabıra ancak bu meslek aklıma geldi neyse ben şu hava durumunuda bi deneyim tşkr ederim

• İnsanlara yardım etmek güzel şey. Zamanında LCD Smartie'yi kendi isteğim doğrultusunda şekillendirmek için çok uğraşmıştım. Şimdi Amerika'yı tekrar keşfetmeye ne gerek var dimi? Bildiklerimi dilim döndüğünce yazayım, başkaları da istifade etsin. (Öğretmen değilim ama sabırlıyımdır)
  • size sormadan yapayım dedim ama olmadı

klasörü şuraya oluşturdum

belgelerm\hv\reha

kodu şöylemi girmeliyim

$File(F:\Documents and Settings\cagdas\Belgelerim\hv export \reha.html,2)

birde ekranda hava sıcaklığı gözkse yeterli rzgar hızına falan gerek yok sıcaklık için kodun sonuna hangi numarayı girmeliyim?

bu arada ekranda şu hata kodu var no such file diye bişeyler var

sanırım klasörün adresini doğru giremediğimden sorun çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 11 Temmuz 2009; 23:37:05 >
  • Documents and settings'ten sonra benim adımı yazmışsınız. :) Bir de "hv export \" burada exporttan sonra boşluk koymuşsunuz.

Bunun dışında doğru gibi gözüküyor. Sıcaklık için 4 girmeliyiz, çünkü üstte verdiğim kodlarda sıcaklıkla ilgili satır 4. sırada.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.