Şimdi Ara

lcd smartie programı(plugin ekleme konusunda yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu elektronikle ilgili fakat program kısmı olmadan bir işe yaramıyor, kasanın lpt portuna karakter lcd bağadım crystal control programıyla lcd ekranda winampta çalan şarkı , saat vs gösterebiliyorum...

şöyle bir program olsa daha iyi olacaktı

lcd ekranda 1 dk winampta çalan şarkı görünsn daha sonra yerine işlemci sıcaklığı gelsin , 1dk sonra işlemci sıcklığı gidip yerine ramın % de kullanımı gelsin , hatta euqlazer da yapmışlardı.

bunları hangi programla yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 11 Temmuz 2009; 19:14:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

LCD Smartie
    http://lcdsmartie.sourceforge.net/

çok teşekkür ederim programı indirdim şu an kullanıyorumda yalnız üç özelliği ekranda gösteremedim

wimapta çalan müziğe göre hareketli euqlazer , işlemci sıcaklığı ve fan rpm si

bu konuda yardımcı olabilirmisniz?
  • Sistem ile ilgili çoğu veri için Everest programına ait plugin'i yüklemek gerekiyor. Ve tabi aynı anda Everest'in de açık olması lazım. Fan rpm için ben ayrıca math plugin kullanıyorum. İstenilen matematiksel değerler ekrana yansıyabilyor. Böylece fanları rpm olarak değil de % olarak gözlemleyeniliyorum. Böyelsi bana daha pratik geldi.

Winamp olayını unuttum şimdi, galiba onun için de plugin çekmek lazımdı. Sanırım gerekli plugin şu olmalı:
    http://lcdsmartie.sourceforge.net/winampplugin.html
    Tüm plugin'ler için:
    http://lcdsmartie.sourceforge.net/smartied.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Sistem ile ilgili çoğu veri için Everest programına ait plugin'i yüklemek gerekiyor. Ve tabi aynı anda Everest'in de açık olması lazım. Fan rpm için ben ayrıca math plugin kullanıyorum. İstenilen matematiksel değerler ekrana yansıyabilyor. Böylece fanları rpm olarak değil de % olarak gözlemleyeniliyorum. Böyelsi bana daha pratik geldi.

Winamp olayını unuttum şimdi, galiba onun için de plugin çekmek lazımdı. Sanırım gerekli plugin şu olmalı:
    http://lcdsmartie.sourceforge.net/winampplugin.html
    Tüm plugin'ler için:
    http://lcdsmartie.sourceforge.net/smartied.htm

çok teşekkür ederim everest dye bahsettiğiniz programı şimdi indiriyorrum

birde pluginleri indirdikten sonra lcd smartie programının hangi klasörüne atmalıyım

• LCD Smartie programını kurduğun yerde "plugins" diye bir klasör var. Dll dosyalarını onun içine atıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 18:23:21 >
  • quote:

LCD Smartie programını kurduğun yerde "plugins" diye bir klasör var. Dll dosyalarını onun içine atıyorsun.

ya gene olmadı ben size yaptıklarımı adım adım anlatayım
    euqlazer pluginini indirdim

rar dosyasından ; config winamp(yapılandırma dosyası, readme, winamp.dll, winamp.lcd-smartie.dll dosyaları çıktı , dll uzantılaıları lcd smartie programının plugins kalsörüne kopyaladım

lcd smartie programını açıp setup ayarından winamp sekmesine tıkladım ama euqlazer diye birşey yoktu

size zahmet olmazsa plugin dosyalarını adım adım neyapacağımı söylermisiniz ve programı çalıştırdığımda euqlazer özelliğini nerden açacağımıda

tşkr ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi sitede yazılanları tek tek uyguluyoruz.

1- LCD Smartie programını kapatıyoruz.
    2- Winamp.dll dosyasını LCD Smartie'nin plugins klasörüne attık.
    3- winamp_lcdsmartie.dll dosyasını Winamp'ın kurulu olduğu dizindeki plugins klasörüne attık.
    4- config-winamp.ini dosyasını LCD Smartie programının ana dizinine atıyoruz. Orada config.ini adında bir dosya var. Onun yedeğini alman eski ayarları kaybetmemen açısından yararlı olur. Eski config dosyasını başka bir yere taşı. Yeni eklediğin config-winamp.ini dosyasının adını config.ini olarak değiştir.
    5- LCD Smartie programını çalıştır. Bu noktada basit bir sorunla karşılaştım. Config dosyasını değiştirdiğimiz için ayarlarımız eski dosyada kalmıştı. Programı açtığımda monitörde görsel olarak yazılar akıyordu ama LCD ekranım çalışmıyordu. Hemen LCD Smartie ayarlarına girip Display settings kısmındaki ayarı HD44780.dll olarak değiştirdim. Benim ekran bu moddayken düzgün gösteriyor. Seninkisi farklı olabilir ama büyük ihtimal HD44780 sorunsuz çalışır.
    6- Winamp'ı çalıştırdım. Winamp ayarlarına girdim. Eklentiler > Görsel kısmından Spectrum Analyser for LCDSmartie olanı seçip alttaki düğmelerden başlat olanı tıkladım. Şarkıyı çalmaya başladığımda LCD ekranımda o kıprak ekolayzırımsı şekiller dans etmeye başladı. (Bunlara Visualization deniyordu galiba)

LCD Smartie ayarlarına dönüp beğendiğin ekranın kodlarını not defteri gibi bir yere yapıştırıp geri kalanı silip yerine başka kodlar yazabilirsin. 20 slotun 20'sini de doldurmuşlar. Everest ve olası diğer ekranlar için yer açmak lazım. :)

Bu arada her kodu da aynen kullanacaksın diye bir kural yok. Bir screen'de beğendiğin bir kod parçasını diğer screen'lerde farklı farklı satırlara ekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 19:24:45 >

• quote:

Bi saniye bende Winamp plugin yoktu. Bi kurayım, biraz kurcalayım. Size az sonra anlatırım.

çok teşekkür ederim , bu lcd olayını sırf euqlazer ve ilemci sızaklığı vs için kurmuştum ayapamyınca hevesm kursağıma takılacakken siz yetiştiniz , tşkr ederim tekrar beklemedeyim
  • Önceki mesajımı editledim. Şimdi yeni mesaj gelmedi diye bakmazsınız filan.
  • quote:

Önceki mesajımı editledim. Şimdi yeni mesaj gelmedi diye bakmazsınız filan.

bende deminden beri sayfayı güncelliyorum yen msj yok ,yeni farkettim ,çok teşekkür ederim zahmet oldu size birde şu işlemci sıcaklığı fan rpm olayını da halledersek başka sorun kalmayacak

biraz çok oluyorum ama eliniz değmişken hani

• Allah razı olsun sizden çok mutluyum süper oldu ne muradınız varsa versin

söylediklerinizi bir bir yaptım , ilk çalıştırınca olmadı programın setup kısmında kod girilen yere
    $dll(Winamp,1,2x16,0)
    $dll(winamp,2,0,0)

bu kodları girdim aplly dedim offf cosştu ekran

birde şu işlemci sıcaklığıyla fan rpm si olursa tam oalcak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 11 Temmuz 2009; 19:45:23 >
  • Everest plugin çalışmadı mı?

Önce Everest Programını çalıştırın. Saatin yanında i harfi olan yuvarlak bir simgesi olacak. Everest'teyken dosya menüsünden tercihlere gelin. Donanım izleme anahtarını genişletip açılan menüden Harici uygulamalerı seçin. Kayıt defterine algılayıcı değerlerinin yazımını etkinleştir seçeneğini işaretleyin. Hemen alttaki listede bende sıcaklık, soğutucu fanlar, voltaj komple seçili diğerleri seçilmemiş. halde. (Bunu şimdi farkettim ne işe yarıyor bilmiyorum ) Neyse uygula deyip programı tray alanına geri gönderiyoruz.

Everest.dll dosyasını yine LCD Smartie içindeki plugins içine atıyoruz.
    Bende Everest plugin'i normal çalışmıyordu. Sürekli gerekli bir dll dosyasının olmadığını söylüyordu. Eğer lazım olursa aşağıdaki linkten o dll dosyasını da indirip C:\Windows\system içine atarsın.
    http://rapi ds hare.com/files/254636824/msvcr71_dll_dosyas__305_.zip.html ("rapi ds hare" boşlukları siliyoruz)

Everest olayı galiba bu kadardı. Plugin için indirdiğin dosya içinde iki tane metin dosyası var. İstediğin tüm değerleri bu klavuzlar dahilinde ekrana kodlamalısın. Dosyalardan birinde birkaç örnek var. Diğeri sensor list adında. İlk sütundaki değerleri LCDSmartie programını açtığında boş satırlara örneklere bakarak yerleştir. Burası biraz deneme yanılmayla halloluyor. Mesela ben CPU sıcaklığı için direk $dll(everest,2,TCPU,) yazmıştım. Ama galiba çift çekirdekli olduğu için TCC1-1, TCC1-2 gibi yazmak gerekiyor. Neyse kafan karışmasın. Sensor list dosyasını iyi çalış. :)

Edit:
    Biraz uzun olmuş. Bir de dosyayı eklemeyi unutmuşum. Onu hallettim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 19:57:49 >

• everest programını indirdim şimdi söylediklerinizi yapacağım
  • galiba rpd linki kırık error hatası veriyor bir bakarmısınız
  • Kırık değil ama başka bir upload sitesi biliyorsanız eklerim. Alternatif olarak Meg aup lo ad sitesine eklemek istedim ama onu beceremedim.
    Edit:
    Kullanıcı adıyla oturum açamamıştım şimdi oldu sanırım.
    http://www.me ga up lo ad.com/?d=ORPL6748 (yine boşlukları siliyoruz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 11 Temmuz 2009; 20:19:34 >
  • quote:

Kırık değil ama başka bir upload sitesi biliyorsanız eklerim. Alternatif olarak Meg aup lo ad sitesine eklemek istedim ama onu beceremedim.
    Edit:
    Kullanıcı adıyla oturum açamamıştım şimdi oldu sanırım.
    http://www.me ga up lo ad.com/?d=ORPL6748 (yine boşlukları siliyoruz)

ya sizide baya uğraştırdım , rarlı dosyayı indirdm içinden msvcr71.dll ve 2 tanede readme tex i mevcut bu dll dosyasını hem lcdsmartie hemde windows/system klasörnem atacağım?

sizin girdiğiniz kodu $dll(everest,2,TCPU) bende girdim lcd akranda dll hastası çıkıyor

• Hayır, sadece C:\Windows\system içine atacaksınız.
  • quote:

Hayır, sadece C:\Windows\system içine atacaksınız.

ha öylemi everest.dll yi lcd smartie/plugin içine atın diye anlamıştım ben , birdaha deneyim bakalım

everest.dll diye bi dosya indirmem gereklimi ?
  • sizide sıktım ama tek sorun şu kaldı, şu everst.dll dosyasını anlayamadım nerden bulabilirim ve hangi klasöre atmalıyım? burayıda söylerseniz gerisini artık ben uğraşacağım soru sotmaya yüzüm kalmadı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.