Şimdi Ara

LCD/Plasma ve HD ile ilgili bilinmeyenler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazı kendime ait olmadığı için içinde geçen marka isimlerini silmedim veya değiştirmedim. Yazı uzun olduğu için kısım kısım yollayacağım.

Sizlere bu bilgileri vermeye calısacagım,Plazma/LCD ve benzeri bir iki tur daha olan goruntu cihazları,bugun icin sadece HDTV izlenmesi uzerine gelistirilmis urunlerdir,burada bir fark oldugunu lutfen anlayınız,yani bu cihazlar yapıları itibarıyla cok yuksek cozunurluluk sunmak uzere imal edilmis vede gelistirilmislerdir,biliyorsunuz LCD işi aslında cok eskilere dayanır ve yeni bir teknoloji degildir,ancak o zamanlar sadece PC monitoru olarak kullanılan LCD ler bugun Home Entertainment olayı icindir,ancak unutulmaması gereken en onemli seyde bunu icat eden ve geliştiren Japonlar dır(Plazma/LCD ilk ornekleri ve kullanımı bu ulkede olmustur) dolayısıyla bu urunlerde aslında tamamen ama tamamen HDTV(High Definition TV-yuksek tanımlamalı TV)icindir,cunku Japonyada ilk HDTV yayınlar 1989 da ilk baslarda Analog olarak baslamıstır(uydudan)daha sonrada Digitale gecilmis ve bilaharede yine uydudan ve cok yuksek cozunurluluk degeri olan ve bugunde kullanılmakta olan 1920X1080pixel sunum degerine cıkmstır,ben bu yazımda konu cok uzun vede karmasık oldugundan HDTV yi bir kenara bırakarak,dogrudan Plazma/LCD ye gecmek istiyorum

Tekrar ediyorum bugunun yeni nesil bu panelleri artık tamamen "HDTV" izlenimi icin uretilmektedir!!!bunu unutmaynız,kesinlikle normal analog-digital,catıya-pencereye takılan cubuk antenle izlenen yayınlar,cable-tv gibi goruntu kaynakları icin degildir!!!zaten bunları izlediginizde goruntude bozukluk,zayıflık v.s gorursunuz,cunku bu yayınların izlenim cihazları farklıdır,bunları gene bildigimiz ama artık teknolojisi tamamen bitmis bulunan CRT(tuplu)ile izleyeceksiniz,yani bu yeni panellerle elbette bu yayınları izlersinizde ama dedigim gibi saglıklı bir netice alamazsınız!!!

Bugun icin en uygun kaynagınız ancak DVD olabilir,bu bile illa bu tip panelle izlenecek diye bir kuralıda yoktur,yani siz DVD yi iyi bir marka 100Hz/Progressive Scan ozelligi bulunan bir CRT ilede pekala guzelce izlersiniz,lutfen bunları atlamayınız,zira TR de bir suru insan ne aldıgını ne ise yaradıgını vede zamanındamı aldıgını maalesef bilmemektedir,hele hele satıcılar,ne satmasını nede tam ne ise yaradıgını bilmiyorlar,zaten bu panelleri nasıl satılacak,bu kriteri bile bilmiyorlar,bunları bilahare işleyecegim.
    Burada bir mesaj/ipucu vereyim,bir kere bu panelleri almak icin kesinlikle acele etmeyiniz,hem fiatları cok yuksektir(yerli montaj Vestel/Beko yu saymıyorum,bunların LCD panelleri bana gore cok zayıftır,performansları dusuktur,ancak fiatları bugun icin cok caziptir dolayısıyla Fiat/Performans mukayesesi yaparsınız,alınabilir oldugunu gorursunuz)

Ancak ithal paneller hala cok pahalıdır,sadece cok guzel DVD izlemek icin bu yatırım bana gore bugunlerde yapılmaz,ayrıca DVD cok sınırlı bir kullanım verir,filmi izlersiniz,sonra...yani cok uygun degildir,yine DVD izlemek icin cok yuksek cozunurluluk te gerekmez.

Birde sunu unutmayınız boyle pahalı bir panel alarak gelecek bir 10-15 yılınızı ipotek ediyorsunuz,yani bugun al bir iki sene sonra bir daha al olamaz!!!bunu unutmayınız,ayrıca yeni nesil Plazma/LCD ler panel kullanım saatleri neredeyse 60.000 saat sınırına standart olmustur,bu konuda merakınız olmasın,bunun hesabını kendiniz yapınız,kesinlikle profesyonel kullanım degilse,evlerimizde cok rahat bir 10 sene kullanabilirsiniz.

Ancak gerek Plazmalarda gereksede LCD lerde suanda dunya piyasalarında iki tip panel vardır,birisi eski teknoloji olan dusuk cozunurlukuk veren ki bunlar 852X480pixel olan panellerdir,bunları artık kesinlikle almayınız,ama kesinlikle 852X480 gordunuzmu kacın oradan!!!TR de suanda piyasalarda bir suru marka vardır boyle 852X480 olan(LG-Samsung-Fujitsu v.s)bunların fiatlarını cok cazip yerlere cektiler,sakın kanmayınız,aman ha!!!LCD ler bu konuda daha sanslı,cunku onlarda boyle dusuk cozunurluluk olan paneller yoktur,LCD ler genelde 1200X720 lerden baslar,ancak gerek Plazmalar gereksede LCD daha evrimlerini tamamlamamıslardır!!!!bunu unutmayınız,bakınız basta Japonlar ve Koreliler,ama en basta Japonlardır(Koreliler bunları taklit ederek takip ederler)ve surekli olarak neredeyse 6 ayda bir yani model cıkarmaktadırlar,neden peki????cunku her urunde hata olusmaktadır,goruntuler hala mukemmel seviyelerde degildir!!!bu aralar Plazma paneller goruntu kalitesi olarak LCD nin biraz/bayagı(markasına gore degisir)onundedir,ama gelecek kullanım secenegini goz onune alırsak LCD nindir(bunu yabancı uzmanlar soyluyor)
    Bir kere Plazma lar cok buyuk mekan isterler bunlar 42-43 inclerden baslar,dolayısıyla bunu 20-25m2 lik bir salonda izlemek hem goz saglıgı hemde izleme teknigi bakımından uygun degildir,bu paneli en az 30m2 nin ustunde izlemelisiniz,halbuki LCD ler her ebatta oldugundan dolayı her mekan icin genis ebat secenegi vardır.

Bugun TR satılan Plazmalar icinde en one cıkan,bana gorede en iyi iki marka vardır;
    Pioneer ve Loewe,bu iki Plazma digerleriyle mukayese kabul edilemeyecek kadar iyidir,ancak Loewe acaip pahalıdır,gerci Xelos serisi fiatları makul sayılabilir,diger marka panelleri ben tutmadım simdilik,zaten TR de suanda en tutulan da Pioneer dir,ancak Pioneer ında eski modelleri degil(suanda en iyi modeli PDP-435HDE)en cok satılan Plazma budur,dısarıdada en yuksek degerlendirme notu alan Plazmadır,Pioneer alacak,yada almayı dusunen arkadaslar lutfen model numarasını ozellikle bildirsinler!!!eski modelleri kakalamasınlar sakın,satıcı elindeki eski malı vermeye bakar,uyanık olunuz,mutlaka forumdan bilgi alınız,bir suru kriter vardır bu tur panel almak icin,bunları satıcılar bilmezler,zaten malın nasıl satılacagını bile bilmiyorlar,yada tam ne ise yaradıgını v.s

Bugun icin HDTV yayınlar Japonya-USA da yogun olarak yapılmaktadır,ayrıca Kanada ve Avustralya dada yeni baslamıstır,Avrupada ise bir tane duzenli yayın vardır,Astra daki "HD1"kanalı(irdeto-2 sifrelidir)ayrıca 4 tanede Test yayını yapan kanallar vardır,en son gelende Hotbird deki "HD Forumdur" tum bu yayınlar sifreli olacaktır.
    Avrupada basta SKY(ingiliz),TPS Star ve Premirer yayıncı kuruluslar bu yılın sonundan baslayarak HDTV yayınlarına baslayacaklardır,sanırım ilk ingilizler bunu yapacaklar,cok yogun olarak gerek SKY gereksede BBC yogun calısmalar icindedirler,tum camera sistemleri ve studyo sistemleri yeniden yapılandırılmaktadır,2006 Dunya Kupası macları tamamen HDTV olarak cekilecektir,esas panel talep patlamasıda bu zamanlarda olacaktır,ayrıca yine 2008 Beijing olimpiyatlarıda HD olarak cekilecektir,esas bu yayınların oturtulması tarihi ise 2010 yılıdır,dolayısıyla ben yine arkadaslar bu bilgiler dogrultusunda acele etmeyiniz diyorum panel alımında,yoksa o zamanlar gider bir tane daha alırsınız!!!cunku su an icin kacırdıgınız bir sey de yoktur,bekleyin.

Tekrar basa donersem bu paneller evet sadece HDTV yayınların izlenmesine yoneliktir,baska bir sey icin degildir,zaten evinizde iyi kotu bir CRT TV iniz var,bunun yani Plazma/LCD nin yeri ayrıdır,birde sunu belirteyim,HDTV yayınlar icin ayrıca Projektorler(yeni nesil,yuksek cozunurluluk sunanlar) DLP Projeksiyon TV ler,LCD Projeksiyon TV lerde HDTV yayınlar icin uygundur,ancak ben kesinlikle sayet profesyonel degilseniz(sadece ev kullanıcısı iseniz)ne DLP nede LCD Projeksiyon Tv alın derim,bunların kullanım yerleri ve amacları farklıdır,lamba omurleri kısadır!!!4.000/8.000 saatten sonra goruntu bozuklugu olur,bugun bu tip paneller TR satılmaktadır birisi Samsung un bir modeli(DLP) digeride Sony nin bir modeli(LCD Projeksiyon) bunların fiatları com caziptir 50-60 inc gibi buyukturler!!!fiatına bakarak aldanmayınız,ev kullınımı icin uygun degildir.

Gelelim simdi en onemli noktaya(burası en can alıcı yeridir)bugun artık bu panellerde bir standart olmustur,Giris soketinde???buda mutlaka ama mutlaka DVI girisinin olmasıdır,yada HDMI girisinin olması,diger tum giris soketleri bir sey ifade etmez,yani Scart,S-Video,Component,Composite,RGB,RGBHVv.s bunları unutunuz,eger aldıgınız panelde DVI/HDMI girislerden birisi yoksa sakın ha almayınız,bazı yeni model panellerde her iki giris birlikte olabiliyor,ama tercih DVI olmalıdır,yada HDMI(High Definition Mutltimedia Interface)bu HDMI kablosu hem resim hemde sesi aynı tek kablo uzerinden tasır,ayrıca bir tanede audio kablolarına gerek kalmaz(tabi uygun ekipmana gore)
    Bugun artık Japonyada vede USA da DVI/HDMI girisi olmayan paneller neredeyse satılmıyor bile,fiatları cok dusmustur!!!
    Ornegin bizde satılan yukarıda bahsettigim Pioneer ve Loewe de bunlar bulunmaktadır,ayrıca baska markalarda vardır,ama olmayanda bir suru marka-model vardır.

Avrupadada satılan artık yeni nesil Plazma/LCD lerde bunlar standart olmuslardır,birde "Avrupa HD Forum" kurumu yeni nesil bu tip Panellere bir onay vermektedir,o da sudur,soyle bir Logo goreceksiniz aldıgınız Plazma yada LCD uzerinde

" HD Ready "

bu logoya sahip urunler tam HDTV yayın standartlarına uyumlu bir panel oldugunun ispatı olacaktır,bugun bir suru ;Japon,Kore,Avrupalı panel ureten firmalar cesitli model cihazlarını bu Foruma gondererek,hem cihazların kalite testleri yapılmakta hemde en onemli kriter olan DVI/HDMI girisli oldugunun tevsikidir,bizde satılan Loewe ve Pioneer de bu "HD Ready" onayı vardır,bakınız burada bir puf noktası daha vardır,HD ready ne demekti? HDTV yayınlarına uygun demektir,dogru uygun,yani cozunurluluk olarak veya DVI girisli olmasıyla filan???ama esas kriter;
    1.HD Ready logosu olacaktır
    2.DVI/HDMI girislerinin de mutlaka HDCP uyumlu olmalıdır,nedir bu HDCP(High Definition-bandwidth,Content Protection)bu da HD yayınların içeriklerinin yapımcı/yayıncı lehine korunması protokoludur)
    bu su demek olur;yayın(genelde yayınlar bu sekilde olacaktır)verilirken sayet DVI/HDMI girisiniz buna uygun degilse yani bu protokolu desteklemiyorsa yayını izleyemeyeceksiniz,sadece ses gelir,resim gelmez,bunları daha Turkiyede dogru durust bilende yoktur,size sadece bu panel HD yayınları alabilir derler!!!

Olayı sadece basit bir TV izleme olayı gibi gormeyesiniz,cok farklı kriterler vardır ve bu bilgiler satıcılarda filanda yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftipen -- 25 Haziran 2006; 15:52:48 >

• bilgilerin için teşekkürler
    benim söylemek istediğim birkaç şey var
    dvı veya hdmı girişlerinin hdcp uyumlu olduğunu nasıl anlayacağız?
    840*680 çözünürlük olan lg 42px4rv modelinde ve philips 32pf5321 LCD modelinde hd yayın seyrettim ve birbirinden bir fark göremedim ikiside hdmı girişinden veri almaktaydı
    oysaki yaygın inanış 800*600 plazmaların hd yayına uyumsuz olduğu buna ek olarak LG nin plazmasının hd ready ibaresi yok ama gözümle gördüüm ve bahsettiğim philips modeline eşdeğer kalitede bir hd yayın gördüm
    bu durumla ilgili herkesin görüşlerini merak ediyorum?
    şu anda plazma almam arifesindeyim ve alaçağım plazmada 800*600 çözünürlükte olaçak
    şimdi ben size mi inanayım yokssa gözümle gördüğüme mi inanayım
    son olarakta yazınızdan pioner satıcısı olduğunuz anlaşılıyor bu doğrumudur?
    yazdığınız yazının doğruluk payı mutlaka var amaa ne yazıkki size 800*600 çözünürlüklü plazma tv lerin hd yayınlarında başarısız olduğu kanısında katılamayacağım

• bende açıkçası 3 metreden hidef yayında (fransadan yayın hd receiver ile digicom bayisinde) lg 852*480 ile (10xxi yayın 7xxi ye ara düşürücü ile indiriliyor, lg direkt 10xxi yi desteklemiyor) pioneer hi-def arasında çözünürlük olarak fark göremiyorum!!! görenlerinde gayet iyi gözleri olduğu kesin. ama pioneer renklerde falan çok iyide konumuz o değil yayının genel keskinliği. yani hi-def bence şu anda "elzem" bir konu değil. artı eğer dvd merakınız varsa yarın ister blue-ray ister hd dvd seçin sizin için hdmi'in hiçbir önemi yok. iyi bir rgb çıkışıyla hdmi kablo arasında çok çok az fark olduğu internette testleri araştırırsanız görrebilirsiniz( bunu şahsen görmedim okuduğumu belirtiyorum) eee seside home theater'ınız vereceğine göre hdmi'in bir kabloda ses verme özelliği ne işe yarıyor? hmm peki tv yayınında hdmi'dan ses alabiliyoruz diyeceksiniz. güzel tabi haklısınız. şimdi bu yazının amacı hdmi tu kaka hd yayın palavra demek değil!!!! aksine bunlar hayatımızın bir parçası olacak görüntü ve ses teknolijisini ileri seviyeye taşıyacak önemli gelişmeler. ama arkadaşlar türkiye gibi standartların ne zaman oturacağı belli olmayan bir ülkede dünyada şu anda en ucuz blue-ray player 1000$ amerika fiyatıyla satılırken (zaten 1 tane var samsung sony. aralıkta çıkaracak, hd dvd bir tek toshiba çıkarabildi!) avrupada hd yayınlar tam oturmamışken bütçesi sınırlı arkadaşlar lütfen hd yayın diye tutturup bütçelerinizde delikler açmayın. ayrıca 852*480 alınmaz yada türkiyeye bu çöpler satılıyor vs yazan arkadaşların da cahil bilgisiz bir site okuyup buraya gelmeleri beni artık iyice sinirlendiriyor (sözüm bu konuyu açan arkadaşa değil artık doldum bu konuyaymış tepki) bu düşük çözünütlüklü paneller amerika dahil avrupada heryerde satılıyor ama çok makul fiyatlarla olmak üzere tabi.orda bizim burda 3,5 milyar bayılıp aldığımız ürünler fiyatına hd ready ürün alabiliyorlar. bizde ise bu ürünler hala belli bir parayı gözden çıkaranlar için üst seviye gibi yürüyor ne yazıkki. kıssadan hisse gidip gözünüzle ürünleri değerlendirin. paranız varsa tabi en iyisini alın ama bütçeniz azsa hd ready olmazsa olmaz diye bakmayın. sadece bazı markaların adı var diye onların peşinde koşmayın. lg,samsung,vestel'in ve diğer firmaların çok ekonomik ve fiyatına göre iyi özellikleri olan ürünleri var değerlendirin.

• yukarıda yazılanların büyük bölümü doğru, tek katılmadığım konu; "852x480 plazmalardan uzak durun" kısmı, bunu,
    "DVI veya HDMI girişi olmayan 852x480 plazmalardan uzak durun" şeklinde değiştirilirse OK!.

aşağıdaki başlıkta uzun uzun anlattım LG plazmamı ve HD deneyimlerimi.................
    http://forum.donanimhaber.com/m_7046239/tm.htm

@oktayszgn;
    yazdıkalrında haklısın, 5-7 yıl sonrası için olukla para dökmek ne derece doğru?

selamlar
  • peki hdmı yerine dvı girişi olmasıda yetrlimidir yoksa ufak tefekte olsa problem çıkarırmı?
  • hayır ikiside aynı video sinyali taşır, hdmi de ek olarak ses de var ama digital (surround) ses alan tv henüz yoksanırım, yeterki ikisinden biri olsun, plazman HD olmasada olur, çünkü digital giriş demek sinyali, tv nin yeniden işlememesi demektir.
    neyse üstte verdiğim başlıkta çok yazdım.
    selamlar
  • arkadaşlar bi takım cevaplar almanız için gayret etmenizin boş olduğu kanaatindeyim. çünkü bu koftipen arkadaşımızın yazısı alıntıdır.buna dayanarak zannediyorumki bu konuyla ilgilidir fakat pek bilgili diildir.ööle olsaydı bi cevap yazardı sizlere. ayrıca bi soruda benden belkide yanılmışımdır ve konuya vakıf bi kardeşimizdir.1920X1080pixel HDTV(High Definition TV)yuksek tanımlamalı TV deniyor piyasada gördüğümüz tüm lcd yada plazmalar türkiyede bulunan yada internet sitelerinden baktığımız hiç bir model bu çözünürlüğe ulaşmıyor ama üstünde hd ready yazıyor burda bir terslik yokmu yada böyle bi çözünürlük yokmu? benmi yanlış anladım yoksa ????? yanıt için şimdiden teşekkürler:))))
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: evren41

arkadaşlar bi takım cevaplar almanız için gayret etmenizin boş olduğu kanaatindeyim. çünkü bu koftipen arkadaşımızın yazısı alıntıdır.buna dayanarak zannediyorumki bu konuyla ilgilidir fakat pek bilgili diildir.ööle olsaydı bi cevap yazardı sizlere. ayrıca bi soruda benden belkide yanılmışımdır ve konuya vakıf bi kardeşimizdir.1920X1080pixel HDTV(High Definition TV)yuksek tanımlamalı TV deniyor piyasada gördüğümüz tüm lcd yada plazmalar türkiyede bulunan yada internet sitelerinden baktığımız hiç bir model bu çözünürlüğe ulaşmıyor ama üstünde hd ready yazıyor burda bir terslik yokmu yada böyle bi çözünürlük yokmu? benmi yanlış anladım yoksa ????? yanıt için şimdiden teşekkürler:))))

dostum yukarda yazdığım gibi, verdiğim linktede yazdım;
    720p, 1080i, 1080p çözünürlük değildir.........
    (p)nin anlamı progresive okuma, yani 720 satırlık bir datanın tek seferde okunması ve ekrana yollanmasıdır,
    (i) nin anlamı ise önce tek sayılı (1-3-5-7-vs....) satırların sonra çift (2-4-6-vs...) sayılı satırların okunması ve ekrana yollanmasıdır.
    dolayısıyle (p) HD aletler daha iyi görüntü verir ama işlemcisinin ve data kapasitesinin iyi olma zorunluluğu vardır.........
    (i) ler ise daha az bir işlemci ve kapasite ister..........
    Bu nedenle;
    1280x768 pixel çözünürlüğe sahip ekranda 720p yayında, 768-720= 48 pixel boşa gitmeyeceği gibi,
    yine 1280x768 ekrandada 1080i gelen sinyalin 1080-768= 412 pixeli fazla gelip ekrandan taşmaz.
    HD logosu, ne olursa olsun (720-1080) size HD yayın izleme garantisi verir.................

Çözünürlük ve Hd tarama kavramlarını karıştırmayalım...........

Ancak; ekran çözünürlüğü ne kadar yüksekse okadar kaliteli izlersiniz, yani 1920x1080 çözünürlükte p veya i ne olursa olsun, detayları tam (bire bir pixel=tarama olduğu için) olarak izleyeceksiniz.........eğer 1366x768 ise gelen sinyal 768 e göre işlenecektir..........

Benim bilgilerim kabaca, dilim döndüğünce bu, eksiklerim varsa tamamlarsanız sevinirim.........

selamlar...................

• 1080p paneller 1920x1080 çözünürlüktedirler. Şu anda satılan çoğu panel ise 1280x720, 1366x768 gibi çözünürlüklerde olup 720p hd çözünürlüğü destekler yani ortada bir yanlış bilgilendirme yok.
    MACBOOK PRO RETINA 15" 2018 - Core i7 8850H 2.6-4.3 GHz - 16GB DDR4 - 512 GB SSD - RADEON PRO 560X 4GB - MacOS 10.14 MOJAVE iPhone 7 Plus 128GB - iPad Pro 9.7 128GB Wifi -iOS 12.01 XBox One X - 2 TB Playstation 4 Pro - 2 TB
  • peki 1024x1024 çözünürlükteki paneller hangi HD yayına uygun?
    yani dediğin gibi ise, artan pixeller ne olacak?
    ayrıca 1080i HD yayınlar 720 satıra sahip panellerde görüntülenemeyecekmi?
    o zaman nerde kaldı HDREADY ibaresi?
    Bendeki LG plazma HD Ready değil ama HDMI girişi var ve PC bağlantısı ile 1280x720 HD filmleri 852x480 pixellik panelde izleyebiliyorum..........
    Eeeeeeeeee ne oldu şimdi..............

boş verin......................
    Her HD Ready Tv açıklamasında 625i, 720p, 1080i, 1080p destekler diye yazar, eğer yazmadığı tarama varsa ona dikkat edeceksiniz...
    ayrıca açıklamlarında çözünürlüğünüde yazar panelin, bakın bakalım matematiksel olarak birbirini karşılıyormu? karşılamaz çünkü ayrı kavramlar.......

kısaca HD Ready ibaresi gördüğünüz her türlü tv yi alın..............
    sadece paranız çoksa çözünürlüğü yüksek olanı almak daha iyi sonuç verecektir...........
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 11 Temmuz 2006; 14:06:47 >

• Şimdi önümde Panasonic TH-42PV60A 42 inch plazma TV nin ingilizce pdf dosyası var..........
    Aynen Yazıyorum;
    * 1080p Sayısal işlemci çip seti sayesinde ki bu yolla ful HD vidyo sinyalleri aslının aynısı olarak, bir sinyal azaltma işlemi olmadan, olağanüstü detaylar ile yüksek gösterimli resimlere müsaade eder.
    * 1080p Sayısal Tekrar İşleme sayesinde ise çeşitli vidyo sinyallerini arttırarak ki bunların çoğu analog yayınlar ve DVD filmlerdir, resim kalite seviyesi ful HD kalitesine yakınlaşır.
    vs.....

Açıklamlarda ise "Uygulanabilir HDMI Vidyo Giriş Sinyalleri" demiş ve şunları sıralamış;
    576i 50 Hz
    576p 50Hz
    720p 50 Hz 60 Hz
    1080i 50 Hz
    1080p 60 Hz
    vs....

şimdi bu açıklamadan sonra bakın bakalım bu panelin çözünürlüğüne;
    1024x768
    eeee nasıl olacak şimdi, hani çözünürlükle HD sinyali aynıydı.............

Tekrar yazıyorum,
    HD TARAMA İLE (720p, 1080i vs....) PANEL ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ AYNI KAVRAMLAR DEĞİLDİR

Selamlar

• onbes verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.en sonunda anladım:)))
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.