Şimdi Ara

LCD panel kullanımı / model belirleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bayaa önce, (gazetelerin kuponla ev araba verdiği zamanlar) yine kuponla laptop veriyordu gazeteler. Bir yakınımız, alacağı şeyi "laptop" sanıp toplamış. Sonra gelen cihaz oyuncakçılarda satılan birşey çıktı. Laptop şeklinde, lcd ekranı var, klavyesi var. Aslında dandik birşey değil. Kendi içinde yazı programı, tablo programı, databank, takvim, 10 parmak yazılımı, birkaç oyun, hesap makinası, DOS 6.2 için öğretici ve türkçe-ingilizce sözlük barındırıyor. Bilgisayarım yokken ben de dahil uzun bir süre kullandım aleti. İşe yarayabiliyordu o zamanlar Şimdi ise gerçek bir laptopa geçince bu aletin bir anlamı kalmadı. Marka model olarak Comet CNC-9606 olarak geçiyor. Baktım arkada portları var, fare takılabiliyor, yazıcı takılabiliyor, seri port ile bilgisayarla haberleşebiliyor. Ben de "bu cihaz komplike bişey galiba, bir bakalım" diyerek söktüm. İçinden dökme entegreler ve bir tane EEPROM hariç birşey çıkmamasıyla beraber hayal kırıklığına uğradım . Ama sonra gözüme ekranı takıldı. Evet güzel bir ekranı var aletin. Arka aydınlatması yok sadece. Grafik LCD, çözünürlüğü benim hesaplamama göre 240x128(40x16 karakter alıyor, oradan hesapladım). Oldukça iyi. Hele hele 20x2 karakter LCD'yi 20 YTL'ye aldığımız bir piyasada, mükemmel bir ekran. Hem de bedava, elimde var yani. Ekranın görüntüsü şöyle birşey:

Şimdi soruna gelelim.
    Bunu başka amaçlarla kullanmak istiyorum. Esas düşündüğüm, bir bilgisayar ile kullanmak. Böyle derken, nedir bunun kontrolcüsü diye merak ettim. Arkayı çevirince büyük bir hüsran:

Teşhis edecek bir ipucu yok malesef. Tek gördüğümüz bir entegre, duruşu, mercimek kondansatörü ve çıkardığı sesten yüksek frekans üreten birşey olduğunu anladım onun da. Zaten ekran titreşimli bunu da söyleyeyim. Normal kullanımda pek belli olmuyor ama fotoğraf çekerken bariz belli oluyor.

Üstte ve sol tarafında flex kablolar vasıtasıyla panel ve kart iletişim kuruyor. Ordaki bantları ben koydum, çünkü paneli flex kablolar hariç birşey tutmuyor. Onları da kopardık mı zaten çöp olacak.
    Paneli çok çok az kaldırabiliyorum, altında dökme entegreler var, bir model numarası görmek için uğraştım ama kaldırdığım kadarıyla görmek imkansızdı. Işık da yetersizdi zaten, ışıkla bakacağım daha sonra.
    LCD, anakartla(laptopla yani) 20 pinle haberleşiyor. Ayrıca siyah bir kablo daha var anakarttan LCD panele gelen, kablo lehimli fakat bağlantı yolu koparılmış, üretim esnasında koparılmış herhalde. Yanlışlıkla olmadığı belli, özellikle yapmışlar, neyse artık.

Bunla nasıl haberleşebiliriz. Elbet sık kullanılan bir kontrolcü ile "compatible"(uyumlu) birşeydir ama nasıl bulacağız? Yapmam gerekenler nedir acaba.

Kolay gelsin hepimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 2 Temmuz 2006; 22:42:54 >

• Ya kusura bakmayın ama lcd nin arkasını görünce koptum valla

Bence lcdnin ön yüzünde ekranın arkasında chipler vardır.20 kabloyla olmaz bu is bence.

Bu arada lcdnin model numarası falan ne.Bir bakayım ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Ya kusura bakmayın ama lcd nin arkasını görünce koptum valla

Bence lcdnin ön yüzünde ekranın arkasında chipler vardır.20 kabloyla olmaz bu is bence.

Bu arada lcdnin model numarası falan ne.Bir bakayım ben

Sorma direk arkayı görünce ben de büyük hayal kırıklığına uğradım. Çünkü esas bakılması gereken yer ulaşılamaz durumda. Bu arada tabii ki ekranın arka tarafında kalan bölümde dökme entegreler mevcut, ekranın kendi kontrolcüsü olmadan nasıl olacak yoksa Ancak ekranın arkasında kalıyor. (yani görülemeyecek bir kısımda) arka pcb'nin ters tarafı yaani. Flexlerden dolayı açıp bakamıyorum oraya.

Model numarası da yok. Sadece CNC 9606 yazıyor o da cihazın modeli zati.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 2 Temmuz 2006; 22:44:00 >

• CNC yazdığınız için bir CNC makinası çıkıyor aramada
  • Google işte. Madem başında CNC yazıyor, göster CNC tezgahlarını...
    Google de; üstte açılan ekran kartı topicindeki arkadaş gibi,
    hmm bacakları var, siyah renk, üzerinde de bişeyler yazıyo, tamam yau pic bu pic

Algoritmanı yiyim google. Adam gibi bulamadım demiyor da
  • Google diyince aklıma geldi ( Bu günde hafızam iyi çalıştı. Her konuda aklıma bir şey geliyor. Sabahleyin ceviz mi yedik ne? )

Bİll Gates Türkiye ye geldiğinde. Bİz istesek googleın arama motoruna 10 basarız demişti. Ama hala istemiyorlar. Bakalım onların bulma kabiliyeti nasıl olur. Bu arada o aletten bir tane giigtigidiyorda satılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Panel Değişimi hk.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bill Gates benim.... neyse
  • Alper o gittigidiyorda satılan baya önce satılmış birşey ben onu satanla konuşmuştum. Malum google üzerinden bikaç sene geçene kadar silmiyor heralde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogukan_karabay

Alper o gittigidiyorda satılan baya önce satılmış birşey ben onu satanla konuşmuştum. Malum google üzerinden bikaç sene geçene kadar silmiyor heralde.

Silmeyip turşu falanmı yapıyorlar acaba.Boşuna kirlilik
  • Linke tıklarsan, Gittigidiyorun o ürünü kendi veritabanlarından sildiğini göreceksin. Googlede kim ne zamandır duruyor. Bayaa önceydi konuştuğum benim. Bu daha da vahim
  • bendede vardı bu malum laptoptan tuşların flexleri bozulunca bende lcd ye göz koydum ancak aramakla birşey bulamayınca çöpe gitti
  • Tüh yapamazsak yazık olur valla ekrana. :(
  • Üretici firmaya mail falan atsanız model numara yı vermezler mi?
  • "Üretici firma" diye birşey yok ortada malesef. Türkiye için bir şirket OEM olarak ürettirmiş. Gazeteye satmış sonra bunları. Çok seyrek olarak büyük kırtasiyelerde de satılıyordu bir aralar. Sonrası yok. Üreten artık hangi tayvan ya da çin markasıdır bilmek imkansız gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.