Şimdi Ara

lcd monitör görüntü sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gri tonlar üzerindeki siyah yazılarda iki karakter arasında kalan bölgelerde arkadaki fon daha açık bir renkle beyaza yakın bir şekilde gözüküyor...

Aynı sorun sizde de var mı?

• donanimhaber forum da gri ton uzeri siyah yazı ama gerek bold karakter gerek normal olsun ben senın dedıgın sorunu yasamıyorum..
    bu arada monıtorum 19wide casper

benim de bir sorum olacak
    masaustune koyu renkli wallpaper koyunca acayıp tıtreme gozukuyor. nıspeten acık parlak renklerde hıcbisey farkedılmıyor. sızde de bu sorun var mı??
    bunun haricinde monitorun iki yanında da creatıve 5,1 e ait kolonlardan var. monitorun dibinde hoparlor durması bu titremeye sebep olur mu sızce.. genel olarak bı sakıncası var mıdır???
  • mesela senin yazdığın mesaj koyu gri üzerine siyah olduğu için dediğim sorun bende çok farkedilir oluyor...

mesela "hurican3" yazısının "h" "u" "r" "n" harflerinde bu sorun mevcut... ama farketmek için monitöre çok az aşağıdan bakmak lazım...

Sanırım benim panel çok kalitesiz...
  • monitöründeki netlik ayarını ayarla düzelmesi lazım purity diye'de geçebilir , yada sharpness ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

monitöründeki netlik ayarını ayarla düzelmesi lazım purity diye'de geçebilir , yada sharpness ...

Yok o ayarlarla da düzelmiyor, monitöre yukardan 15 derecelik açıyla falan bakınca normal gözüküyor ama bence büyük ihtimal panelle ilgili bir sorun, başka kimsede var mı diye merak ettim ama yokmuş anlaşılan...
  • arkadaslar bnm yukarda bahsettigim titreme sorunu ile ilgili bir yorum yapabilecek olan var mı?

bildigim kadarı ile crt monitorler siyah rengi olustrmak icin daha az guc harcarken beyaz renk olsturmada daha fazla guc harcıyorlar.
    LCD monitorlerde ise tam tersi beyaz renkler monitoru daha az yorarken, siyah renklerin olusturulması daha fazla guc gerektiriyor.

benim sorunum da bununla alakalı dıye dusunuyorum. o yuzden siyah masaustunde titremeler gozukuyor. ama sizce bu olmalı mı? monitor 3 aylık. ilk zamanlarda boyle bir sorunum yoktu. simdi daha cok goze carpıyor. sizce garantisi varken degistrmeli miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

quote:

monitöründeki netlik ayarını ayarla düzelmesi lazım purity diye'de geçebilir , yada sharpness ...

Yok o ayarlarla da düzelmiyor, monitöre yukardan 15 derecelik açıyla falan bakınca normal gözüküyor ama bence büyük ihtimal panelle ilgili bir sorun, başka kimsede var mı diye merak ettim ama yokmuş anlaşılan...

monitörün sanırım Tn panel Tn panellerin metin gösterimi cok başarısızdır , özellikle bitişik yazılarda yazıların kenarlarında rrenk kaymaları olur kullanmakta olduğum S-pva panelli samsung 971p'de en ufak bir renk kayması yok yazılar cok okunaklı ve net , panelin karakteristiğinden kaynaklanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHİLİPS Monitör Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hurican3

donanimhaber forum da gri ton uzeri siyah yazı ama gerek bold karakter gerek normal olsun ben senın dedıgın sorunu yasamıyorum..
    bu arada monıtorum 19wide casper

benim de bir sorum olacak
    masaustune koyu renkli wallpaper koyunca acayıp tıtreme gozukuyor. nıspeten acık parlak renklerde hıcbisey farkedılmıyor. sızde de bu sorun var mı??
    bunun haricinde monitorun iki yanında da creatıve 5,1 e ait kolonlardan var. monitorun dibinde hoparlor durması bu titremeye sebep olur mu sızce.. genel olarak bı sakıncası var mıdır???

dediğin şey tam olarak ne dalgalanma mı ? monitörü dvi'dan bağla analog bağlantıda titremeler olabilir dvi'dan bağlayınca bu dalgalanmalar yok olur

• quote:

dediğin şey tam olarak ne dalgalanma mı ? monitörü dvi'dan bağla analog bağlantıda titremeler olabilir dvi'dan bağlayınca bu dalgalanmalar yok olur

tamam tesekkur ederım bunu denicem en kısa zmnda umarım sorun hallolur..
  • quote:

quote:

quote:

monitörün sanırım Tn panel Tn panellerin metin gösterimi cok başarısızdır , özellikle bitişik yazılarda yazıların kenarlarında rrenk kaymaları olur kullanmakta olduğum S-pva panelli samsung 971p'de en ufak bir renk kayması yok yazılar cok okunaklı ve net , panelin karakteristiğinden kaynaklanıyor.

A kalite panelk diyor özelliklerinde, monitor 19'' geniş ekran go

• quote:

quote:

quote:

quote:

A panel yoktur arkadaşım go'lar tn panel

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

A panel yoktur arkadaşım go'lar tn panel

burada öyle demiyor...

http://forum.pclabs.gen.tr/lofiversion/index.php/t78336.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.