Şimdi Ara

lcd goruntu ayari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni lcd aldim ancak bana cook farkli geldi niyeyse yoksa bozukmu bilmiyorum

bu lcd ayarlarini nerelerde kullaniyorsunuz yani

mavi yeşik kirmizi renkleriniz kacda ?

gama ve k kacta ?

parlaklik - kontrast hangi degerlerde ?

benim marka LG bana bi kac ornek vereblirmiziniz cunku benim LCD bana cok parlak geliyor

(telefonda bi kac arkadasima sordum 70 lerde falan contrast ve parlaklik acaba monitor mu sorunlu ? ? ? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighEND -- 3 Nisan 2005, 19:42:06 >

• lcd kaç inch? eğer 17" ise 1280*1024 kullanmalısın yoksa görüntü kalitesi bozuk olur.
  • evett 17inc

yaa sanki bisiyin ayari cook fazla ama herseyi dusursemde olmuyoo gibi

özelliklede beyaz fonlarda cook fazla parliyor gibi offf offf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighEND -- 3 Nisan 2005, 20:04:40 >
  • Renk ayarları 6500K da ise 9300K ya alıp denedin mi? 9300K 6500K ya göre mavi ağırlıklı daha az parlak görüntü veriyor ve ben daha rahat ediyorum. contrast ı yarıya ve brightness ı da orta ayardan biraz daha yukarı çekiyorum.
  • Otomatik ayarları kullanıyorum ve 1024x768 32 bit 75 Hz gayet iyi

• arkadaşım bende birkaç gün önce kullanmaya başladım LCD aynı şey bende de oldu sanki herşey çok parlak belki crt normalden biraz daha koyudur ondanmıdır ama brightness ve contrastı 0 yaptım ve artık gözüm mü alıştı bilinmez renkler normal gelmeye başladı galiba LCD lerde genel olarak görülen bir problem bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Otomatik ayarları kullanıyorum ve 1024x768 32 bit 75 Hz gayet iyi

Monitörünün desteklediği en yüksek çözünürlük 1024x768 mi? Sormamın nedeni lcd lerde en uygun çözünürlük monitörün desteklediği en yüksek çözünürlük oluyor ve bu genelde 17" lerde 1280x1024 ama seninki farklı da olabilir, bir kullanım klavuzundan baksan daha iyi olur, tabii ekran kartı desteklemediği durumlarda çözünürlüğü düşürmek gerekecek ama bu çözünürlük değişiminde lcd ler enterpolasyon ile görüntüyü daha düşük çözünürlüklere uydurduğu için çok azda olsa görüntüde bozulmalar olabiliyor (çözünürlük çok düşürülürse daha da belli olabilir bu bozulmalar, onun dışında çok farkedilmeyebilir).. Ayrıca lcd lerde en uygun tazeleme frekansı desteklediği en yüksek tazeleme frekansı olmuyor, bu da kullanım kılavuzunda yazar ekranların. Mesela benim 17" ekranda ben 1280x1024 60Hz kullanıyorum (daha yüksek tazeleme frekansını da destekliyor ama önerilmiyor) ve en iyi görüntüyü böyle alabiliyorum, kitapçıkta da bu yazıyor.

@darkness532
    Bu arada ben de ilk kullanmaya başladığımda parlaklık çok geliyordu ama 2 hafta falan sonra alılştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer ekran goruntu sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.