Şimdi Ara

LCD EKRANDAKİ LEKEYİ BULAŞIK DETERJANI İLE SİLMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim bir samsung marka lcd tvim var 2 yıl oldu alalı,gecenlerde 16aylık oğlum tv ünitesinin üzerine çıkıp beni taklit ederek lcd tvyi temizlemeye kalktı :) elinde ıslak mutfak bezi ile veya bazen ıslak kolonyalı mendil ile..oğlum bunu sık sık yapar hale geldi tv alçak olduu için, bu nedenle ekranda sürekli bir parmak izi oluyordu bende temizliyordum tvnin kendi beziyle(gözlük bezi) ama leker çıkmayınca nemli cam beziyle sildim ama çıkaramadım,lekeler yağ lekesi gibiydi sildikçe birbaşka yere bulaşıyordu bende nemli cam bezine biraz bulaşık deterjanı sürdüm öyle silmeyi denedim yine de çıkmadı ama ekranda lekelenme var tv açıkken değil de kapalıyken kötü görünüyor acaba yapısı bozulmuşmudur? ne yapmalıyım düzeltilebilirmi?

• Detarjanlı bez kullanmanız hata olmuş,paneli çizer ne kadarda dikkat etseniz çizilmesini önleyemezsiniz !

Piyasada Temizleme spreyleri mevcut,bu spreyler hem yağı alırlar hemde paneli bastırarark silmenizi gerektirmez spreyle verilen bezle yada pamuklu bir bezle spreyi püskürttükten sonra bastırmadan bütün panele yayın,yine bastırmadan silin zaten göreceksinizki kendi kendine hava teması ile sprey izleri kaybolur yani ekran eski haline döner !

Spreyi kullanmadan önce pamuklu bezle yada statik fırcayla tozunu almayı unutmayın !

Büyük teknoloji marketlerden bu spreyleri bulabilirsiniz,yağ çözücü olanlarıda mevcuttur !

Çocuğunuzu panelin zarar göreceği konusunda,kızmadan ama ama anlayacağı şekilde anlatmanızda fayda var,bazı paneller sıvı gaz yada fosfor içerirler,yani paneli kalıcı olarak hasar vermeniz çok kolaydır !

Panel kesinlikle sıcakken yada fişteyken temizleme kesinlikle ve kesinlikle yapmayın,unutmayalımki her santimetre kareseinde onlarca modül vardır ve zarar görmeleride çok kolaydır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 24 Ekim 2010; 13:10:52 >

• teşekkür ederim cevabınız için ama sanırım bizimkinin yapısı bozuldu galiba yani sprey durumu çözemez gibi geliyor bana hani isli cam olurya ona benzedi biraz görünümü :(
  • Büyük ihtimal detarjan koruma camını bozmuş olabilir,yinede yağ sökücü LCD spreyi deneyin %80 düzelir,düzelmesse servisi arayın,büyük ihtimal size kolay bir çözüm sunarlar !

Şahsi fikrimse düzelebilir,seneler önce eve gelen temizlikci bayan benimde paneli silmişti hemde cif deterjanla :) ,sonuç yağ sökücü spreyle biraz düzelmişti,sonrasımı panel servise gitti 200 lira civarı sorunu halletmişlerdi !
  • :D ÇOK SAĞOLUN BU AKŞAM DENİCEM O SPREYİİŞ N DÜZELİR
  • ben sadece peçete kullanıyorum bu tür cihazlarda. tam temizlik olmasada içim rahat oluyor.
  • Peçete (kağıt havlu vs.) + tv üzerinde birikmiş toz = Zımpara kağıdı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

ben sadece peçete kullanıyorum bu tür cihazlarda. tam temizlik olmasada içim rahat oluyor.

:) Süpersin Hocam,Enderin dediği gibi zımpara yapmakla aynıdır,peçeteyi hiç bastırmadan panelden 2-3 defa geçsen dahi çizikler oluşacaktır + temizlik olmaz tam tersi statik elektrik yapacağından tozları panele daha sıkı yapıştırırsın,yani peçete üzerindeki ne varsada panele aktarırsın,tavsiyem güneş gelecek şekilde paneline dikkatli gözle bak ne dediğimi anlarsınız !

• quote:

Orijinalden alıntı: isabell

:D ÇOK SAĞOLUN BU AKŞAM DENİCEM O SPREYİİŞ N DÜZELİR

Fazlada kafaınıza takmayın,olmassa servise yollarsınız,paneller için özel tozlar vardır servislerde bu tozlarla panel tamamen matlaştırılıp yeniden temizleniyorlar,eskisinden farkları kalmıyor !
  • çok teşekkür ederim andy1 dün akşam eşim spreyi getirdi denedik çıkarmayacak gibi göründü çok uğraşmadık oğlan büyüsün de servise gönderir yaptırırız dedik :) şimdi yaptırsak yine aynı olay yaşianabilir :)
  • Benzinle sil benzinle :D iyi gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elements5

Benzinle sil benzinle :D iyi gelir

Arkadaşım,ciddi bir konudan bahsediyoruz ve Küçük bir çocuğun hayatına mal olabilecek bir ifade kullanıyorsun,bunun şakası olmaz !

Anlamayan birisi seni ciddiye alıp deneyebilir,ve sonucuda felakete yol açar !

Lütfen daha ciddi olalım,konuyu okumadan konuya neden olan bir çocuk olduğunu dahi umursamadan yorum yapıyorsunuz,bazı şeyerli düşünerek yazın !

Sonucu ölümle bitecek bir ifade kullanmışsınız 14-15 yaşında bir çocukta yapabilir ve Ailesi kızar diye seni ciddiye alıp,benzinlede silebilir,bırakın kendi hayatını bir binada 3-5 kişinin hayatınıda maf edebilir !

Kusura bakmayın,tepki için ama,Kimyasallarla Elektronik cihazların şakası olmaz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 26 Ekim 2010; 17:23:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Orijinalden alıntı: Elements5

Benzinle sil benzinle :D iyi gelir

Arkadaşım,ciddi bir konudan bahsediyoruz ve Küçük bir çocuğun hayatına mal olabilecek bir ifade kullanıyorsun,bunun şakası olmaz !

Anlamayan birisi seni ciddiye alıp deneyebilir,ve sonucuda felakete yol açar !

Lütfen daha ciddi olalım,konuyu okumadan konuya neden olan bir çocuk olduğunu dahi umursamadan yorum yapıyorsunuz,bazı şeyerli düşünerek yazın !

Sonucu ölümle bitecek bir ifade kullanmışsınız 14-15 yaşında bir çocukta yapabilir ve Ailesi kızar diye seni ciddiye alıp,benzinlede silebilir,bırakın kendi hayatını bir binada 3-5 kişinin hayatınıda maf edebilir !

Kusura bakmayın,tepki için ama,Kimyasallarla Elektronik cihazların şakası olmaz !

Arkadaş şaka yapmış sanırım

• Hocam Şaka olduğunu biliyorumda,malesefki Ülkemizde durumlar ortada,çocuklarda öyle bir Aile korkusu varki,inan şaka anlayacak durumda değiller,ciddiye almaları o kadar kolayki,bunu yakınım bir arkadaşımın evladında yaşadık,malesefki çocuklar Aile korkusundan kendileri için en kolay yol hangisi ise uygulamakta hiç ama hiç sakınca görmüyorlar !

Yinede kusuruma bakmayın,belki biraz fazla tepki verdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.