Şimdi Ara

LCD EKRAN BUYUKLUKLERININ SAGLIK ACISINDAN ZARARLARI NELERDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Genel izleme mesafesi.3m ; en uzak izleme mesafesi 4.5 – 5 metre olan salonum için ,forumda okuduklarım neticesinde 46 inç Full HD LCD almaya karar verdim.
    Yalnız lütfen bir bilen beni aydınlatsında , bende gelen cevabı esime okutayım.Çünki günlerdir , genelde 3 metreden seyredeceğiz 46 ekran büyük degilmi ? daha fazla radyasyon yaymazmı? Çocuklara daha fazla zararlı olmazmı diye başımın etini yiyor.
    Ben 40 ile 46 arasında lcd nin yayacağı radyasyonun çok fark edeceğini zannetmiyorum.(Almayı düşündüğüm üründe 42 inç yok)
    Fark et di iseniz biz ailecek 46 ekranda keyifle tv izlemektense , çocuklara vereceği zarara , radyasyon yaymasına , göz bozmasına vs odaklandık.
    Sonuç olarak gercekten 40 – 46 inç arasında radyasyon yayma açısından çok fark varmı ?(bu konudan bahseden bir link varmıdır.)
    Verdiğim ölçüler içinde , sizcede keyifle izlemek için 46 inç uygun değimli.?
    Herkese Saygılar

• 3 M icin 46 çok değil mi ? Göz yorar sanki. 40' - 42' daha iyi olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unpop

3 M icin 46 çok değil mi ? Göz yorar sanki. 40' - 42' daha iyi olur bence.

Merhaba
    http://www.sony.com.tr/hub/bravia/block/2/subblock/5 linkinde 46 inç için optimum seyretme mesafesi olarak 1.8 metre verilmiş.
    Verilen linkte ;
    Full HD 1080p TV'lerdeki ayrıntı ve inanılmaz görüntü netliği, son derece geniş bir ekranı tercih edebileceğiniz anlamına gelir; TV'den uzakta oturmanıza da gerek yoktur. Full HD TV'ler için optimum izleme mesafesi daha kısadır; 52 inçlik (132cm) BRAVIA Full HD TV'nin kusursuz görüntülerini 2,1 metre mesafeden zevkle izleyebilirsiniz (52 inçlik HD Ready TV'ler içinse bu mesafe 2,9 metredir). Eski 29 inçlik (72cm) CRT TV'nizi yenilemek istiyorsanız, artık aynı optimum izleme mesafesine 52 inçlik modern bir Full HD düz ekran TV koyabilirsiniz deniyor.

• bizimde izleme mesafemiz 3.5mt.. Samsung LE-40B653 aldık geçen hafta.. TV eve ilk geldiğinde ve ilk günlerde walide "olm bu nedir böyle hüheyla gibi keşke 32"'ini alsaymışın" dedi... şimdi de normal geliyor.. göz alışkanlığı meselesi.. tabii SD ve HD yayın farklarından izleme mesafeleri de değişiyor bunuda belirtelim.. özellikle SD yayın için 3mt izleme mesafesi rahatsız edici olabilir...
  • Gökhan Kardeş bu izleme mesafesi CRT lerdeki gibi değildir,çoğu insan hala orada kalmıştır

A-SD/HD izleme olarak panel izleme mesafesi hemde çok ciddi farkeder!!

B-Bazı örnekler sana

1080 kaynak izliyorsan>>

40">>5,5ft
    46">>6ft
    50">>5,6ft
    52"/55">>7ft
    65">>8,5ft
    70">>9ft
    85">>11ft
    105"/108">>13ft(bu iki sadece Sharp ile Pany de vardır!!)

720 kaynak izlemede ise>>

32"/37">>6/7ft
    42">>6ft
    46">>9ft
    50">>11ft
    52"/55">>10,5/11ft
    65">>12,5ft

Feet=x 30,5cm hesapla
    ----------------------------------

SDTV de net bir tablo yoktur aslında ve kullanılan panelin tipine göre örneğin PDP lerde biraz daha uzak isterken,LCD lerde biraz daha yakın olabilir gibi!

SD kaynaklarda ise LCD lerde 50" 3/3,5metre idealdir,PDP de ise 3,5/4m diyebiliriz

SD>>46" içinde LCD lerde yayınında kalitesine göre 2,5/3m idealdir;PDP lerde ise 3/3,5 gibi olabilir

C-HD lerde spesifik izleme mesafeleri vardır ama SD lerde özellikle yayın kalitesi ve panel ebatı ve panelin görüntü işleme
    kabiliyeti v.s sebeblerden göz zaten bunu bir müddet sonra otomatik algılar

Basit örnek;bir kanal açtınız ve görüntü sharp yani keskin/kumlu gibiyse biraz daha uzağa giderek bunu hafifletirsiniz,hatta tamamen görmezsiniz!
    İnsan gözü aslında hiç iyi görmez ve çok fena yanılır,zaten görmeyide Beyin yaptığı için sizi çok ciddi aldatırama KARTAL gözü ise her bir şeyi
    müthiş keskin görür!!siz öyle olmadığınıza göre SD lerdeki sıkıntıyı min.seviyeye düşürürsünüz,ama dediğim gibi kaynak ve izleme cihazlarınız
    kalitesi/kabiliyeti ilede birebir ilgilidir bu olay!!

D-yaw Radyasyon v.s,kim nereden çıkarıyor bunları,geç kardeşim bunları,sen panelini al ve güle-güle uygun mesafelerden izle

E-Sen bunlardan önce PDP mi yoksa LCD mi alacaksın buna karar vermelisin!!!(her ne kadar LCD demişsin ama neden LCD örneğin!)
    Veya izleme kaynakların nedir,bu işteki bütçen nedir gibi kriterleri önce belirle OK+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 15 Eylül 2009; 23:20:19 >

• 2,5 3 metre uzaklıktan 46" kullanıyorum. Divx ve pc oyun dışında kullanmıyorum 52 almadığıma bin pişmanım desem yeridir. 5 metre için tahmin bile yürütemiyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin lcd'ler crt lerden daha sağlıklı olması lazım.
  • Cevap yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
    Şu anda Teledünya abonesiyim ve LCD yi HD settopbox ile izleyeceğim.Kuvvetle muhtemel kısmetse SONY 46W5500 alacağım.Albani kardeşin '' Radyasyon vs geç bunları , güle güle izle ''notunu başımda dır dır öten hanımada okutacağım.Ayrıca yine Albani kardeşin verdiği bilgiye göre 46 inç için 6 feet x 30,5cm=183 cm genel izleme mesafem içinde.( Genel izleme mesafem 3 metre ) . Zaten sony sitesindede 46 inç için optimum seyretme mesafesi olarak 1.8 metre verilmiş.

Herkese sağlıklı , afiyetle izlemeler diliyorum.
    Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LCD Tvlerde normal tüplü tvlerdeki radyasyonun 10da 1i bile yoktur.
    Temel olarak bir tabloya bakmaktan farksız.
    Göz sağlığınız için mesafeden ötürü ortamdaki ışık çok daha önemli.aynı zamanda ekranın parlaklığıda önemli. kimi insan parlaklığa gelemez.

Ben 1 metreden 32 full hd kullanıyorum PC monütörü niyetine daha çok.

ilk günlerde çok büyük gelmişti ama şu an alıştım hatta 40 ile değiştiriyorum bu hafta.

ama ben mesela parlaklığa gelemem o yüzden normal kullanımda parlaklığı falan oldukça kısarım gözüm yorulmaz.
    sinema dışındada karanlıkta tvye bakmıyorum. dolayısıyla gözümü bu şekilde daha az yoruyorum.

televizyon izlyecekseniz SD olarak uzaktanizlemekte fayda var tabi ama benim gibi PS3 BLURAY ve PC amaçlı kullanacaksanız 1-1.5 metre ideal

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

LCD Tvlerde normal tüplü tvlerdeki radyasyonun 10da 1i bile yoktur.
    Temel olarak bir tabloya bakmaktan farksız.
    Göz sağlığınız için mesafeden ötürü ortamdaki ışık çok daha önemli.aynı zamanda ekranın parlaklığıda önemli. kimi insan parlaklığa gelemez.

Ben 1 metreden 32 full hd kullanıyorum PC monütörü niyetine daha çok.

ilk günlerde çok büyük gelmişti ama şu an alıştım hatta 40 ile değiştiriyorum bu hafta.

ama ben mesela parlaklığa gelemem o yüzden normal kullanımda parlaklığı falan oldukça kısarım gözüm yorulmaz.
    sinema dışındada karanlıkta tvye bakmıyorum. dolayısıyla gözümü bu şekilde daha az yoruyorum.

televizyon izlyecekseniz SD olarak uzaktanizlemekte fayda var tabi ama benim gibi PS3 BLURAY ve PC amaçlı kullanacaksanız 1-1.5 metre ideal

Sen Baclit/Bright. ile fazla ışık sevmiyorsan o zaman IPS tip Modüllü Panellere yönel!!LGE/Phil ve bazı Tosh serileri gibi!!

• pahalı hocam o paneller malesef
  • bu konu benim icinde onemli

5.25 Eninde, 5.95 uzunlugunda bir salonum var ve bu salon icin 40" yada 46" TV almayi dusunuyorum.
    Cogu yer bana 40" TV nin yeterli olacagini, 46" in cok buyuk kalabilecegini soyledi ama birde size sormak istedim.

TV ye en uzak olabilecek koltuk sanirim 3.95 metre yada 4.50 metre olacak, diger koltuklar biraz daha yakin olacak. (Yemek masasi vs, bu seti koyma konumuna gore uzakliklar degisiklik gosteriyor hafiften)

Sizce Samsung 46B653 mu almaliyim yoksa 40B653 mu?

Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
  • Ben 3,5 metreden 50 inch izliyorum. Hiç düşünme git 46 hatta 52 al... Sonra da bana teşekkür edersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

pahalı hocam o paneller malesef

Kardeş sen Monitörmü alacaksın yoksa TV mi???

Senin pahalı dediğin S/H_IPS/PVA/S_PVA tip Modül kullanan Monitörlerdir!
    $ 1000 den başlar bunlar ve TR de zaten bulamazsın,yada çok nadir bulursun v.s

Sen TV alacaksın S_IPS kullanan en başta Phil lere bak örneğin,bahsettiğin olaya en uygun bu tiplerdir OK++
  • quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

bu konu benim icinde onemli

5.25 Eninde, 5.95 uzunlugunda bir salonum var ve bu salon icin 40" yada 46" TV almayi dusunuyorum.
    Cogu yer bana 40" TV nin yeterli olacagini, 46" in cok buyuk kalabilecegini soyledi ama birde size sormak istedim.

TV ye en uzak olabilecek koltuk sanirim 3.95 metre yada 4.50 metre olacak, diger koltuklar biraz daha yakin olacak. (Yemek masasi vs, bu seti koyma konumuna gore uzakliklar degisiklik gosteriyor hafiften)

Sizce Samsung 46B653 mu almaliyim yoksa 40B653 mu?

Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

1-O yukarıda ilk cümlende yazan şeyleri sana kim söyledi acaba????
    ama külliyen yanlış söylemişlerdir!

2-Bütçe sorunun varmıdır(asıl mesele burası)???

3-Birde izleme kaynakların nelerdir/hangi cihazlar panele bağlanacak v.s durumları nedir??

4-Salonun m2 sini boşver,sen evi zaten almışsın,o hesapları almayanlar yapsın

++
    İlk eyapta 2.ve 3. te sorduğuma cevap verirsen daha kolay yoldan gitmiş oluruz OK++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Eylül 2009; 21:09:52 >

• bugün yeni açılan ELOCTRO WORLD mağazasından SONY 46V4000 aldım haftaya getirecekler duvara monteyi düşünüyorum.sehpada kullanan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nunal819 -- 17 Eylül 2009; 18:34:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.