Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
57
Favori
329.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: srt12

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Gözlüğü taşımak,muhafaza etmek,temizlemek,zahmetli geldi,süslü püslü reklamlarda yapınca tav oldum.

Hocam 0,50 cok az etkiler bence zaten cogu kiside 0,50var farkinda degiller.benim 1.00 oldugu halde gerekmedikce ve cogunlukla takmiyorum gozluk yada lens.umarim duzelir sorununuz.

0.50 ve 0.75 miyop ameliyattan sonra 0.25 ve 0.50 oldu.gözlüğün faydası büyütmekten ziyade netlik sağlaması çünkü astigmat da var
    1 yıl oldu hocam daha birşey değişmez ama tecrübe için yediğimiz kazıkların toplamıdır derler,diğer insanların işlerine yarar diye yazdım.
    Doğru seçilmiş gözlük modeli harika işler de çıkarabilir,gözlüğe olumsuz bakmamak lazım diyorum şimdi

Sağlık sektörü maalesef tamamen ranta odaklı.İki göz hastanesine gittim biri hatalı ameliyat yaptı diğeri hatayı bulamadı aman diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Iniyesta kardeşin sorunu miyopi değil astigmat. Astigmata el atılmışken miyopide düzeltilmek istenmiş doğal olarak. Ama talihsizlik yaşamış. Buda aklımızın bir köşesinde dursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Classmen34

Iniyesta kardeşin sorunu miyopi değil astigmat. Astigmata el atılmışken miyopide düzeltilmek istenmiş doğal olarak. Ama talihsizlik yaşamış. Buda aklımızın bir köşesinde dursun.

Simdi anlasildi.

• mikkii34 kullanıcısına yanıt
    Hocam toplam fiyat ne kadar peki?

• Merhaba;

4 derece astigmat vardı yeni ameliyat oldum %40 görme oranı varmış ameliyat sonrası %90 olabileceğini söyledi doktorum. yani 0.25 0.50 kalabilirmiş iyileşme sürecinde henüz 2 hafta sonra kontrole gideceğim. Şimdilik tam düzelme olmadı yavaş yavaş açılıyormuş ameliyatın ertesi günü neredeyse çift görüyordum 2. gün baya bir düzelme oldu. Sonuçları aktarırım yine geçmiş olsun şimdiden olacak arkadaşlara.
  • Sorusu olan arkadaşlar varsa da bildiğim konularda yardımcı olabilirim :)
  • Merhaba

Ben 23 yaşındayım ve yakın zamanda ameliyat olmayı düşünüyorum. Yöntemler hakkında birkaç sorum olacaktı.

1. Ameliyat olacağımız yöntemi doktor mu seçiyor biz mi seçiyoruz?
    2. Wavefront ve Lasik kornea kaldırmadan, i-Lasik ve İntralasik kornea kaldırarak yapılıyormuş galiba.
    Bu yöntemler arasında ne gibi farklılıklar var?
  • Merhaba, benim de 40'ından sonra 1 derece hipermetrop yakın görme bozukluğu var, araştırmalarım sonucun da istanbul cerrahi hastanesinden Sinan Köker ismine ve kullandıkları supracor tedavisine ulaştım fakat ssk'lılara bakmıyorlarmış. Ankara da oturduğum için önce ankarada ki göz merkezlerini araştırdım ama tatmin edici bir yanıt bulamadım, sonrasında ise izmir de kaşkaloğlu ve ekol göz hastanelerinin tedavi yöntemlerine bakınca, ekol göz'ün bu
    www.ekolgoz.com
    Yakın Görme Bozukluğu, PRESBYMAX Tedavisi - Ekol Göz
    http://www.ekolgoz.com/goz/goz-hastaliklari/yakin-gorme-bozuklugu
    yeni göz teknolojisi aklıma yattı. Bu tedavinin önemli avantajlarından biri de hasta memnuniyetsizliğinde aynı gözde bu tedavinin geri alınabildiği yazılmakta, bu da benim için çok önemli, malum korku. Bu cuma günü doktorla görüşeceğim, doktorum da bu; söylediğine göre çizdirme gibi bir olay yokmuş, bu da doktorumuzun geçmişi;

• quote:

Orijinalden alıntı: popsci

Merhaba, benim de 40'ından sonra 1 derece hipermetrop yakın görme bozukluğu var, araştırmalarım sonucun da istanbul cerrahi hastanesinden Sinan Köker ismine ve kullandıkları supracor tedavisine ulaştım fakat ssk'lılara bakmıyorlarmış. Ankara da oturduğum için önce ankarada ki göz merkezlerini araştırdım ama tatmin edici bir yanıt bulamadım, sonrasında ise izmir de kaşkaloğlu ve ekol göz hastanelerinin tedavi yöntemlerine bakınca, ekol göz'ün buhttp://www.ekolgoz.com/goz/goz-hastaliklari/yakin-gorme-bozuklugu yeni göz teknolojisi aklıma yattı. Bu tedavinin önemli avantajlarından biri de hasta memnuniyetsizliğinde aynı gözde bu tedavinin geri alınabildiği yazılmakta, bu da benim için çok önemli, malum korku. Bu cuma günü doktorla görüşeceğim, doktorum da bu; http://www.sabah.com.tr/egeli/2014/08/20/goz-sikintisina-laserli-cozum söylediğine göre çizdirme gibi bir olay yokmuş, bu da doktorumuzun geçmişi;http://www.ekolgoz.com/goz/doktorlarimiz/opr-dr-gokhan-erbakan

Abi 1 numara hipermetrop sizi çok mu etkiliyor? Miyop olsa eyvallah ama hipermetrop YAŞ ilerledikçe zaten oluyor malum. Bir de hipermetrop tedavisi yaparsanız bu sefer Uzağı görmede problem yaşarsınız. Bunu umarım size söylemişlerdir. Yakın gözlüğü ara sıra takarsınız (bir şey okurken) ama uzak gözlüğü(miyop) her zaman takmak zorunda kalırsınız. Bu konuyu iyi analiz edin. Şahsen ben hipermetrop olsaydım Gözlerimi elletmezdim. Iyi düşünün.

• Atlantic kullanıcısına yanıt
    arkadasım ilasik zaten intralasik'in kısaltmasıdır. Ayrıca lasik ve ilisikte korneadan kapak kaldırılır. Araşarındaki fark ise kapak kaldırma işlemini lasikte hekim yaparken ilasikte her şeyi cihaz yapıyor. Gelelim bıçaksız yani Korneadan kapak kaldırmadan yapılan yönteme. Lasek/PRK'da korneadan kapak kaldırılmaz, yalnızca epitel doku/zar soyulur ve lazer işlemi yüzeye uygulanır. Lasek ile PRK Arasında pek fark yok. O konuya girmeye gerek duymuyorum. Yalnız bu korneaya dokunmadan yapılan operasyonlar yaklaşık 3 numaraya kadar tavsiye ediliyor. Yani gidip 5-6 numara gözlere lasek uygulanmıyor bildiğim kadarıyla. Son olarak bu bıçaksız yöntemler(Lasek/PRK) risksizdir ama iyileşme Süreci biraz sancılıdır. Yaptırırsam ben kesinlikle lasek/PRK yaptırım. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: feriköylü24

quote:

Orijinalden alıntı: popsci

Merhaba, benim de 40'ından sonra 1 derece hipermetrop yakın görme bozukluğu var, araştırmalarım sonucun da istanbul cerrahi hastanesinden Sinan Köker ismine ve kullandıkları supracor tedavisine ulaştım fakat ssk'lılara bakmıyorlarmış. Ankara da oturduğum için önce ankarada ki göz merkezlerini araştırdım ama tatmin edici bir yanıt bulamadım, sonrasında ise izmir de kaşkaloğlu ve ekol göz hastanelerinin tedavi yöntemlerine bakınca, ekol göz'ün buhttp://www.ekolgoz.com/goz/goz-hastaliklari/yakin-gorme-bozuklugu yeni göz teknolojisi aklıma yattı. Bu tedavinin önemli avantajlarından biri de hasta memnuniyetsizliğinde aynı gözde bu tedavinin geri alınabildiği yazılmakta, bu da benim için çok önemli, malum korku. Bu cuma günü doktorla görüşeceğim, doktorum da bu; http://www.sabah.com.tr/egeli/2014/08/20/goz-sikintisina-laserli-cozum söylediğine göre çizdirme gibi bir olay yokmuş, bu da doktorumuzun geçmişi;http://www.ekolgoz.com/goz/doktorlarimiz/opr-dr-gokhan-erbakan

Abi 1 numara hipermetrop sizi çok mu etkiliyor? Miyop olsa eyvallah ama hipermetrop YAŞ ilerledikçe zaten oluyor malum. Bir de hipermetrop tedavisi yaparsanız bu sefer Uzağı görmede problem yaşarsınız. Bunu umarım size söylemişlerdir. Yakın gözlüğü ara sıra takarsınız (bir şey okurken) ama uzak gözlüğü(miyop) her zaman takmak zorunda kalırsınız. Bu konuyu iyi analiz edin. Şahsen ben hipermetrop olsaydım Gözlerimi elletmezdim. Iyi düşünün.

Uyarın için sağol arkadaşım, dediğim gibi çekinmiyor değilim, internette çok araştırdım, özellikle Dr. Sinan Göker'in açıklamaların da yakın görme tedavisi yapılırken uzağı görme olayı 3-4 ay kadar sıkıntılıymış, ondan sonra normale dönüyormuş, operasyon olup-olmamaya doktorla konuştuktan sonra karar vereceğim. Sinan Göker'in supracor tedavisi hem yakın hem de uzağı aynı anda tedavi ediyor ama ssk'lı olduğum için paralı, ayrıca adını verdiğim hastane müşteri memnuniyetsizliğin de yapılan operasyonu geri alabiliyormuş. Yakın görme gözlüğünü sadece kitap okurken veya küçük yazılara bakarken takıyorum, bunun dışında dediğin gibi kullanmıyorum. Şimdi olmasam bile 3-4 yıl sonra yeni tekniklerle uzak-yakın daha güvenilir hale geldiğin de karar verebilirim.

• Hocam benim gözlerimde 5'er derece astigmat 3'er derece de miyop var. Bende kornea kaldırmadan yapılan yöntemle olmayı düşünüyorum.
    Bu yöntemde soyulan epitel dokunun ileride bir zararı oluyor mu?
  • En son yöntem olan Smile yöntemi hakkında bilgisi veya düşüncesi olan var mı aceba

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlantic

Hocam benim gözlerimde 5'er derece astigmat 3'er derece de miyop var. Bende kornea kaldırmadan yapılan yöntemle olmayı düşünüyorum.
    Bu yöntemde soyulan epitel dokunun ileride bir zararı oluyor mu?

Doktorların söylediğine göre zaten o epitel doku kendini yeniliyor. Dolayısıyla bir problem olmuyor. Senin numaraların için uygulanabilir mi bu Yöntem dersen .. Bilemiyorum, doktor bilir. Doktor tavsiyesi istersen de Hanefi Çakır bana çok güven verdi. Istanbuldaysan bir görünmeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: braveheart89

En son yöntem olan Smile yöntemi hakkında bilgisi veya düşüncesi olan var mı aceba

Pahalı bir Yöntem Olduğunu biliyorum sadece :)

• Yok hocam İstanbul'da yaşamıyorum..
    Peki wavefront yöntemi nedir? Lasek/PRK'den farkı var mı?
  • Atlantic kullanıcısına yanıt
    Wavefront da işte kişinin gözüne özel lazer uygulamasıymış, yani gözün haritasını çıkarıyorlar ona göre lazer uygulanıyor. Açıkçası bana biraz para tuzağı gibi geliyor. Yok 120% görüyorsun falan yazıyor ... Bana kalırsa biraz efsane . Doktoruma da sormuştum. Dedi ki zaten 1.25 gözün var sana gerek yok.
  • Arkadaslar 17 yasindayim 2 yil icinde cizdirmeyi dusunuyorum.iki goz 4,75 miyop.tavsiye edermisiniz

• güncel fiyatlar hakkında bilgi sahibi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlantic

Yok hocam İstanbul'da yaşamıyorum..
    Peki wavefront yöntemi nedir? Lasek/PRK'den farkı var mı?

Bu arada wavefront sadece lazer kısmını içerdiği için lasekten yada lastikten ayrıdır diyemeyiz. Yani operasyon lasek+wavefront veya lasik+wavefront şeklinde olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.