Şimdi Ara

Lazerim bozuldu lütfen yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aliexpress 'ten bir lazer aldım ilk geldiğinde herşey normal çalışıyordu ama sonra aynı gün lazeri açtıktan 1 saniye sonra ışığı sönük çıkıyordu ve neden olduğunu bilemedim. Şöyle bir şüphem var :
    Lazer ilk geldiğinde 1 - 2 dakika içinde bir çok kez açıp kapattım ve bu yüzden lazerin diyodu hasar aldı ya da pilinde sorun var (pili bir kez yere düşürdüm ama sonrasında sıkıntısız çalışıyordu ve pili şarz olabiliyordu). Tam olarak sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama bu durum çok canımı sıkıyor . Henüz alalı 1 gün oldu. İçine doğru baktım , lazeri ilk başta düzgün çalıştırıyor sonrasında ise içindeki yerden lazeri solduruyordu yani sönük çıkıyordu. Biraz da yana kaymış gibiydi. İnternetten bazı yerlerde araştırma yaptım bunun diyottan veya pilden kaynaklanabileceğini ve ısı ile ilgili bazı şeyleri öğrendim fakat bunların çoğunu yaptım . Lens ve pil değiştirmedim lenste sorun yok zaten ama pilden de şüpheleniyorum.Lütfen bu sorunuma çare bulun kafayı yicem !







  • Lazeri ne amaçla kullanıyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazeri ne amaçla kullanıyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öylesine tutuyorum işte
    Oyun gibi yani
  • Laz er yazıcı fıkarsı geldi aklıma şuraya yerleştirelim de nasiplenin

    Komutan emir erini çağırmış
    - Bana çabuk bir Lazer yazıcı bul getir.
    - Emredersin komutanım.
    Bir Saat sonra emir eri yanında başka bir er ile gelmiş.
    -Lazer yazıcıyı getirdim komutanım.
    -Hani nerde lan?
    -Komutanım bu arkadaş laz bir erdir ve bizim bölükte yazıcıdır!
    -Ulan iyiki scanner istememişiz be!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 5 Ağustos 2016; 23:38:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında sorunun nerede olduğunu buldum fakat durum biraz daha garip bir hale geldi . İnternette yazılanlara göre soğuması için aliminyum folyoya kaplayıp buzluğa koydum. Unutmuşum 1 gün geçti aldığımda doğru düzgün çalışmıyordu sonradan çalışmaya başladı.Hala aynı sorun vardı fakat lazerin açamadığım bir bölgesi açılabiliyordu artık . Orayı açtım içinde lazerin kristali (veya diyodu her neyse) vardı. baktım ve kristalin tutkalla yapıştırıldığını gördüm. Bir kısmı yapıştırılmamıştı yapıştırmaya çalıştım bir süre boyunca düzgün çalıştı sonra yine aynısı oldu. Sonra yaptım derken birde kristalin yapıştırıcısı da söküldü ve 1 gıdımlık yerden tutunuyordu ( yani orası da sökülse düşecekti) . Sonra da boşver diyip lazerin parçalarını birleştirdim.Sorun kristalin oradaymış . Ama bunu kesinlikle tamir ettirmem lazım lazer pointer tamir eden bir yer biliyormusunuz (Lokasyon : Ankara , Gölbaşı) Ankaradaki çoğu yere gidebilirim şehir dışına da çıkarım ama yakın yerlere. Mesela konya gibi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.