Bildirim
Lazer yazıcı Önerisi ACİL!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
beyler öneri bekliyorum. -
Arkadaşlar önerilierinizi bekliyorum! konuyu takip ediytorum fkat kimse birşey yazmıyor. -
Başka bir başlık açmamak için bende buraya yazayım. Bende evime lazer yazıcı almak istiyorum. Konuyu açan arkadaş gibi toner maliyeti benim için de çok önemli. Lazer yazıcı fiyatında orjinal toneri olan lazer yazıcılar var. Onlardan almayı pek istemiyorum.
Kesin olmamak ile birlikte almayı düşünebileceğim bir ürün Samsung ML 2851ND
Neden bu yazıcıyı düşünüyorum?
- Yüksekliği 21cm. (Yazıcıyı koyacağım rafın yüksekliği 23cm. Genişlik ve derinlik sorun yaratmıyor.)
- Ethernet bağlantısı olması. Evde 4 adet bilgisayarın birbirine bağlı kalmaksızın, network üzerinden yazıcıya erişebilmesi can alıcı bir özellik.
- İki yönlü baskı yapabilmesi. Yani, kağıdın ön ve arka yüzüne otomatik baskı yapabilmesi kağıt maliyetini ve sayfa sayısını azaltan önemli bir imkan.
- Baskı çözünürlüğü 1200x1200DPI. (Fotoğraf benzeri resim detayı çok olan kaliteli baskılar almak için ideal.)
- Samsung 400Mhz işlemcisi olan 30 sayfa/dakika baskı yapabilen hızlı bir yazıcı. İlk baskı süresi de en fazla 8.5sn.
- Belleği 32MB. (Belleğinin yüksek olması büyük çaplı dökümleri almak için önemli. PDF formatında broşürleri birçok yazıcı ile alamıyordum.)
- Yazıcı en ucuz 440TL ve yüksek kapasiteli (5000 sayfalık) orjinal toneri ise 118TL ya bulunabiliyor. Özelliklerine göre fiyatı uygun gibi.
Ne dersiniz? Aynı özelliklerde daha ucuz veya daha iyi bir yazıcı önerebilirmisiniz?
-
Önemli birşeyi ilave etmemişim. Ben renkli yazıcı değil, "siyah-beyaz lazer yazıcı" almayı düşünüyorum. -
senin dediğin de güzel bir yazıcıymış. Tarayıcı sorunum olmasa ondan alabilirdim.. ve renklide lazım bana. senin seçimin benden daha kolay :) -
quote:
Orijinalden alıntı: CriticalWave
senin dediğin de güzel bir yazıcıymış. Tarayıcı sorunum olmasa ondan alabilirdim.. ve renklide lazım bana. senin seçimin benden daha kolay :)
Bende tarayıcı olduğu için çok fonksiyonlu bir şey düşünmüyorum. Renkli yazıcılarında toneri çok pahallı geldi. Sanki, dışarıda renkli döküm alsam bana daha ucuza gelecek gibi. Asıl amacım siyah-beyaz ama kaliteli döküm olduğu için Mono Lazer Yazıcı düşünüyorum. Bu sözünü ettiğim yazıcıyı da özellikleri nedeni ile beğendim. Ama kullanan ve tecrübe sahibi olan biri var ise çok iyi olur, iyi mi yoksa kötü mü öğreniriz.
Renkli yazıcıların toner fiyatlarını araştırmanızı öneririm. Daha sonra sayfa başına baskı maliyetini hesaplayın. Bende arayışıma renkli lazer ile başlamıştım. Ama sayfa başı maliyetlerini hesaplayıp bir de dışarıda kaça baskı alabileceğimi araştırınca bana ekonomik gelmedi. Ucuz bazı yazıcılar var, ama onlarda renkli kartuş bir tane. Yani, kırmızı rengi fazla kullanıp onu bitirmiş iseniz diğerleri dolu bile olsa o toner çöpe gidiyor. Yani önerilen, her rengi farklı kartuşlarda olan yazıcı alınması. Onların fiyatları çok ucuz değil ve renkli tonerler de sonuçta çok ucuz değil. İyice araştırmanızı ve sayfa başı baskı maliyeti hesabı yapmanızı öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElmaKent -- 1 Nisan 2010; 16:03:10 >
-
bilidiğim kadarı ile 1 toner en az 1000 sayfa yazdırabiliyor 5000 yazanda varda 1000 olanı örnek alsak. renkli tonerde 3 ayrı toner var ve 3000 sayfa yazdırıabilir renkliler için yani ve evde kullandığım için en fazla haftada 3-5 sayfa yazdırdığım için bu bana çok uzun süre gider diye düşündüm. renkliye ihtiyacım oluyor bazen -
Samsung CLP-315 Renkli Laser Yazıcı
http://www.hepsiburada.com/samsung-clp-315-renkli-laser-yazici/ProductDetails.aspx?productId=bd4116&categoryId=6
Bu var renkli olarak fakat toner dolumu ciplimidir sorun cıkarırmı pahalımıdır orjlnleride falan? -
çok fonksiyonlu renkli yazıcılar hem fiyat bakımından pahalı hemde işletim maliyetleri yüksektir. eğer mutlaka renkli yazdırmam gerekiyor diyorsanız mürekkep püskürtmeli çok fonksiyonlu yazıcılar sizin için daha avantajlı olacaktır. sitede kolay dolum kartuşlu çok fonksiyonlu mürekkep püskürtmeli yazıcılar hakkında konulardan araştırabilirsiniz. eğer siyah beyaz çok fonksiyonlu yazıcı yeter diyorsanız lazer yazıcılar sizin için daha isabetli olacaktır. çip problemi yaşatmayan çok fonksiyonlu seriler arasında canonun mf serisinin tümü ve samsung scx 4521f modelleri vardır. bu yazıcıların dolumu sorunsuz gayet kaliteli makinalardır. -
cool111
HM anladım araştırdım fiyatları gerçekden yüksek renkli lazerlerin.
sana bikaç sorum var cevaplarsan sevinirim.
ozaman mürekkep püskürtmeli yazıcı alayım çok fonksiyonlu mürekkep püskürtmelilerde çip sorunu yaşatmayan 1 kartuşu sürekli doldurup kullanabileceğimiz bir marka ve model hangi yazıcı var? mümkünse renkli kartuşlar ayrı ayrı olursa iyi olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: CriticalWave
cool111
HM anladım araştırdım fiyatları gerçekden yüksek renkli lazerlerin.
sana bikaç sorum var cevaplarsan sevinirim.
ozaman mürekkep püskürtmeli yazıcı alayım çok fonksiyonlu mürekkep püskürtmelilerde çip sorunu yaşatmayan 1 kartuşu sürekli doldurup kullanabileceğimiz bir marka ve model hangi yazıcı var? mümkünse renkli kartuşlar ayrı ayrı olursa iyi olur.
mürekkep püskürtmeli yazıcılar hakkında pek bilgim yok o yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem. forumda daha iyi bilgisi olan arkadaşlar var onlar sizi daha iyi yönlendirebilir. -
konular açıyoruım ama cevap veren yok 12000 kişi online 1 kişi bilmiyormu? -
BEnde arkalı önlü basabilen, network bağlantısı olan bir yazıcı arıyorum. Tercihen toner kartuşları dolabilen cinsten olmalı, Birinci tercih marka Hp. Tarayıcı olsa da olur olmasa da olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: saygi
BEnde arkalı önlü basabilen, network bağlantısı olan bir yazıcı arıyorum. Tercihen toner kartuşları dolabilen cinsten olmalı, Birinci tercih marka Hp. Tarayıcı olsa da olur olmasa da olur.
Benim düşündüğüm Samsung ML 2851ND modelini bir araştırın. Ben araştırdıkça bu modeli seçmek konusunda fikrim daha da kesinleşiyor. -
yazıcı önerisi şart toner maliyeti az olan.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X