Şimdi Ara

Lazer ameliyat ve deniz harp okulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
6.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lazer ameliyatla olacağını öğrendim 4 e 4 miyop var şuan doktorlar 2 hafta içinde ideal göze ulaşırsın diyolar her haliyle şimdi nasıl ilerlemeliyim tecrübeliler tavsiye yazar mı? Teşekkürler

Güncel
    Arkadaşlar bu lazer ameliyatla olmaz falan filan muhabbeti nedir gizlerin 1 e 1 i aşmayacak ve tembelliğin yoksa bir sıkıntı yok zaten sana bunu soran da yok asıl MUHABBET bu ameliyat ne gibi bir süre sonra gözü 100 de 100 iyileşmiş vaziyete getirir yani sağlık kontrolünden kaç hafta önce nce bu ameliyati olmak gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotfrknn -- 5 Mayıs 2019; 23:35:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 numara lazerle tam sıfırlanmayabilir. HHO lazer ameliyatı kabul etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isetta_1955

4 numara lazerle tam sıfırlanmayabilir. HHO lazer ameliyatı kabul etmez.
    Yanlış biliyorsun hho artık lazerli alıyor aldı da ama numara büyğdükçe 0 lanma ihtimali azalıyor denize gşrebilirsin ama havayı bilemem 050 075 bırakır gibi doktora danışmalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamga

Yanlış biliyorsun hho artık lazerli alıyor aldı da ama numara büyğdükçe 0 lanma ihtimali azalıyor denize gşrebilirsin ama havayı bilemem 050 075 bırakır gibi doktora danışmalısın

Alıntıları Göster
    HHO'da sağlık muayenesi bitmez. Son sınıfta da muayene var. Pilotajda yine bir sürü muayene var. Sonuçta dezavantajdır. Mülakatta bu sebeple bile eleyebilirler. Zaten göz numarasının ilerlemesi lazerden sonra durmuyor okul bitene kadar yine gözlük kullanacak seviyeye gelebilirsiniz.

Okula pilot olma hayaliyle girip ömür boyu hava piyade olma ihtimalini de düşünün.

• hocam gözün gelişimi durmadan lazer yapmıyorlar ki başka doktora da git istersen aceleye getirme, havaya girmen zor denize belki girebilirsin. Havada zaten çok az kişi pilot olabiliyor pilot olacak adayları da seçerken en sağlamını seçmeye çalışıyorlar.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    ne gibi bir tecrübe ve bilgin varda bu kadar net ve karamsar cevap verebiliyorsun neden 4 numara miyop sıfırlanmaz ?
    deniz h.o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hava harp okulu yamuk diş
    8 yıl önce açıldı
    Deniz kuvvetlerinde subay olmak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: isetta_1955

HHO'da sağlık muayenesi bitmez. Son sınıfta da muayene var. Pilotajda yine bir sürü muayene var. Sonuçta dezavantajdır. Mülakatta bu sebeple bile eleyebilirler. Zaten göz numarasının ilerlemesi lazerden sonra durmuyor okul bitene kadar yine gözlük kullanacak seviyeye gelebilirsiniz.

Okula pilot olma hayaliyle girip ömür boyu hava piyade olma ihtimalini de düşünün.

Alıntıları Göster
    Bu arkadaş için dediğin doğru olabilir ama şahsen numaram 1e 0.5 ve 8 yıldır göz muaynesi oluyorum artmadı hiç seneye sınava giricem ve hhodan çağrılırsam yaptırmayı düşünüyorum ama dediğim gibi numara büyüdükçe iş zorlaşır

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotfrknn

ne gibi bir tecrübe ve bilgin varda bu kadar net ve karamsar cevap verebiliyorsun neden 4 numara miyop sıfırlanmaz ?
    Hocam kusura bakma sana böyle ciddi bir konuda boş umut aşılayamam.

Kendi tecrübelerim ve çevremden bildiklerim sonucunda söylüyorum. İstersen git lazer operasyon ol, bu operasyonlarda göz tam sıfırlanmıyor. Yaşın genç olduğu için okula girsen bile mezun olana kadar yine numaran artacak. HHO'nun 4.sınıfta muayenesi var pilotajdan önce. Ayrıca pilotaj sürecinde bir çok sebepten çok eleme oluyor.

Tabi sana gitme sakın falan demiyorum. Başvurunu yap, sonuna kadar şansını zorla ama HHO'dan pilot olmayı da kolay zannetme, sen de biraz bu konuda karamsar olsan iyi edersin hayallerin yıkılabilir. O okula girenlerden önemli bir azınlık pilot oluyor ki göz dezavantajın var. Lazer bu işe kesin çözüm değil.

• İlgin için saol benim için deniz de olabilir peki deniz için aynı şeyler mı geçerli

• quote:

İlgin için saol benim için deniz de olabilir peki deniz için aynı şeyler mı geçerli
    1 1 e indirirsen sıkıntı yok denizde tüm askeri okullarda sınıf belirlenirken son sınıfta sağlık muaynesi yapılır denize gidersen işte onun numaraları var tsk sağlık yönetmeliği var işte şu numaraya kadar dalgıç adam sat komandosu vs ayrılıyor

• quote:

İlgin için saol benim için deniz de olabilir peki deniz için aynı şeyler mı geçerli
    Lazerden sonra DHO daha mümkün gibi ancak askeri okullarda birçok değişken var. Yani size yeterince çalışırsanız ODTÜ'yü kazanırsınız diyebilirim ancak çok çalışırsanız DHO'ya girebilirsiniz gibi bir durum söz konusu değil. Bu nedenle harp okullarına başvurun sürece dahil olun.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sınıflar belirlenirken yine sağlık etkili. Ancak iyi düşünüp karar verin asker olursanız ömür boyu çok disiplinli bir hayatı emir-komuta zinciri altında yaşayacaksınız sadece bir meslek değil bir yaşam seçimi yapmış olacaksınız bu iş para ya da statü için asla yapılmaz. kararınızı iyice gözden geçirerek verin. Şansınızı istediğiniz tüm okullarda deneyin ancak askeri öğrenciliğin ve askerliğin kolay olmadığını, önemli özveri, fedakarlık istediğimi ve mesleğinizin yaşamınızı şekillendireceğini öngörerek karar verin. Sınavlarda başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 5 Mayıs 2019; 19:52:23 >

Gerçekten çok teşekkür ederim cevabın için ben bu işe gönül vermeye raziyim sıkıntı yok sevdiğim gibi gözler dışında Allah a şükür bir sıkıntım yok ama şansımı denemek istiyorum hava deniz sahil güvenlik (tam bilgim yok) bakalım dedik göz çizdirme işinin ne zaman olamadı gerekir mülakattan önce 1 ay yeterli mi ?

• quote:

Gerçekten çok teşekkür ederim cevabın için ben bu işe gönül vermeye raziyim sıkıntı yok sevdiğim gibi gözler dışında Allah a şükür bir sıkıntım yok ama şansımı denemek istiyorum hava deniz sahil güvenlik (tam bilgim yok) bakalım dedik göz çizdirme işinin ne zaman olamadı gerekir mülakattan önce 1 ay yeterli mi ?
    Hocam şansını dene zaten iyi düşün derken gitme vs. demeye çalışmıyorum yanlış anlama elbette gir şansını dene ama kazanırsan bu işin zorluklarını düşünerek kararını verirsin o sonraki iş. Eğer ciddi olarak çizdirmeyi düşünüyorsan bence sınavdan önce yapma sınava 40 gün kaldı yarın yaptırsan bir sürü damla damlatman vs. gerekecek 10-15 gün ders çalışamayabilirsin. Bu konuda MSB'nin sağlık yönetmeliğini bulup iyice bir incele oradaki detaylara göre hareket et, doktorla da görüş mutlaka, önemli bir karar çünkü.

Hocamız doğru söylüyor pilotluk için 4.sınıfta daha detaylı muayene ediyorlar. Şuan geçsen bile o zamana kadar büyürse senin için sorun olur ama büyür mü büyümez mi onu bilecek olan kişi doktor olucak ona danışırsan daha sağlıklı olur .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bide şöyle bişey var ankaradaki doktorların temel referans aldığı şey makinedeki değerler yks den sonra yaptırırsan ger ne kadar gözünde bulanıklık kalsada o değerlere önem verirler diye biliyorum

• göz çizdirince gözde derinlik algısının bozulduğuna dair bir pilotun videosunu görmüştüm. bu da sorun olabiliyor demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmfalper

göz çizdirince gözde derinlik algısının bozulduğuna dair bir pilotun videosunu görmüştüm. bu da sorun olabiliyor demişti.
    Yüzbaşı yusuf kurt ama o azınlık da oluyormuş

• Hava kesinlikle almıyor kusursuz göz istiyor lazerli de almıyor yanlış biliyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Robot

Hava kesinlikle almıyor kusursuz göz istiyor lazerli de almıyor yanlış biliyorsun.
    Alıyor artık yönetmeliğe tam geçmedi ama geçen yıl aldılar yusuf kurtta generalden duymuş 0landıysa alıyolar diye bi araştır istersen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.