Şimdi Ara

Lavman Yapmak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
12.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yakınım kaza yaptı ve kemikler kaynayana kadar yatmak zorunda.Sorun şu ki hiç hareket etmediği ve yatar durumda olduğu için büyük tuvalete 4-5 günde 1 çıkabiliyor ama onuda lavman kullanarak yapabiliyor.Eczanede satılan fleet vb. markalı lavmanlar bağırsak için sürekli kullanımda zararlı.İlaçlı lavman yerine lavman aletinin içine ılık su-zeytin yağ karışımı koyup lavman yapsak bağırsağa zararı olur mu.En azından ilaçlı lavman gibi bağırsaktaki yararlı bakteriler ölmez.Yakınım biraz zorlasa lavmansız dışkılayabilir ama basur olduğu için zorlamadan ılık su-zeytinyağ ilede rahatça atabilir.Doktorlar doğal yöntem olarak bu tarz lavmanları öneriyorlar.Konu hakkında bilgisi olan var mı?

• ssff_allthing kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun evvela. hiç hareketsizlik barsak tembelliğinin ana sebebi gibi görünüyor. normalde tuvalete gitme süresinin yaklaşık 2 katına çıkması bu tembellik hali. yani siz lavman yapsanız da yapmasanız da bu süreyi değiştiremezsiniz, daha doğrusu kısaltamazsınız. ismini zikrettiğiniz lavmanlar sık kullanımlarda barsak mukozası yani iç döşemesi için tahriş edici olabilmekte ama verdiğiniz sürelerde yani 4-5 günde 1 kez sıklığı, bu durumu ihmal edilebilir kılmakta. tabi şunu da belirtmek lazım; barsakta ekstra bir problem yoksa enfeksiyon, ödem, kanama gibi çok sorun olmaz. ayrıca lavmanlar bakterileri öldüren bir preparat değil endişelenmeyin. basur problemine gelince, yatalak hale geldikten sonra ortaya çıktıysa dışkı oldukça sertleşmiş demektir, bu zorlama hassasiyeti artırır. onun için rahatlatıcı kremler denenebilir. şimdi esas sorunuza gelirsek; lavman yapılan bölgeye suyla karışık yağı gönderdiğinizde olacakları yazayım. fizik kanunları gereği yağ ve su karışmaz, yağ üste çıkacağından su boşa gidecek, ayrıca yağın dışkının olduğu bölüme ulaşması için yüksek basınç uygulamak gerekecek yada hastayı tepetaklak yapmak lazım gelecek. yani zor bir durum ve pratik değil. bu yüzden bu işler için yağlı içerik kullanılmamakta. ayrıca bi şekilde yağı gönderebildiniz diyelim, daha yukarıdaki havayı yani gazı yağın içinden geçiremezsiniz. yağ bir nevi gaz için bariyer olabilir ve engel teşkil edebilir. kısacası esas zarar o zaman olabilir. illa zeytinyağı diyorsanız bunu yemeklerle yukardan aşağı göndermek doğrudurki mantıken önünde kalan gazı süpürebilsin, zaten halk genelde bunu böyle uygular ben çok uzattım ama faydası olur ümit ederim. tekrar geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

• Geçmiş Olsun Bende Kabız Oldugum İçin 2 Tane Lavman Yedim Makat tan Veriyorlar Genelde Allah Kimsenin Başına Gelmesin Tualete zamanında çıkın pişman olmayın neler çektim ben hala gözümün önünde
  • Kabiz oldum 1 haftadir ne yapiyim eczaneden lavmann alayim mi veya başka birsay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • operasyon öncesi lavman yapmak gerekiyor. doktorlar özellikle bunu yaptırıyorlar. Allah şifa versin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çiş yaparken su neden köpürür
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.