Şimdi Ara

Lastikte Güçlendirilmiş Yanak (XL) Konforu Bozar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
33.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yanaklar daha kalın karkasında kullanılan tel sayısı daha fazla.

yol tutuş, frenleme, geç ısınma, daha iyi güç transferi, geç yıpranma, viraj kabiliyeti, düşük balon yapma riski gibi sayısız avantajları mevcut. özellikle geniş yanaklı lastik kullanan veya çok yüksek performanslı araçlar için.

pek bir dezavantajı olmasa da bir miktar ses , tüketim artışı ve konfor azalışı beklenebilir özellikle dar yanalı modellerde.
  • MErhaba arkadaşlar,

Binek arabam için şu lastiği tüm gösterge değerleri A A diye almak istiyorum?

Sizce binek arabada fazla ses alarak beni rahatsız eder mi? Ya da zıp zıp zıpltır mı?

Goodyear Efficientgrip Performance 2 205/55R16 94V XL

Orijinalden alıntı: kaiserx

MErhaba arkadaşlar,

Binek arabam için şu lastiği tüm gösterge değerleri A A diye almak istiyorum?

Sizce binek arabada fazla ses alarak beni rahatsız eder mi? Ya da zıp zıp zıpltır mı?

Goodyear Efficientgrip Performance 2 205/55R16 94V XL

bu lastikler özünde daha fazla yük taşıyabiliyorlar bunu da daha fazla basınca mukavemet gösterebildikleri için yapabiliyorlar.

siz normal basınçta kullanacağınız için sizi etkileyecek bir şey hemen hemen hiç olmayacak..

çünkü ebadı itibariyle lastik yanağınız geniş dolayısı ile kalınlığının artması esnekliğini dar yanaklı lastikte olduğu gibi azaltmaz.

• XL kullanmadım fakat, SL (standart load) lastik ile,

kasislerden geçerken kesit genişliği bayağ farkettirdi,

yazlık 205/55 R16,

kışlık 195/65 R15,

lastik yanak yüksekliği arasında %12 var,

kasisten konforlu geçmek için,

yazlık ile 15/20 km ile geçiyorsan

kışlık ile 20/25 km ile geçiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 7 Mart 2025; 15:34:31 >

5 para etmez bir lastik, sakın paranı çöpe atma. Kuru zemin, ıslak zemin her türlü zeminde berbat yol tutuş, uzun fren mesafesi, her frende ABS'ye geçirme ve kısa ömrü.

Aman aman düşman başına.

Neden bu kadar kötü olduğunu da söyleyim, Good Year'ların çoğu Türkiye üretimi, sebebi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 7 Mart 2025; 19:46:30 >
    Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Ben suv aracımda xl yanak lastik kullanıyorum. Kaç kere kaldırıma sürttüm dağ tepe taş toprak üstlerinde gezdim yanaklara hiç bişey olmuyo maşallah Konfor olarakta gayet iyi bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 7 Mart 2025; 21:27:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Neden hocam? Ben arabayı sıfır aldığımda üstünde bu lastik vardı oldukça sessiz ve güzel bir lastikti gerçi araç alman arabası belki üretim yeri tr değildir. Bunun yerine hangi lastiği almamızı önerirsiniz?

Bu sorudan bağımsız sessizlik konfor ve güven için 4 lastikte 1600 tl fark vermeye değer mi xl lastik almak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 8 Mart 2025; 22:13:46 >

Bütçeye bağlı ama aynı paralara Hankook Ventus Prime almak daha mantıklı, daha da çıkarsanız tabi ki Primacy 4

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • zotacing kullanıcısına yanıt

Michelin ları da kötülüyorlar yumuşak lastik tr ye uygun değil diye. Benzer şekilde continental alacaktım ona da kötü dediler şaştım kaldım

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.