Şimdi Ara

lastik ve balans ustaları... 205 yerine 215 taksak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracımda orjinal goodyear nct5 205 55 r16 lastik mevcut memnun degildim çok

bi arkadaşım bana 4 adet 215 55 r16 lastik vericek bu lastikleri aracıma takabilirmiyim

+ ları eksileri nolur

lastikçim tak dedi süper olur dedi

uzman olan rot balançım sakın takma yol tutuş azalır yakıt artar dedi

kafam çok karışık lütfen biri yardım etsin

bu konuda teknik dökümanda bulamadım bi türlü

205 nedir 55 nedir 16 cant biliyom
    215 olsa nolur.

saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: triger

aracımda orjinal goodyear nct5 205 55 r16 lastik mevcut memnun degildim çok

bi arkadaşım bana 4 adet 215 55 r16 lastik vericek bu lastikleri aracıma takabilirmiyim

+ ları eksileri nolur

215 olsa nolur.

saygılar.

Rot balanscın yalan soylemis ya da yanlis biliyor. Yol tutusun azalmaz artar. Yakıtın ise oyle gozle gorulecek kadar cok artmaz. Gönül rahatlıyıgla aracınıza takabilirsiniz. 205-55-16 şu demektir. 205 kısmı lasgitin yere basan kısmının genişligi, 55-dedigi lastigin yanak genisliği, 16 da çapıyla alakalıdır. Dolayısıyla sizin takacagınız 215 lik lastigin yere basan kısmı daha fazla oldugu için yol tutusu daha iyi olacaktır. Ancak yere basan kısmın fazla olmasından dolayı surtunme bir nebze daha artacagından o oranda yakıt tuketiminiz artabilecektir. Ancak cok fazla bir fark olmaz.Aşsagıdaki resimden daha iyi anlayacaksınız.

205 kısmının birimi milimetredir. 16 kısmının birimi inctir. 55 kısmının birimini bilmiyorum. Ama bu 55 ne kadar kucuk olursa o kadar yol tutusunuz artar. Ama cok fazla orjinalden şaşmayın.

Gönül rahatlıgıyla arkadasınızdan o lastikleri alıp takabilirsiniz.

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap Bu likten orjinal lastiginizi ve takacagınız lastigi girerek hesap yapabilirsiniz. Aradaki farkın % 3 u gecmemesi gerekiyor.

• cevabınız için teşekkür ederim.

araçta yol sesi vuruntu falan yapmazsa taktıracagın inş
    millet cant degişiyo 205 yerine 235 takıyo
    quote:

Orjinalden alıntı: mprivateturun

quote:

Orjinalden alıntı: triger

aracımda orjinal goodyear nct5 205 55 r16 lastik mevcut memnun degildim çok

+ ları eksileri nolur

215 olsa nolur.

saygılar.

Rot balanscın yalan soylemis ya da yanlis biliyor. Yol tutusun azalmaz artar. Yakıtın ise oyle gozle gorulecek kadar cok artmaz. Gönül rahatlıyıgla aracınıza takabilirsiniz. 205-55-16 şu demektir. 205 kısmı lasgitin yere basan kısmının genişligi, 55-dedigi lastigin yanak genisliği, 16 da çapıyla alakalıdır. Dolayısıyla sizin takacagınız 215 lik lastigin yere basan kısmı daha fazla oldugu için yol tutusu daha iyi olacaktır. Ancak yere basan kısmın fazla olmasından dolayı surtunme bir nebze daha artacagından o oranda yakıt tuketiminiz artabilecektir. Ancak cok fazla bir fark olmaz.Aşsagıdaki resimden daha iyi anlayacaksınız.

205 kısmının birimi milimetredir. 16 kısmının birimi inctir. 55 kısmının birimini bilmiyorum. Ama bu 55 ne kadar kucuk olursa o kadar yol tutusunuz artar. Ama cok fazla orjinalden şaşmayın.

Gönül rahatlıgıyla arkadasınızdan o lastikleri alıp takabilirsiniz.

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap Bu likten orjinal lastiginizi ve takacagınız lastigi girerek hesap yapabilirsiniz. Aradaki farkın % 3 u gecmemesi gerekiyor.

• 205 / 55 / R16 yerine 215 / 55 / R16 takarsanız aracınızda şunlar değişir:

1. Lastik yuvarlanma metreniz artar. Bu da km sayacınızın olduğundan bir miktar fazla göstermesine yol açar. Örneğin siz ibrede 100 görürsünüz ancak aslında hızınız 96 olur. Yani kadran hatasından daha fazla bir sapmayla karşılaşırsınız.

2. Taban genişlediği (20,5 cm.den 21,5 cm.e) için kuru havalarda yol tutuşunuz artacak ancak kaygan zeminlerde aracınız daha fazla kaymaya eğilimli olacaktır.

3. Yanak yüksekliği arttığı için (11,275 cm.den 11,825 cm.e) konforunuz artacak ancak virajlarda aracınız daha fazla yatma eğilimi gösterecektir.

4. Daha geniş tabanlı ve yanak yüksekli lastik ön takımlarınızı yoracak ve daha kısa sürede ayarlarınız bozulacaktır.

Benim tavsiyem araç üreticisinin aracınız için belirlediği lastik ölçüsünü kullanmanızdır. Eğer değişecekseniz lastik yuvarlanma metresini etkilemeyecek bir seçim yapmalısınız. Örneğin 225 / 45 / 17 gibi. Ancak şunu hiçbir zaman unutmayın. Orijinal ebatın dışına çıktığınızda ne kadar avantaj varsa o kadar da dezavantaj vardır. Örneğin 225 / 45 / 17 lastik ebadı size yol tutuş ve virajlarda daha fazla hakimiyet kazandırırken geniş taban ıslak zeminlerde kayma, savrulma limitlerine daha erken ulaşmanıza neden olacak ve konforu da hissedilir derecede düşürecektir. Ayrıca daha geniş taban süspansiyon sistemine çok fazla yük getirir.

215 / 55 / R16 lastik takarak %3 güvenlik sınırının içinde kaldığınız doğru ama yine de eğer para verip alacaksanız bence orijinal ebattan şaşmayın.

• Tabiki de sıfır fiyatına ve ya sıfır fiyatına yakın paraya alacaksanız. Orjinalden şaşmayın. Ancak yarı fiyatına, cok ucuz bir fiyata, bedavaya, ya da cebinizdeki paraya gore uygun bir fiyata alacaksanız, deger. Evet arkadasın soyledikleri de dogrudur. Ancak size sunu soyleyeyim. Bunları hissetmeyeceksiniz bile. Ne yol tutusundaki farkı, ne konfordaki farkı, ne virajlardaki farkı, ne ses farkını, ne ön takımı yordugunun farkını kısacası hic birini hissetmeyeceksiniz. Ucuz bir fiyata alıyorsanız hic bisersey olmaz. Cok kucuk farklar var.
  • çok teşekkürler
    ucuza bitiricem gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: mprivateturun

Tabiki de sıfır fiyatına ve ya sıfır fiyatına yakın paraya alacaksanız. Orjinalden şaşmayın. Ancak yarı fiyatına, cok ucuz bir fiyata, bedavaya, ya da cebinizdeki paraya gore uygun bir fiyata alacaksanız, deger. Evet arkadasın soyledikleri de dogrudur. Ancak size sunu soyleyeyim. Bunları hissetmeyeceksiniz bile. Ne yol tutusundaki farkı, ne konfordaki farkı, ne virajlardaki farkı, ne ses farkını, ne ön takımı yordugunun farkını kısacası hic birini hissetmeyeceksiniz. Ucuz bir fiyata alıyorsanız hic bisersey olmaz. Cok kucuk farklar var.
  • quote:

Tabiki de sıfır fiyatına ve ya sıfır fiyatına yakın paraya alacaksanız. Orjinalden şaşmayın. Ancak yarı fiyatına, cok ucuz bir fiyata, bedavaya, ya da cebinizdeki paraya gore uygun bir fiyata alacaksanız, deger. Evet arkadasın soyledikleri de dogrudur. Ancak size sunu soyleyeyim. Bunları hissetmeyeceksiniz bile. Ne yol tutusundaki farkı, ne konfordaki farkı, ne virajlardaki farkı, ne ses farkını, ne ön takımı yordugunun farkını kısacası hic birini hissetmeyeceksiniz. Ucuz bir fiyata alıyorsanız hic bisersey olmaz. Cok kucuk farklar var.

Bu söylediklerinize de ben aynen katılıyorum. Hatta size yapmayın dememe rağmen kullandığımız bir Mercedes.e 195/65/R15 yerine benim 4 tane yedek 215 / 55 / R16 lastikleri taktık. Sonuçta bu lastiklerin sıfırları takım olarak (4 adet) en az 800 YTL tabi eğer ucuz çin mallarına kaçmazsanız.
  • gönül rahatlığıyla takabilirsin

zaten kimse araclarını limitlerde kullanmıyorki o etki tepkiyi hissetsen arkadaşlarda gayet güzel acıklamış yol tutuşa etkisi oluyor o önemli

mesela bende 07 logan orjinal 185/65/15 ama değiştirince muhakkak ya

195/60/15 olacak yada jantı bir inç arttırıcam 195/55/16 alıcam

araca bir şey olacağı vs. yok millet neler takıyor 18 jantla gezen loganlar var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.