Şimdi Ara

Lastik mi almalıyım jant mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba arkadaşlar. geçen hafta aracımı değiştirdim. önceki aracım 2014 model golf ve kışlık lastikleri 225/45 R17 ölçülerinde idi. şimdiki aracın lastikleri 225/55/16 audi a4. kış geliyor, kışlık hazırlığı yapmam lazım. sizce eski aracın lastik ebatlarına göre jant mı almalıyım, yoksa mevcut araç jantına uygun kışlık lastik mi almalıyım. 225/45 R17 ölçülerinde jant bulup takarsam yeni araçta sıkıntı olur mu sizce. vede önemli bir diğer husus 225/45 R17 ebatlarında jant aracın yüksekliğini etkiler mi. etkiliyor ise bu iyi benim için, aracın altı şuan da kapalı garaj girişine hafif sürttüğünden aracı garaja sokamıyorum.

• %2.99 değişim gözüküyor. Dış çaplar arasında 20mm fark var, şu an kullandığınız lastik bir tık daha büyük. %3 üstü değişim önerilmez, yani tam sınırda. Ama teorik olarak 20mm alçalma gözüküyor, tabii gerçekte lastiğin esnemesi vs. nedeniyle bu değerden farklı olabilir. Son yorumu daha iyi bilen bir forumdaş düzeltsin, hatalı olabilir.
    Düzeltme: Mesajı attıktan sonra fark ettim de sonuçta lastik şafta ortadan bağlı dolayısıyla alçalma yarıçap kadar olacak yani 10mm. Yine söylüyorum yanlış olabilir ama ilk söylediğim hatalı gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslan1999 -- 12 Eylül 2020; 8:37:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    o halde benim jant değişmekten ziyade otopark girişi ile ilgilenmem lazım. mütah,t öyle saçma iş yapmışki, otopark girişi çok rampa araç kış mevsiminin buzunda ve soğuğunda girip çıkarken kayar diyede düşünüyorum.
  • Kış sert geçiyorsa eğer lastik al geç aracin ayarlariyla oynama !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürücü kapısı iç tarafında zaten takılabilecek lastik ölçüleri belirtilmiştir.

Yukarıda bir forumdaşın bahsettiği gibi 1 cm.lik bir alçalma olacak. Kış döneminde bu durum olumsuz olarak değerlendirilmeli.

Araba bir tık daha fazla yakacak, ancak daha seri olacaktır. İbrede gösterdiği süratten bir tık daha az yapıyor olacaksın ki sürat limitini aşma konusunda bu durum olumlu değerlendirilebilir.

Özetlersek, yeni lastik takımı alman daha uygun olacaktır. Eskilerini de ikinci elde 3 ay sonra kolayca satarsın.
  • Sivas da yaşıyorum, kış fazlası ile sert geçiyor. -35 gördüğümüz oluyor. yavaştan kış lastiklerini araştırmaya başlayayım ben. jant olayı rafa kalkar. herkese teşekkürler arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lastik almanız en doğru olanı olur hocam, piyasada çok kaliteli lastik modelleri var işinizi görebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.