Şimdi Ara

Lastik hava basıncı kontrolü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
32.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    ABS sensörleri ile çalışan Lastik Basınç Uyarı Sistemi bir İZLEME sistemi (pasif) ve
    Vericili sensörler ile çalışan Lastik Basınç Uyarı Sistemi bir ÖLÇME sistemidir (aktif).

    VW grubu araçlarda ikisi de sipariş edilebilir, tabi önce belirttiğimin fiyatı sonra belirttiğimin fiyatından epeyce daha ucuz.

    iki tip LASTİK BASINÇ UYARI SİSTEMİ var

    MONITORING / İZLEME
    - Birincisi tekerlerdeki ABS sensörleri ile havası azalan veya inen lastiğin havası inmemiş lastiklere göre daha fazla sayıda tur yapmasından ötürü çalışan ve teker tur sayısı karşılaştırılmasına dayalı pasif sistem.

    Sağ üst köşedeki tuş.
     Lastik hava basıncı kontrolü


    MEASURING / ÖLÇME
    - İkincisi lastiklerin içerisine yerleştirilen, lastiğin basıncını ölçüp bunları radyo frekans dalgaları ile aracın lastik basınç ölçme sistemine telsiz olarak gönderen transponder (verici) tekniğine dayalı aktif sistem.

    Sağ üst köşedeki tuş
     Lastik hava basıncı kontrolü


    Örnek olarak Türkiye'ye gelen PASSAT'larda yukarıdaki MONITORING / İZLEME sistemi kullanılmaktadır, lastiklerde basınç sensörü olmadan ABS sensörleri üzerinden çalışmaktadır.


    Hangi tekerleğin indiğini panelde gösteriyo mu bu sistem yani türkiyedeki ?




  • Hayır. Araçtan inerseniz gösterir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokturk010

    Hayır. Araçtan inerseniz gösterir.


    Anlamadım nasıl araçtan inince göstericek
  • Şöyle bir display var dışarda :)

     Lastik hava basıncı kontrolü
  • benim demek istediğim mesela diğerleri 29 basınçta bir lastik 28 böyle durumda uyarı veriyo mu demek istemiştim
  • Şaka bir yana yok hayır vermiyor. Sadece sag ekranda işaret çıkıyor. inip bakıyorsunuz.
  • Hmm fazla bi işe yaramadı ozaman. Zaten arabaya binince lastik resimdeki gibi olunca arabanın durşundan mutlaka anlarsın
  • 2009 2.0 Highline kullanıyorum.

    Lastik basıncı uayrı sistemi 2 defa çok işime yaradı.

    İlkinde yavaş yavaş hava kaçıran bir lastikte başıma geldi, tüm lastikler 33 hava iken biri 27 ye düştüğünde ikaz verdi, hangi lastik olduğunu gösteriyor bu arada. (Öncesinde yağmurlu havada ve virajda kayma eğilimi gösterdi araç, ESP dengeledi, o zaman nedenini anlayamamıştım, demek ki arada 5 fark varken çalışmıyor diye yorumladım sonra)

    Diğerinde kış lastikleri takıldı geldi servisten, çocuklar uyarıyı giderememiş, Taner beyin belirttiği gibi 2-3 sn basılı tutunca sönüyor ikaz ışığı. Bu durumda da sönmezse gerçekten sorun var demektir.
  • İki defa lastiklere vida girdi, ikisinde de Lastik Basınç Kontrol Sistemi uyardı. Lastikçiye gidene kadar da hava basıncı idare etti. Sistemin şu anda Yeni PASSAT'larda standart olmamasına şaşırıyorum. Bence Park Assist'ten de daha faydalı bir sistem. 1.6 MPI 102 HP baz donanım (!) Trendline araçlarda bile vardı, şimdiki Comfortline'de yok.
  • Bunun için sanırım yeni çıkan multimedya navigasyon cihazlarında bulunan basınç sensörlü kapaklar çözüm olacak.
  • peki aktif tazda olan yani radyo dalgası ile calisan sistemi turkiyede servidten talep edebiliyor muyuz. evet ise fiyat konusunda bilgisi olan var mı? bizim 2004 megane da bile hangi lastigin indigini (olcum degeri gostermesede) bilgi ekranında gosteriyordu. b7 highline arac aldık daha bugun ama sanırım bu tur bir gosterimi yok yanılıyor muyum
  • arkadaşlar kimseye sormayın depo kapagina bakın her modelini farklı olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    2005-2006-2007* (*kısmen) modellerde LASTİK BASINÇ KONTROL SİSTEMİ fabrikasyon olarak eklenmemiş, bu da Doğuş Otomotiv'in isteği/talebi/emri/siparişi üzerine yapılmış bir durum. İlginç olan şu ki AUTO-HOLD sistemi de bu yıllarda Almanya'da standart değildi ama fiyat farkı sadece 50 Euro'ydu, bereket Doğuş Otomotiv bu sistemi ilk araçla birlikte hep istemiş, yoksa ondan da olacaktık.

    Sistemin tamamen yazılım üzerine kurulduğunu belirtmişim. Bu sisteme sahip olmayan birçok PASSAT modelinde de bu tuş için fiş de hazır (mavi renkli) ama sistemi çalıştıracak yazılım ve tuş eksik ve ayrıca aracın ECU'sunda bunu açtırmak gerekiyor.

    Daha sonra bu sistem TRENDLINE-COMFORTLINE-EXCLUSIVE-HIGHLINE donanımlı tüm PASSAT'larda standart olarak eklendi. Ancak tarih tekerrürden ibarettir ve 2011 model B7 kasa Yeni PASSAT'larda TRENDLINE ve COMFORTLINE donanımlarda bu sistem yine yok, sadece HIGHLINE'da var. Bu da Doğuş Otomotiv'in ayıbı. Bu nedenle Doğuş Otomotiv gözümde hep İYİ bir ürünü satın almak için sıraya giren müşterisine KÖTÜ davranan bir şirket olarak kalacaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sivil
    Taner bey benim araçta lastik basınç kontrol sistemi düğmesi yok.Bu lastik basınç kontrol sisteminin olmadığınımı gösteriyor yoksa sadece hafızaya alma özelliğimi yok benim araçta?Araç 2005 1.6 fsi comfortline



    Taner bey merhaba

    Bu sistemi bir şekilde sonradan açtırmak mümkün mü.
    Bende B7-2011 comfortline var

    Başıma şöyle bir şey geldi. Bir köprü altından geçerken asfaltı yenilemek için bir tarafı belediye tarafından kesilmişti. Bir sey duydum köptü altından çıkana kadar tren ray sesi gibi pat-pat-pat.. çıkınca kesildi. Başkasından geliyor sandım ses yansıyordu. 15-20 km gittim. Birşey hissetmedim. Yandaki arabadan işaret ettiler durdum. Arka sağ lastik iç yanaktan yırtılmış ve inmiş. Janta iinmeye az kalmış. Allahtan şehir içinde ve yavaş gidiyordum.

    Bu basınç kontrol sistemi olsaydı, önceden haberim olurdu.
    Şimdi bir modifikasyon mümkün mü. En zından bu abs üzerinden çalışan için




  • Arkadaşlar araçlarına sonradan bu sistemden taktırıp kullananlar var mı? Hangi araca hangi sistemi monte ettiklerini yazarlarsa sevinirim.
  • Arkadaş serviste lastikcide her yerde belli araliklarla baktirdim bir sorun yok basinclari esit fakak uyari lambasi zirt pirt yaniyor nasil alinacak hafizaya bilen var mi? 3 sn basiyorum on dakka sonra yine yaniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söndüremedim bu ışığı acaba düğme arızalı olabilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söndüremedim bu ışığı acaba düğme arızalı olabilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.