öncelikle bu sabah başımdan geçen olayı anlatayım. aracımla yola çıktığımda sağ ön lastikten ses geldiğini farkettim. patlamış olacağını düşünerek hemen kenara çektim. sağ ön lastiğimde ikinci kez çivi çıktı. aynı lastik daha önceden de çivi yüzünden inmişti. bununla beraber lastik yanaklarında kabarma olmuş, lastiğin içindeki teller yüzeye çıkmış. yedek lastiği geçici olarak taktım ancak lastiklerin tamamını değiştirmek istiyorum. bu sebeple 16 jant alacağım. mevcut jantları ise 195 65 lik kış lastiklerine takacağım
muayene raporlarında aracın üzerindeki lastik ölçüleri mevcut ölçüler olarak 195 65 15 olarak geçiyor. 205 55 16 alsam ve sonraki muayeneye bu lastikler ile gitsem sorun olur mu ? ayrıca goodyear veya bridgestone markalarından birini tercih edeceğim. hangi markayı tavsiye edersiniz ?
Yanlış bilmiyorsam lastikler yanlardan çıkmadıkça(yani yan tarafa taşma) sorun yok, 205/55/16 94V için Yokohama ya da bakın derim(C.Drive modeli) ben şu ana kadar memnunum(hem lastikte jant koruması da mevcut eğer çelik jant alacaksanız işinize yarayabilir). Goodyear da eifficentgrip ler var ve 1 yıl sigortalı(yani sizin hatanız da olsa belli oranda kesinti yapılarak değişiliyor). Bridgestone un için ise Turanza ER300 modeli öneriliyor genelde. Continental lerde ise ContiPremiumContact 2 ve ContiSportContact 2 var kullanbileceğiniz ve ikisi de aynı para. Pirelli lerde ise Cinturato P7 ve Cinturato P6(bu lastiği bir Mercedes in altında görmüştüm fabrika çıkış lastiği olarak) iyi deniyor bunlara da bakın derim.
sorun yanaklarda. berbat durumda. araç şu an 65000 kmde. yeni jant konusunda da acaba bu kmden sonra büyütmek iyi olur mu diye düşünüyorum. yani eski arabaya yeni jant almak mantıklı mıdır konusuda kafama takılyor
Hocam eğer lastikler dört seneyi geçtiyse değiş, ben kullandığım aracı geçen hafta aldım(2006 C4) lastikler fabrika çıkış lastiğiydi(Michelin Energy). Dişler olduğu gibi duruyor fakat yanaklar artık çatlamaya, dökülmeye başlamıştı ben de aldıktan 4-5 gün sonra değiştirdim(lastik çatladı mı ya da dört seneyi aştı mı değiştiririm). 16" janta geçince yanak inceldiği için konfor azalıp performas artar(tam tersi de geçerli). Viraj alırken ya da ani manevra yapman gerektiğinide, lastik yanaklardan su koyabilir(eskiden bir aracın slalom yapmasını seyretmiştim lastikler janttan çıkacak gibi esniyordu, her zaman o aklıma gelir).
mevcut 15 jantları kışlıklara takacağım. 16 alırsam yazlıklarda kullanılacak. 65000 km olması sebebiyle yeni jant değer mi düşüncesi kafama takıldı
Abi 65000 km birşey değilki, daha kullanmayı düşünüyorsan aracı bence al
sonraki muayenede 205 55 16 lastikler sorun çıkarır mı ? önceki muayenede raporda 195 65 15 olarak geçiyor. şimdi 205 55 16 ile problem çıkarırlar mı ?
davlumbazla bir problem yaşamıyorsa lastik bir sorun çıkmaz
16, 17 hatta 18 jant olan araçlar var (caddy) 16 ideal olduğu için tercih sebebim. muayene konusu kafama takılıyordu. acaba önceki rapor ile karşılaştırma yapılıyor mu ?
muayenede sorun çıkmaz caddy için 16 ideal olur ve arabayı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız jant lastik değiştirmeye kesinlikle değer...
bir sorum daha var. yedek lastik olarak 195 65 i kullanmamız, herhangi bir lastik probleminde sorun olur mu ?
Lastik patlarsa ve yedek takman gerekirse araçın yedek lastik takılı olan tarafı çökmüş gibi görünür herhalde.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme