Şimdi Ara

LASTİK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindik markaları tercih etmeye çalışıyorum, alırkende üretim tarihine dikkat ediyorum.
  • http://www.tyrereviews.co.uk

Buraya bakmak ve forumdaki kullanıcı yorumlarına da kulak vermek yeterli gerisi Faso fiso..

Verdiğim sitede kullanıcı yorumları ve kullanıcıların ayrıntılı puanlaması da var,istatistik değerleri de var ve 10larca yıldır günümüze kadar olan testlerin(adac olsun autobild vs vs ) sonuçları değerlendirmesi var.Aracınızı da seçip bakabiliyorsunuz yani çok iyi site lastik almak isteyenlerin bakması gereken ilk site :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorsaD

petlas alıyorum
    f/p olarak mükemmel
    hem de yerli malı
    memnunum da

Ben de jazz için bu sefer ithallerden vazgeçip petlas alacağım velox sport pt741 modelini. Herkes memnun, umarım ben de memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 6 Mayıs 2015; 21:30:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AB değerlerine bakarım. Onun dışında satın alacağım lastiğin marka ve performans yorumları da önemlidir benim için. Alacağım lastiğin üretim tarihi ve f/p son değerlendirme basamağıdır.
  • Önce Ab etiket değerlerine, sonra kim deha ucuz satıyor ona bakıyorum direkt.
  • ADAC testlerini takip ederim lastik bence aracın en önemli parçalarından biri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz olmasına
  • Lastik olayında insanların kafasındaki en önemli kriter fiyat ve lastiğin kalitesi. Yani lastik hem uygun fiyatlı olacak hemde pahalı satılan modellerden aşağı kalır yanı olmayacak üzmeyecek dert çıkarmayacak. Genelde bu denklem pek sağlanamadığından tüketiciler bilindik markalardan pek şaşmamayı tercih ediyorlar işin sonunda.

• Fiyata . Testlere artık pek güvenim kalmadı . Kaldırımdan indiğim gibi goodyear efficent grip compact yanaktan patladı . Artık kış lastiği alırsam nexen . Yaz içinde continental .
  • Testlere bakarım, yanında mutlaka kullanıcı yorumlarını da okurum. Kullanıcı yorumları kişisel yorumlar olduğu için tutarlı değil gibi görünse de lastiği uzun süre kullananların yorumlarını dikkate alırım. Zaten testler hep taze lastikle yapılıyor ve 2 sene ya da 20 bin km sonraki durumu hakkında bilgi vermiyor.

Tüm bunlardan sonra f/p değeri iyi olan lastiği alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orijinalden alıntı: dogukanotolastik

quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

Siz direk lastikçisiniz bari siz demeyin. Evet marka takıntım var. 4 lastiğin üzerinde gidiyoruz hepimiz.

evet ben lastikçiyim neyin ne olduğunu biliyorum pahalı diye lastik alınmaz markalaşmamış iyi ve kaliteli lastiklerde var reklama kanıpta para tuzağına düşmeyin not markalaşmış lastikler tv reklam paralarını benden senden alıyorlar unutma

Hazir yeri gelmisken sorayim madem. Kumho ecowing kh27 aldim. Size gore nasil bunlar ustam

bulunduğumuz kurumsal firma neticesinde kore ve çin ürünleri satmıyorum ama tamire değişime gelen kore lastiklerin iyi erken aşınma olmadığını görmekteyiz kumho iyi lastiktir tutulmadan önce fiyatı dipteydi şuan petlası geçen fiyatları var

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam Kocaelideyim ben ama sagol yinede,arabama Syron takmam.Adi sani cok duyulmamis bi markayi takmam yani,Continental'le mutluyum

continentalde bi ara bilinmiyordu petlasta lassada bilinmiyodu 100 bin liraya bakar 1 hafta boyunca tv de reklamı olsun o zaman adı bilinen bi markamı oluyor :),türkiye bu yüzden ilerlemiyor yerli sermaya dönmüyor
  • Kalite / Fiyat dengesine indirimi gördüğün zaman yapış

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

Siz direk lastikçisiniz bari siz demeyin. Evet marka takıntım var. 4 lastiğin üzerinde gidiyoruz hepimiz.

evet ben lastikçiyim neyin ne olduğunu biliyorum pahalı diye lastik alınmaz markalaşmamış iyi ve kaliteli lastiklerde var reklama kanıpta para tuzağına düşmeyin not markalaşmış lastikler tv reklam paralarını benden senden alıyorlar unutma

Hazir yeri gelmisken sorayim madem. Kumho ecowing kh27 aldim. Size gore nasil bunlar ustam

bulunduğumuz kurumsal firma neticesinde kore ve çin ürünleri satmıyorum ama tamire değişime gelen kore lastiklerin iyi erken aşınma olmadığını görmekteyiz kumho iyi lastiktir tutulmadan önce fiyatı dipteydi şuan petlası geçen fiyatları var

Anladım hocam. Araştırdım f/p olarak bu lastik hoşuma gitti alkdım. Umarım böyle gider.. Bir de son sorum. Lastiği taktırdıktan sonra farkettimki balans yine bozuk. Tekrar yapılması gerekiyor sanırım. Normal bir durummu bu?

• dogukanotolastik kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle katiliyorum,sirket aracimiza Petlas aldik 4 adet.Ucuz diye degil, yerli mali diye. Bu anlattigim olay gectigimiz Agustos ayinda oldu,malumunuz sirket araci..Nereye girdigimiz belli olmuyor,daha 4 bin km'de bitti lastikler,ustelik 3ude tamir gordu.Onlari 7bin km'de degistirip Yamaha'ya donduk.34 bin km oldu hala saglamlar,sadece bi tanesi cividen dolayi tamir gordu.Bu kis basinda yine Yamaha'dan kis lastigi aldik sirket aracina.Bu is deneme yanilma yoluyla oluyor birazda,bu lastiklerden sonra Yamaha lastiklerinin yeri benim icin ustlerdedir.Marka algisindan arac sahipleri memnun kaldiklari markalardan lastik aliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatına, Markasına, Etiketine ve kullanıcını yorumlarına bakarım
  • AB etiketine
    Yerli malı olmasına
    Fiyatına

Sonuç ; Lassa Greenways
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    continental premium contact 5 öneririm hocam yaz lastiği için. gerçekten çok yumuşak ve sessiz bir lastik.
  • Kullanım tarzına göre lastik seçmek lazım. Hızlı kullanım iyi yol tutuş, iyi frenleme isteyen biri sert hamurlu, konfor ve sessizlik isteyen biri yumuşak hamurlu lastik almalı. Marka takıntım yok ama ben konfora önem verdiğim için yol sesini azaltan, konforlu sürüş sağlayan primacy 3, goodyear e.grip performance gibi modelleri tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

Kullanım tarzına göre lastik seçmek lazım. Hızlı kullanım iyi yol tutuş, iyi frenleme isteyen biri sert hamurlu, konfor ve sessizlik isteyen biri yumuşak hamurlu lastik almalı. Marka takıntım yok ama ben konfora önem verdiğim için yol sesini azaltan, konforlu sürüş sağlayan primacy 3, goodyear e.grip performance gibi modelleri tercih ederim.

5-10bin km sonra lastik degisimi gerekecek gibi gorunuyor. Forumdan tavsiyeler almistim ancak sizin gorusleriniz nedir? 18inc, konfor ve sessizlik odakli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.