Şimdi Ara

Larry Bird

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Larry Bird (d. 7 Aralık 1956) ABD'li basketbolcu. Indiana State Üniversitesi’nde okudu. Okulun NCAA’nde final oynamasında en büyük rolü oynadı. Boston Celtics formasıyla profesyonel olduğu 1979’dan bugüne kadar 3 kez NBA Şampiyonluğu kazandı, defalarca final oynadı, 2 kez de NBA’in finallerinin en değerli oyuncusu seçildi. 3 kez de NBA normal sezon MVP'si oldu.

2.06 m boyu ve oldukça ağır görünümüne rağmen hırsı ve mükemmel şut yüzdesi ile tanındı. Beyaz tenli olan Bird basketbolu bıraktıktan sonra değişik takımlarda antrenörlük yaptı. Antrenörlük yaptığı Indiana Pacers takımnda 1 kere de yılın koçu ödülünü almıştır.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Larry_Bird"'dan alındı

NBA'de oynayan en iyi beyazdır.Şutları çok iyidir.Öyle ki şutu attıktan sonra gireceğinden emin arkasına dönerek savunmaya koşar.Çok fazla koşmaz,zıplamaz.Bununla ilgili söz vardır.Çok da güzeldir.
    "he can't jump, he can't run, he is not fast but he is the best".

Ellerinin çirkin olduğu söylenir.Johnson ile yapılan bir roportajda "elleri gercekten cok cirkindi, hala o ellerle nasil o kadar duzgun şut atabildigine inanamiyorum" demesi zaten kanıtlıyor.

Bir kaç resim koyayım.

Larry Bird

Larry Bird

Larry Bird

Larry Bird

Larry Bird

Larry Bird

Bu videoyu izlemenizi öneririm.

Larry Bird vs. Michael Jordan

Hadi Canım!!

Larry Bird Playoff Top 10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weresth -- 17 Ağustos 2007; 10:41:02 >

• o koşamaz o zıplayamaz o hızlı değildir fakat o en iyisidir...Bu cümle herşeyi açıklıyor zaten.NBA'e gelmiş en iyi 3 numaradır benim gözümde.Muhteşem bir şutu var ve beyazların o tabularını yıkan sembolik bir isimdir.Onun gibi kaliteli bi oyuncu gelmedi sanırım yada ben göremedim.Özellikle mj ile kapışmaları daha dogrusu çekişmeleri dehşet verici zevklidir ...
  •  Larry Bird

He can't jump..He can't run..He is not fast but he is the best..
  • Larry Bird beyazların idolüdür..ondan sonra gelen her beyaz Larry Legend ile kıyaslanır..Buz gibi bir adamdır..O çalışarak nerelere gelinebileceginin yegane kanıtıdır..

Bu oyunda 3oyuncu bilirim Bird Magic MJ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

Larry Bird

He can't jump..He can't run..He is not fast but he is the best..

+1
  • hic unutmuyorum ilkokul zamanlarımda odamda koca bir bird posteri wardı.. hemen karsında da majesteleri .. yıllar gecti posterlere kartlara olan ilgiler gecti ama bird aşkı hc bir zaman geçmedi.. pivot da bird un hayatını okumustum baya bi ayrıntılıydı hala da durur arşivimde He can't jump..He can't run..He is not fast but he is the best.. onu en iyi ozetleyen cumledir..
  • Basketbol'u Beyazların da oynayabileceğini Kanıtlayan en büyük isimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu adamı sevemedim gitti ya nedenini bilmiyorum ama larry bird bana hep antipatik gelmiştir.. magic johson'ı çok sevmemden ve onun en büyük rakibi olmasından kaynaklanıyor olabilir

nba'in 80'ler ile müthiş bir ivme kazanmasında bird-magic çekişmesi ön ayak olmuştur.. sonrasında majesteleri bayrağı devralıp en tepelere taşımıştır
  • millet larry birdün bi çok maçını izledim adam sıradan bi oyuncuya benziyo derken hiç olmadık bi yerden çıkıp muhteşem haraketler yapıo maçlarını hayretle izliyorum gerçekten çok değişik bi oyuncu deli gibi oynuyo
  • Bir maçta lary bird iki hücum üstüste şut kaçırınca spiker yanlış gördüm heralde yayında bir problem olmalı diye espiri yapmıştır.Bu da onun ne kadar iyi bir şutor olduğunu anlatmaya yete sanırım...
  • “Kobe is probably the best player in the world, so he should make a major difference,” Bird says. “I see him doing the same thing for today’s team that Michael Jordan did for us back in ‘92.”

Larry Bird'ün böylede bir açıklaması var.
  • Nba tarihinin bir başka efsanesi olan Bird.Bird jordan la neredeyse hiç çekişmemiştir.Sadece 1986 play off larında Boston Chicago yu rahat bir şekilde süpürürken ikinci maçta Jordan la Bird gerçek anlamda bir çekişme yaşamıştır.

Jordan daha çok 90 larda şovunu sergilemiştir 80 lerle karıştırılmamalıdır.

Bird ün çekiştiği adamlar Magic johnson,Bernard King, Isiah Thomas,Dominique Wilkins tir.

Bird sakatlıklar yaşamasa idi 1996 yılına kadar basketbol oynayabilirdi ancak sakatlıklar yüzünden çok erken olarak 1992 de basketi bıraktı.Buna rağmen kariyerinin son yılında oynadığı ve Indiana pacers ı 3-2 ile geçtikleri serinin son maçında Bird ün ortaya koyduğu performans(gerek maç performansı gerekse sakatlanıp çıkıp tekrar büyük bir hevesle oyuna dönmesi ve Pacers ı adeta bitirmesi) bir ders niteliğindedir.

Bu arada herkes bir sözle bitirmiş madem ben de öyle bitiriyim.

Magic Johnson:''I fear no one but Bird''

• vay be ben bunları bılmıyordum (zaten nba oyununda bırd en cok yuzdelı 3 luk atan oyuncu)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

Bu arada herkes bir sözle bitirmiş madem ben de öyle bitiriyim.
    Magic Johnson:''I fear no one but Bird''

"En korktuğum hayvan kuştur "

"Bird dışında kimseden korkmam" demiş magic johnson.. iyi hoş demiş de, amerikalıların bu huyunu hiç sevmem.. bahsi geçen kişi hakkında abartı sözler ederler.. şimdi eminim magic johnson'ın majesteleri yada başka bir nba efsanesi hakkında buna benzer lafları vardır..

bu arada Necmi nerelerdesin hacım.. çok ihmal ettin buraları

• quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

"Bird dışında kimseden korkmam" demiş magic johnson.. iyi hoş demiş de, amerikalıların bu huyunu hiç sevmem.. bahsi geçen kişi hakkında abartı sözler ederler.. şimdi eminim magic johnson'ın majesteleri yada başka bir nba efsanesi hakkında buna benzer lafları vardır..

Muhakkak vardır.

Şimdi şöyle ki;Magic in o lafı söylediği yıllar 80 lerin sonu yani en ezeli rakibine karşı söylüyor.Bird canını çok yakmıştır Johnson ın 80 lerde o yüzden.O yüzden korkmakta haklıdır.

Jordan daha çok ewing,olajuwon,malone,barkley jenerasyonu olduğu için Jordan daha çok 90 lara aittir.Bird ve Johnson bir önceki nesildi Jordan a göre.

quote:

bu arada Necmi nerelerdesin hacım.. çok ihmal ettin buraları

Yoğunum.Anca haftasonları girebiliyorum.

2 Haftaya kalmaz tatile çıkacağım.

Not:Bu arada hummalı çalışma başlatmışsınız sanıyorum basketbol forumu için inşallah daha güzelleşir burası.Kolay gelsin hepinize.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.