Şimdi Ara

Laptopun sürekli olarak kendini resetlemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir rica minnet sen gençsin,yaparsın diye elime fi tarihinden kalma bi laptop verdiler.Laptop o kadar eskiki içinde vista yüklüymüş.Cihazın markası exper donanımını bilmiyorum eğer anlattığım sorun için gerekli derseniz sizler için bakar söylerim.

Sorun şu:bilgisayar başlatıldığında windows başlatılıyor ekranı geliyor (ki buda tam olarak gelmiyor sadece aşağıda dolan tüp çıkıyor,yani simsiyah ekranın altında dolan bir tüp) sonra bilgisayar kendini resetliyor durmadan bi döngü söz konusu.Elimde pcnin geri yükleme cdleri vardı denedim hata veriyor geri yüklemeyi yapamıyorum.Xp yükleyeyim canlansın makine dedim yine aynı hatayı aldım.

Sorunumu nasıl tespit edebilirim? ve bu soruna veya sorunlara nasıl çözüm üretebilirim?

Birde eğer bilgisayarı canlandırabilirsek bir sorunum daha olucak, laptop ekranında titreme varmış sanırım ölü piksel ekranı değiştirebilir miyiz dediler,yeni ekran almak için söktüğüm ekranın özelliklerini tespit edebilir miyim?

İlgilenen ve cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.

• Çeşitli sebepler olabileceği gibi . genelde cpu voltaj stabilizetisini sağlayan kondansatörlerde problem oluyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 31 Temmuz 2015; 8:47:30 >
  • Hdd olabilir fakat yeni hdd almaya değmez.. O büyüklerine selam söyle bunu tamir etmeye değmez de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayni sey telefonuma oluyordu tamir falan ise yaramadi attim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Ana kartı mı patlatmışlar hocam ?

• Mr xXx kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu google da arattığımda hdd yazmışlardı çoğu yerde ama sizinde dediğiniz gibi herkes olabilir diyor yani kesin tanıyı nasıl koyabilirim ?
    Hocam hdd pahalıysa bile çıkma vs ile değiştirsek iyi olur maddi durumları pek iyi değil

• Mavi ekranda çıkan hata kodu nedir? sabahtan beridir forumlarda geziyorum en çok dikkatimi çeken 0x00000124 oldu .Mavi ekran verdiği an fotosunu çek hata koudun google da arattır.. bide windows güncellemelerini yükle,driver güncellemelerinin yeni ve sorunsuz olduğundan emin ol...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr xXx kullanıcısına yanıt
    mavi ekran hatası almıyorum.Sürekli olarak pc kendini tekrar başlatıyor mavi ekran veriyorsada ben yakalayamıyorum diyebilirim.Cdromla hiçbir şekilde yükleme yapamıyorum,bilgisayarın orjinal sistem geri yükleme cdsinde bile hata aldım.
  • patitos P kullanıcısına yanıt
    HDD testi yapmanız gerekir büyük ihtimalle hdd sorunu bozuk hddye sistem yükleymezsiniz.Hddyi nasıl test edeceksiniz harici hdd kutuları var onlara takıp farklı bir bilgisayarda hdtune programını kullanarak test edebilirsiniz yada masaüstü bilgisayarınız varsa sata çıkışına takıp yine test etme imkanınız olur.Sizde hdd sıkıntı hddnin kapasitesi nedir acaba? düşük kapasiteli hddler var internette 60-100tl aralığında takılabilir
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim bilgisayardan çıkan hdd budur.nasıl test edeceğimi açıklayabilir misiniz? Herhangibir usb bağlantısı göremedim gerçi siz hdd kutusu dediniz ama elimde yok masaüstü pcye nasıl bağlayabilirim? Veya lehim yaparak usb kablo bağlantısı yapabilir miyim?
     Laptopun sürekli olarak kendini resetlemesi Laptopun sürekli olarak kendini resetlemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patitos -- 31 Temmuz 2015; 15:16:55 >

• patitos P kullanıcısına yanıt
    Eğer arıza buysa ehli ellerde tamiri mümkündür .

anakart tamirini ben biliyom biliyom diyenden korkarım . çöpe atarsın .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.