Şimdi Ara

laptopun dvd-ram i sapıttı :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer Ferrari marka bilgisayarımın dvd sürücüsü cd okumuyor arkadaşlar. ama ilginç yani kopya cdleri falan okumuyor, orjinalleri okuyor. Bugüne kadar okuduğu cdleri şu son 2-3 gündür okumuyor, benide çileden çıkarıyor, bir dvd_ram kendi yazdığı şeyi okumaz mı yahu :S
    bilgisayarı 1 buçuk senedir kullanıyorum ve bu sorun ilk defa oldu...
    Matshita dvd-ram uj-845s ---- buda modeli dvd-ram in...

çok ilginç ama 2 gün önce okuduğu şeyleri okumuyor artık :(
    Sizce yazılımsal bir şeymidir, yoksa ufukta servis mi görünüyor?

• up
  • up
  • Aynı durum ben de de oldu.Orjinallleri okuyor sadece.Son 1 haftadır başka dvd okumuyor. Benim Dvd matshita 840D modeli.
    Ne yapabilirim arkadaşlar yardım.
  • kullandıgın işletim sistemi xp mi ?

eğer xp ise bu matshita 'nın RAMasst diye bir dosyası var F3 le aratırsan görürsün,XP nin optic'e karışmasını engelliyor,esasında yaptıgı buffer işleminin aksamaması..

donanımsal olarak cizilmediyse,düşme,kırılma,zorlama olmadıysa xp kurdugunda düzelmesi lazım,,Bu dosya özellikle sp2 de girişim yapıp sata disk ile optik'in sorunlu çalışmasına neden oluyor,,Benzer problem bende de oluyordu.İşletim sistemini tekrar yükleyip orjinal optik yazılımını kullandım sorun düzeldi..
  • çizlme olcağını sanmıyorum, çünkü benim modelde cd direk içine sokuluo, işletim sistemimde xp pro, şimdi RAMasst yi arattım ama bulamadı :S sen o dosyayı rapid e upload etsende, bende onu alıp kopyalasam koymam gereken yere, bide orjinal optik yazılımını bulamadım:S dün baya bi araştırdım nette ama :(
  • Evet e_equal_mc2 kardeş bir yardım etsen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • programı rapid'e attım ama sorun işletim sisteminden kaynaklanıyor,Eger bu kurulumla (matshita) olmazsa işletim sistemini yenilemeniz gerekebilir.

http://r apidshare.com/files/18084162/DVD_RAM_Driver_Software.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_equal_mc2 -- 24 Şubat 2007; 20:19:34 >
  • Saol kardeş bi deneyeyim. Senin DVd nin modeli neydi bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: Montec

Saol kardeş bi deneyeyim. Senin DVd nin modeli neydi bu arada

matişkalı bişey o kadar dandik yani

toshiba sagolsun
  • şimdi deniorm kardeşi de matshita öle dandik deildir ya :)) panasonic'in bi markası ;)
  • of ya olmadı :( şimdi alete format atıcam oda olmazsa servise götürücem garantisi varken deiştirsinler aparatı.... Da sorun şu format atarkende cd yi okumucak bizimki
  • montec kardeş senin ki düzeldi mi?
  • Yok düzelmedi. Sanırım benimki DvdRam değil DvdRW o yuzden...Uj-840d nin sürücüsünü firmware ini arıyorum şimdi. Kolay gelsin
  • Evet aynı sorun bende'de var yardım edecek arkadaşlar varmı ? Kopya cd leri okumuyor lütfen yardım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.