kuzenimde delmişti senin gibi gayet başarılı ama senin yerinde olsam gider artic siyah termal macun alırım gpu cpu lara sıkardım eminim 10 derece fark ettirir birde altına soğutucu al oooo daha ne olsun
termal macun 3 gün önce yenilendi. deliklerin olduğu yere üfleyen 5v'lik masaüstü işlemci fanı var :) onun altında thermaltake aliminyum soğutucu (fansız)
Isının oyunları bu kadar etkilediğini bilmiyordum.
Ekran kartım nvdia GT540M.. Çok abartı bir ekran kartı olmasa da bu soğutma düzeneğinin ardından sanki pc ve oyunlar nefes aldı diyebilirim.
Kasmalar vs kayboldu :)
senin adına sevindim hocam rahat rahat oyna hayırlısı olsun fansız soğutucuya bi fan uydurabilirsin bi mod felan
emremod
kullanıcısına yanıt
eyvallah hocam saolasın :)
derme çatma bişeyler yapıyoruz işte :) Ama baya bi etkili oldu :)
bende zalman nc2000 sogutucu var laptopun alt kapagini cikartiyorum bilgisayara daha fazla hava giriyor harddiskin ordan sicaklik degerleri daha iyi oluyor oyun oynarken
speedyrazor
kullanıcısına yanıt
zalman bu işte en iyisi diye biliyorum.bir ara niyetlendim almaya ama benim bilgisayar çok da şatafatlı olmadığı için kendi çözümlerimi uyguladım :)
Eğer yeni bir laptop alırsam ilk işim altına bir zalman çekmek :) Çünkü sıcaklık biz farketmeden laptopu ağır ağır öldürüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: serdar6055
zalman bu işte en iyisi diye biliyorum.bir ara niyetlendim almaya ama benim bilgisayar çok da şatafatlı olmadığı için kendi çözümlerimi uyguladım :)
Eğer yeni bir laptop alırsam ilk işim altına bir zalman çekmek :) Çünkü sıcaklık biz farketmeden laptopu ağır ağır öldürüyor.
beim laptop ta i7 3610qm var oyunlarda 95 c oluyordu o yuzden iyi bir sogutucu almak zorundaydim simdi 80 85 arasi geziyor ama bazen 90 c yi geciyor yinede
speedyrazor
kullanıcısına yanıt
termal macun yenileme ve fan temizliği öneririm. zira 90 derecenin üzerinde çok gezinmesi iyi değil :S işlemcinin ömrünü azaltır
quote:
termal macun yenileme ve fan temizliği öneririm. zira 90 derecenin üzerinde çok gezinmesi iyi değil :S işlemcinin ömrünü azaltır
serdar ne yaptın dengeledinmi laptopun hava akısını
quote:
Orijinalden alıntı: turkay11
quote:
dengelemek de laf mı ? Canavar oldu canavar :D
Ciddi söylüyorum şuan oyunlarda çok iyi durumda. Dün gece 2 saat hiç durmadan oyun oynadım ve alt+tab yaptığımda ekran kartı 66,işlemci 81 dereceydi.
İşlemci sıcaklığı normaldi ama ekran kartı baya soğuk hala :D
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: turkay11
quote:
dengelemek de laf mı ? Canavar oldu canavar :D
Ciddi söylüyorum şuan oyunlarda çok iyi durumda. Dün gece 2 saat hiç durmadan oyun oynadım ve alt+tab yaptığımda ekran kartı 66,işlemci 81 dereceydi.
İşlemci sıcaklığı normaldi ama ekran kartı baya soğuk hala :D
bence tescillet yarın oburgun biri gorur satar bu fikri D:D