Şimdi Ara

Laptopum wirelesse girmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kablosuz internet kullaniyorum. Masaustu bilgisayar icin gerekli ayarlamalari yaptiktan sonra wireless uzerinden internete baglaniyorum. Iphonumdan da cok guzel bir sekilde girebiliyorum ama laptopum bu wireless agini görmesine ragmen bir turlu baglanmiyor. Komsularin sifresiz wirelessine dahi girebiliyorum. Acep sorun nerededir?

• 1. Wireless Şifrelemesini TKIP yap.
    2. DNS otomatik aldır.
    3. Notebook'unun marka modeli nedir ? Çok sıcaktan dolayıp Notebook chipset'i hasar alıp wireless sorununa yol açabiliyor.
  • TKIP derken ne demek istedigini anlayamadim.
    Laptop markasi Acer
  • quote:

1. Wireless Şifrelemesini TKIP yap.
    2. DNS otomatik aldır.
    3. Notebook'unun marka modeli nedir. Çok sıcaktan dolayıp Notebook chipset'i hasar alıp wireless sorununa yol açabilir.

Modem içerisinden Wireless bölümünde şifrelemeyi TKIP yapacaksın. Kanal numarası vardır onuda 6 yapmanı tavsiye ederim.

Acer hangi model ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeVil_BoZZo -- 30 Mayıs 2013; 13:27:44 >
  • Acer extensa 5220
    Kusura bakma hic anlamiyorum bu islerden. Rica ederim sunu hic bir sey bilmeyenin anlayacagi sekilde anlatirsan cok sevinirim. Kac gundur kafayi yiyecegim. Harcadigim vakte aciyorum. Sifrelemeyi nasil yapacagimi söyler misin?
  • Bak şimdi kısaca şöyle anlatabilriim modeminin marka modelini internetten araştır modem içerisinde ip adresi ile girersin. Sana hangi ip adresini veriyorsa o ip yi alıp ie yazacaksın mesela

192.168.2.1
    192.168.0.1

bu tarzda bir ip adresi alıyor bilgisayarın bunu IE yazıp modemin içerisine giriyorsun.

Modemin şifresi neyse sana onu soruyor ip adresini yazıp enter'a bastığın zaman şifreyi yazıp entere basacaksın.

Sonra Wireless Güvenlik bölümünde Şifreleme tipi yada Security Protocol yazar bunu TKIP AES tarzı şeyler olur TKIP yapıyorsun.

Save yapıp modemi yeniden başlatıyorsun.

Notebook'un genelde chipset problemli bir notebook çok fazla ısıya marus kalır ise bu soruna yol açıyor sana tavsiyelerimi dene olmaz ise notebook'unu bir tamirciye götürmeni tavsiye ederim.
  • dediklerini aynen yaptim ama olmadi. Baska bir fikrin varsa onu da deneyebilirim ama sakin wireless sifresinde bir sorun olmasin
    ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-fi Klavye ile Biosa giremiyorum
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabikide olabilir onda değiştir.

Tavsiyem şöyle bir şifre yapabilirsin atıyorum burak12345678

Deneme amaçlı olduğu için yukarıda ki şifreyi yazabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.