Şimdi Ara

Laptopum rahat kaldıracağı oyunları kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Geçen yaz Teknosa'dan Asus N550JV-CN240H marka laptop aldım.
    Özellikleri:
    Bellek: 16 GB
    BELLEK TİPİ: DDR3
    BLUETOOTH PORTU: Var
    EKRAN BOYUTU: 15,6"
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ: 1920 x 1080
    EKRAN ÖZELLİĞİ: TFT LCD
    GRAFİK TİPİ: NVIDIA GeForce GT 750
    İŞLEMCİ: Intel Core i7 4700HQ
    İŞLEMCİ HIZI: 2.40 GHz
    MARKA: ASUS
    MODEL: N550JV-CN240H
    SABİT DİSK: 1 TB
    TV-OUT ÇIKIŞI: HDMI
    USB BAĞLANTI ADEDİ: 3 x USB 3.0
    YAZILIM: Windows 8 (64bit)
    İşlemci Markası: Intel
    Kart Okuyucu Var
    Ön Kamera Var
    Bilgisayar Tipi: Notebook
    Ürün Menşei: PRC

Laptopum 2 kez servise gitti. Birinci gidiş nedeni kameranın çalışmamasıydı. İkinci gidiş nedeni ise oynadığım oyunlarda kasma yapmasıydı. Servisten daha dün geldi. Cs Go oyununu yüklediğimde hayal kırıklığına uğradım. Kasma sorunu düzelmemişti. Nvidia Graphics'den baktığımda optimum ayarlar bazı özellikler için high bazıları için medium olmasına rağmen bilgisaayarım Cs Go yu en düşük ayarda dahi kasıyor. Bilgisayarımı servise göndermeden önce defalarca sıfırlama ve yenileme yaptım ancak sorun düzelmedi. Teknosa servisindede benim yaptığımın fazlasının yapıldığını düşünmüyorum. Genel temizlik talep etmeme rağmen onu dahi yapmamışlar. Bir arkadaşım Teknosa Servisi'nin bir iş yapmayacağını, Asus'un kendi teknik servisine göndermemin daha iyi olacağını söyledi. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• ekran kartı driverini silip tekrar kurun.

eğer işe yaramazsa aida64 ile sistem sıcaklıklarına bakın ve konuya yazın.

ayrıca ;

bilgisayarınız hiç mavi ekran hatası verdimi ?

eğer mavi ekran verdiyse sorun düşük bir ihtimalde olsa ramlerdedir.

windows güncelleştirmelerini yapın.

direcxt güncelleştirmelerini yapın.

yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramadıysa format atın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 24 Nisan 2015; 21:37:36 >
  • Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederimm. Dediklerinizi yarın uygulayıp geri mesaj atacağım. mavi ekran ile ilgili olarak da dün akşam saatlerinde bilgisayarımı teknosadan teslim aldım. eve gelip açtığımda ilk başta usb ler çalışmadı. mouse ve flash disk algılamadı. ben de bilgisayarı yeniden başlattım. yeniden başlarken mavi ekran hatası verdi ve bilgisayarı yeniden başlattı. (mavi ekrandan kastınız ''bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı. yeniden başlatılması gerekiyor :('' anladığım kadarıyla)
    bir de hiç biri işe yaramazsa format atın demişsiniz. Bilgisayarcıda herşeyi sıfırdan kurdurmakla bilgisayarı ayarlardan sıfırlamak arasında fark var mı bilmiyorum ama servise göndermeden önce ayarlardan 2 kez sıfırladım 3-4 kez de bilgisayarı yeniledim. yani format pek sonç vermedi. directx güncellemelerinin nasıl yapılacağını da bilmiyorum ama sanırım internete yazarsam öğrenebilirim.
  • Mr.Pineapple kullanıcısına yanıt
    directx güncellemek aşağıdaki programı indirin ve çalıştırın.

programı indirmek için tıkla

mavi ekran hatası ciddi bir yazılımsal sorundur. genellikle 2 şeyden dolayı olur 1. ramden kaynaklanan sorunlar 2. yazılımsal sorunlardan. sizinki yazılımsal sorunlardan gözüküyor.

ilk açılışda usb girişleri çalışmayıp ikinci veya üçüncü açılışta çalıştı ise sorun büyük ihtimal yazılımsaldır.

eğer ilk açılıştan itibaren hiçbir şekilde çalışmıyor ise sorun anakarttadır.

Bilgisayarınız Windows 8.0 ise 8.1 e güncelleyin.
    Windows güncelleştirmelerini yapın.

ayrıca bilgisayarı sıfırlamak genellikle yazılımsal sorunları çözmemektedir.

Lütfen bilgisayarınıza temiz bir format atın büyük ihtimal sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 24 Nisan 2015; 22:52:49 >

• Birkaç sorum var. Kusura bakma cahilliğime verin. siz formatı usb için mi söylediniz kasma icinse. Eğer usb icinse onunla ilgili sorunum gecti. Diger dediklerinizi yapacaktim. nvidia surucusunu kaldirmaya calistim. Hata verdi. Bende bir yardimci program indirdim kaldirmak icin. Onunla ugrasirken bir anda pc yeniden baslatiliyor dedi. Windows guncellemeye basladi. Az once baktim. Guncellestirmeler yapilandirilamadi. Geri aliniyor diyor. Acildiktan sonra dediklerinizi deniyecegim. Sonuc vermesse bir bilgisayarcida temiz bir format attirip sonuclari yazacagim. tekrar tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pineapple

Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederimm. Dediklerinizi yarın uygulayıp geri mesaj atacağım. mavi ekran ile ilgili olarak da dün akşam saatlerinde bilgisayarımı teknosadan teslim aldım. eve gelip açtığımda ilk başta usb ler çalışmadı. mouse ve flash disk algılamadı. ben de bilgisayarı yeniden başlattım. yeniden başlarken mavi ekran hatası verdi ve bilgisayarı yeniden başlattı. (mavi ekrandan kastınız ''bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı. yeniden başlatılması gerekiyor :('' anladığım kadarıyla)
    bir de hiç biri işe yaramazsa format atın demişsiniz. Bilgisayarcıda herşeyi sıfırdan kurdurmakla bilgisayarı ayarlardan sıfırlamak arasında fark var mı bilmiyorum ama servise göndermeden önce ayarlardan 2 kez sıfırladım 3-4 kez de bilgisayarı yeniledim. yani format pek sonç vermedi. directx güncellemelerinin nasıl yapılacağını da bilmiyorum ama sanırım internete yazarsam öğrenebilirim.

Bu sorunu bir tek ben yaşadığımı zannediyordum ve aynısnı bugün tekrar 2.defa yaşayınca Windows 8.1 Pro kurdum ve driverlarını güncelliyorum.Normal dışardan geldim bugün ve laptopumu açtım normalde açılış sesi kulaklıktan gelmesi gerekirken laptopun hoparlöründen geldi (harici ses kartlı kulaklık kullanıyorum) sonra bir baktım harici klavyem çalışmıyor.Harddiskimi taktım onuda görmüyor.Sonra yeniden başlat dedim 10 dakika falan kapatılıyor yazısı çıktı ardından mavi ekran geldi ve yeniden başlatıldı.Bu olayı 2.defa yaşayınca windows 8.1 kurmaya karar verdim.Yine aynı hata ile karşılaşırsam servise yollayacağım bende

• yusufrido kullanıcısına yanıt
    Bende usb mavi ekrandan sonra düzeldi. yaklasik 3 aydir cs go oynuyorum. Basta 200 fps felan alirken gun gectikce performans dustu. Defalarca sifirlamam ve yenilemem fayda etmedi. Arkadasin dediklerini uygulayacagim. Sonuc vermesse format attiracagim. En son care asusun kendi servisine yollayacagim. herhalde teknosa urunleri kendi servisine gonderiyor. bilgisayarim 9 gunde geldi ve hic bir degisim yoK. Hatta daha kotu gibi hissettim. Arkadasim asusun servisine gondermemi soyledi. ancak 1-1.5 ay surebilirmis geri gelmesi. Ama eger cidden cozecekse gondermeyi dusunuyorum. 3000 liraya aldigim bilgisayarin cs go da minimum ayarlarda kasmasi gercekten canimi sıkıyor.
  • quote:

Bende usb mavi ekrandan sonra düzeldi. yaklasik 3 aydir cs go oynuyorum. Basta 200 fps felan alirken gun gectikce performans dustu. Defalarca sifirlamam ve yenilemem fayda etmedi. Arkadasin dediklerini uygulayacagim. Sonuc vermesse format attiracagim. En son care asusun kendi servisine yollayacagim. herhalde teknosa urunleri kendi servisine gonderiyor. bilgisayarim 9 gunde geldi ve hic bir degisim yoK. Hatta daha kotu gibi hissettim. Arkadasim asusun servisine gondermemi soyledi. ancak 1-1.5 ay surebilirmis geri gelmesi. Ama eger cidden cozecekse gondermeyi dusunuyorum. 3000 liraya aldigim bilgisayarin cs go da minimum ayarlarda kasmasi gercekten canimi sıkıyor.

Benimde usb mavi ekrandan sonra düzeldi fakat hafta 1 tekrarlıyor aynı olayı çok sık olmuyor ama hafta 1 oluyordu.Bende cs go oyuncusyum yeni aldım laptopu bende de fps düşüklüğü oluyordu win7 de onun içinde win8 kurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufrido

quote:

Benimde usb mavi ekrandan sonra düzeldi fakat hafta 1 tekrarlıyor aynı olayı çok sık olmuyor ama hafta 1 oluyordu.Bende cs go oyuncusyum yeni aldım laptopu bende de fps düşüklüğü oluyordu win7 de onun içinde win8 kurdum

Windows8 faydalı oldu mu? benim bilgisayarimi w8 olarak aldım. W8.1 e de guncellemistim ancak sifirlama yapinca geri w8 e indi. arkadaslarim w7 nin daha stabil oldugunu ve onu kurmamin daha iyi olacagini soyledi ama ben w8 de kalmayi tercih ettim. yukaridaki arkadasin dedikleri sonuc vermezse bilgisayarcida format attiracagim. Eger faydali olursa sanada tafsiye ederim. Ama pazartesi attirabilirim heralde en erken.

• quote:

quote:

quote:

Windows8 faydalı oldu mu? benim bilgisayarimi w8 olarak aldım. W8.1 e de guncellemistim ancak sifirlama yapinca geri w8 e indi. arkadaslarim w7 nin daha stabil oldugunu ve onu kurmamin daha iyi olacagini soyledi ama ben w8 de kalmayi tercih ettim. yukaridaki arkadasin dedikleri sonuc vermezse bilgisayarcida format attiracagim. Eger faydali olursa sanada tafsiye ederim. Ama pazartesi attirabilirim heralde en erken.

Bu akşam formatladım win8.1 proya şimdi driverlarla uğraşıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu akşam formatladım win8.1 proya şimdi driverlarla uğraşıyorum

Tamam kardesim. Sonucu buradan yazarsin. Bnmde guncelleme bir turlu bitmiyor. Artik biktim guncellemesinden de formatindanda. Bilgisayari kirip rahatliyacam yakinda

• quote:

Orijinalden alıntı: Muz Aromalı Khetçap

ekran kartı driverini silip tekrar kurun.

eğer işe yaramazsa aida64 ile sistem sıcaklıklarına bakın ve konuya yazın.

ayrıca ;

bilgisayarınız hiç mavi ekran hatası verdimi ?

eğer mavi ekran verdiyse sorun düşük bir ihtimalde olsa ramlerdedir.

windows güncelleştirmelerini yapın.

direcxt güncelleştirmelerini yapın.

yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramadıysa format atın

Kafaýi yemek üzereyim
    nvidia driverini sildim ve geri yükledim. Sonuç aynı. Acaba sorun cs de mi diye gta4 yukledim. Eskiden 0 kasma olan gta4 de 15-25 fps arası dolanıyor. Aida64 indirdim ancak nasıl kullanılacagini bulamadim. Ama laptopumun cok fazla ısınmadigini dusunuyorum. verdiginiz linkten directx i guncelledim. Windows guncellemelerini yapiyorum. W8.1 e simdilik yukseltmeyi dusunmuyorum cunku daha once defalarca sifirlama yaptigimdan w8 ve w8.1 arasinda gidip geldim. Pek bi fark goremedim. Birazdan bir bilgisayarciya gidicem. Birde eger anliyorsan bimac sorum var.
    1- garantiye gonderdigimi soylemistim. Bu teknosanin kendi servisi mi yoksa asusun servisi mi? eger teknosaninsa asus a gondericem hic bisey sonuc vermezse.
    2- laptopumda orjinal w8 yuklu. Formattan sonra bu gidermi?
    3- format pc yi garanti disi birakirmi?
    simdiden teaekkurler...

• quote:

quote:

Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederimm. Dediklerinizi yarın uygulayıp geri mesaj atacağım. mavi ekran ile ilgili olarak da dün akşam saatlerinde bilgisayarımı teknosadan teslim aldım. eve gelip açtığımda ilk başta usb ler çalışmadı. mouse ve flash disk algılamadı. ben de bilgisayarı yeniden başlattım. yeniden başlarken mavi ekran hatası verdi ve bilgisayarı yeniden başlattı. (mavi ekrandan kastınız ''bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı. yeniden başlatılması gerekiyor :('' anladığım kadarıyla)

Bu sorunu bir tek ben yaşadığımı zannediyordum ve aynısnı bugün tekrar 2.defa yaşayınca Windows 8.1 Pro kurdum ve driverlarını güncelliyorum.Normal dışardan geldim bugün ve laptopumu açtım normalde açılış sesi kulaklıktan gelmesi gerekirken laptopun hoparlöründen geldi (harici ses kartlı kulaklık kullanıyorum) sonra bir baktım harici klavyem çalışmıyor.Harddiskimi taktım onuda görmüyor.Sonra yeniden başlat dedim 10 dakika falan kapatılıyor yazısı çıktı ardından mavi ekran geldi ve yeniden başlatıldı.Bu olayı 2.defa yaşayınca windows 8.1 kurmaya karar verdim.Yine aynı hata ile karşılaşırsam servise yollayacağım bende

Dostum. Benim pc pert oldu bi program indirip driverleri guncelleiodum. Pc seride mavi ekran vermeye basladi. Ust uste 6-7 kez verip recovry bolumu acildi. Normalde bi bilgisayarciya goturp format attircaktim. Ama basima bu gelince teknosaya goturdum. 3.kez servise aldilar. geldiginde hala duzelmemis olursa hakem heyetine dilekce yazicam. Cunku gercekten bilgisayarim o kotu bir pc degil ve. Uzun suredir cs oynuyorum. ( uzun sure 3-4 ay ) ilk baslarda 250 fps alirken en son sisin icinde 10 fps ye kadar dustu. teknogaranti urun degisimi icin ne kadar ödüyo onu hesaplattim. O da 2050 tl cikti. duzgun pc almak icin uzerine 1000 tl eklemem lazim desem babam kafami kirar. Cunku pc yi alali 1 sene olmadi

Bilgisayarınızı Win 8.1'e Mutlaka Geçirin.

Bilgisayara Format Atılırsa Bilgisayarın Garantisi Gitmez.

Laptop'u Alırken Size 1 CD Verilir Windows CD'si. Eğer O CD Hala Yanınızdaysa Ve O CD den Format Atarsanız Yine Orjinal Windows Olur. (CD niz Yoksa Ve Bilgisayarcıya Format Atması İçin Giderseniz Bilgisayarcı Korsan Windows Kuracaktır.)

Ayrıca Windows 8.1 İçin Format Atmaya Gerek Yok. Eğer Format Atmayı Biliyorsanız Bilgisayarınıza Orjinal CD İle Format Atın. Format Attıkdan Sonra Windows 8.1 Güncellemesini Yükleyin. Güncellemenin Boyutu 1 GB.
  • quote:

Bilgisayarınızı Win 8.1'e Mutlaka Geçirin.

Bilgisayara Format Atılırsa Bilgisayarın Garantisi Gitmez.

Laptop'u Alırken Size 1 CD Verilir Windows CD'si. Eğer O CD Hala Yanınızdaysa Ve O CD den Format Atarsanız Yine Orjinal Windows Olur. (CD niz Yoksa Ve Bilgisayarcıya Format Atması İçin Giderseniz Bilgisayarcı Korsan Windows Kuracaktır.)

Ayrıca Windows 8.1 İçin Format Atmaya Gerek Yok. Eğer Format Atmayı Biliyorsanız Bilgisayarınıza Orjinal CD İle Format Atın. Format Attıkdan Sonra Windows 8.1 Güncellemesini Yükleyin. Güncellemenin Boyutu 1 GB.

DostuM. Aldıgımda cd felan verilmedi. Windosw8 yuklu olarak satılıyor. Birde bu özelliklere sahip bir bilgisayarın ( en iyi olmasa da kötü bir lc degil) cs go yu min ayarlarda kasması.Normal mi sence? Pc zaten suan serviste 2. Kez. Geldiginde duzelmemis olursa hakem heyetine dilekce yazicam. ( sahsen duzelmeyecegini dusunuyorum. Cunku sorunun ekran kartinda oldugunu dusunuyorum. Serviste bir makineye baglayip bakiyolar. Baslarindan saviyolar bence)

CD Verilmediyse Yeni Bir Windows Satın Almalısınız Veya İnternetten Korsan İndirebilirsiniz.

Bilgisayarınızı Garantiye Verin. Eğer Sorun Çözüldü Diye Ararlarsa Hemen Bilgisayarınızı Almayın, Kontrol Edin Eğer Sorun Hala Devam Ediyorsa Bilgisayarı Almayın.

Eğer 20 İş Günü İçerisinde Sorun Giderilmez İse Para İadesi Veya Bilgisayar Değişim Talebinde Bulunabilirsiniz. (Sözleşmenizi Yanınıza Alın.)

Şahsen Ben 1 Ay Önce Vatandan Aldığım Birbuçuk Bin Liralık Anakartı Garantiye Gönderdim 19 Gündür Haber Yok. Kesin Kaybettiler Anakartımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 27 Nisan 2015; 18:21:22 >
  • quote:

CD Verilmediyse Yeni Bir Windows Satın Almalısınız Veya İnternetten Korsan İndirebilirsiniz.

Bilgisayarınızı Garantiye Verin. Eğer Sorun Çözüldü Diye Ararlarsa Hemen Bilgisayarınızı Almayın, Kontrol Edin Eğer Sorun Hala Devam Ediyorsa Bilgisayarı Almayın.

Eğer 20 İş Günü İçerisinde Sorun Giderilmez İse Para İadesi Veya Bilgisayar Değişim Talebinde Bulunabilirsiniz. (Sözleşmenizi Yanınıza Alın.)

Şahsen Ben 1 Ay Önce Vatandan Aldığım Birbuçuk Bin Liralık Anakartı Garantiye Gönderdim 19 Gündür Haber Yok. Kesin Kaybettiler Anakartımı

Dostum. Bilgisayarı almadan nasıl kontrol edeceğim. Oyunu yüklemem lazım bakmak için. Bir de format çözüm olur mu sence? Yani en baştan beri böyle değil. Gün geçtikçe performans düştü. 2 ay önce 200 fps alırken şuan 20 fps alıyorum. Sıfırlamak ve yenilemek fayda etmemişti. Ekran kartında problem varsa bu en baştan beri sorun yaratmazmıydı? Birde bilgisayarın içi tozlanmış olabilir. Bu performansı düşürürmü?

Bilgisayarınızı Temizleyin. Benim Bilgisayarımda Tozluydu Nerdeyse %70 lik Bir Performans Düşüşü Yaşamıştım.

Performans Sorunu Söylediğiniz Gibi En Başından Beri Yokmuş Buda Demek Oluyorki Donanımsal Değil. (Bence Değil)

İşlemci Sıcaklıklarınızı Kontrol Edin. Termal Macun Sürün. Eğer İşlemci Sıcaklıklarınız Normal İse Format Atmanız Lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 28 Nisan 2015; 20:21:24 >
  • quote:

Ketcap artik Cd mi kaldi? Bios a gomulu geliyor, ve recovery oluyor, formati ordan atiyorsun,

• quote:

Bilgisayarınızı Temizleyin. Benim Bilgisayarımda Tozluydu Nerdeyse %70 lik Bir Performans Düşüşü Yaşamıştım.

Performans Sorunu Söylediğiniz Gibi En Başından Beri Yokmuş Buda Demek Oluyorki Donanımsal Değil. (Bence Değil)

İşlemci Sıcaklıklarınızı Kontrol Edin. Termal Macun Sürün. Eğer İşlemci Sıcaklıklarınız Normal İse Format Atmanız Lazım.

Dostum. Pc servisten geldiginde duzelmemis olursa bi bilgisayarciya goturup format attiricam. Bide temizlik yaptiririm. Tesekkur ederim tekrar yardimlarin icin bekliyorum bakalim. Cuma gunude servisi ariyacam. teknosadaki calisan bide siz arayin felan dedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.