Merhaba arkadaslar ben Acer 5560G Amd A6-3400m işlemcili 4Gb ram 6470m + 6520G ekran kartına sahip bir bilgisayara sahibim .
Benim şikayetim artık eskisi gibi serin kalmıyor.Mw3 ü yaklasık 45-50 derecede oynarken şimdi AC3 te 64 dereceleri gördüm biraz korktum .Sizce ne yapmalıyım?
Ben her hafta bilgisayarımın hava alma yerlerini süpürgeyle cekiyorum.Sizce artık içini açıp temizlemeliyim 1 buçuk yıllık laptop.Açarsam garanti dışı kalacak
biliyorum.Servise yollasam 30-40 lira yedirip birazda çizip geri gönderecekler sizce ne yapıyım klavyeyi çıkartıp fanı ve çevresini temizlesem olurmu ? Yoksa garantinin
Arkadaşım bu söylediğin sıcaklık değerleri çok iyi bana sorarsan. Hiç kafanı yorma canını da sıkma. Düzenli temizliğine devam et. Ben daha iyi bir sistemle 80 90 dereceleri görüyorum. Yani diceğim o ki boşuna paniğe kapılma :D
Sıcaklıkların notebook için çok uçuk değerler değil . Ardından klavyeyi söküp fanın çevresini temizlemen birşeyi değiştirmez. Neden diyecek olursan fandaki toz birikmesi katı bir şekilde fanın çıkışındaki metal ızgaraya yapışık halde birikir. Servise gönderip temizletebilirsin. Güvenmiyorum dersen garantinin bitişi bekle . Ardından nette Acer 5560GAcer 5560G disassembly şeklinde bir arama yaparsan notebook unuzun sökümü hakkında videolar bulabilirsiniz ve kendiniz yapabilirsiniz. Unutmadan sökmeden önce yanınızda termal macun bulundurun derim çünkü kullanalı bayaa olmuş
İyi forumlar
Dediğim gibi alışkın olmadığım için biraz garip geldi teşekkür ederim garanti bitince kendim açıyım zaten bi kaç var sanırım