Şimdi Ara

Laptopu All-in-one pc haline getirmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Garanti dışı kalmış,klavyesi ve touchpad i çalışmayan üstüne üstlük menteşelerinden biri ortasına kadar çatlamış bir laptopum var. Tüm taşınabilirliğini kaybetmiş durumda. Sağlam bir sisteme sahip olduğu için çöpe gitmesini istemiyorum ve bu güzelliği bi all-in-one pc ye çevirmeyi planlıyorum. Öncelikle pek çok laptopu donuna kadar söküp tekrar birleştirdim. Bu konuda herhangi bir sorunum yok. Asıl takıldığım kısım tasarım kısmı. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Direk kendi aptalca fikirlerimi yapmaktansa forumun ortak fikirlerinden oluşan bir All-in-one yapmak daha mantıklı geldi :) Bu arada laptopun modeli Lenovo Y560.Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...

• bi dvd player veya da benzeri cihazın kutusuna koyup yada en baştan bi kasa yaparak aparatın takılabileceği mesela tv arkasına koyabilir multı medıa klavye ve mause la kullanabilirs,n
  • yapabilirim diyorsan plexi ile kolaylıkla yapabilirsin, usb kablosuz klavye mouse ile çok da şık olur fikir vermesi açısından pleksi kasa resimlerine bak netten
  • zevkine göre, şeffaf yada renkli saydan pleksiden bi kutu yapıp içine monte edebilirsin, i ara elimde ekranı bozuk bi laptop vardı böyle bişey bende düşündüm ama yapmaya fırsatım olmadı, güzel düşünce...
    takipteyim
  • karar verdim. komple kasayı çıkartıp sadece donanım kalıcak şekilde parçaladıktan sonra çok ince bir plexi çerçeve yapıp veya yaptırıp içine montajlamayı planlıyorum. sizce plexi şeffafmı yoksa siyahmı olsa daha güzel olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklifes

karar verdim. komple kasayı çıkartıp sadece donanım kalıcak şekilde parçaladıktan sonra çok ince bir plexi çerçeve yapıp veya yaptırıp içine montajlamayı planlıyorum. sizce plexi şeffafmı yoksa siyahmı olsa daha güzel olur?

apple gibi beyaz olsun bence. hatta alabiliyorsan çıkma bir 21" lcd bul onunla yap. hiç değilse büyük ekran masada daha güzel durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

karar verdim. komple kasayı çıkartıp sadece donanım kalıcak şekilde parçaladıktan sonra çok ince bir plexi çerçeve yapıp veya yaptırıp içine montajlamayı planlıyorum. sizce plexi şeffafmı yoksa siyahmı olsa daha güzel olur?

apple gibi beyaz olsun bence. hatta alabiliyorsan çıkma bir 21" lcd bul onunla yap. hiç değilse büyük ekran masada daha güzel durur.

Kendi lcd ekranını iptal et diyorsun yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

daha mantıklı olur bence. çünkü all in one pc yaptığınızda taşıma mantığı kalmıyacağı için 21" daha mantıklı olur gibime geldi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

daha mantıklı olur bence. çünkü all in one pc yaptığınızda taşıma mantığı kalmıyacağı için 21" daha mantıklı olur gibime geldi.

Pek laptop monitörünü dual screen mantığıyla kullanabilirmiyim acaba? hani 1 tane ana lcd monitörüne monte edip. 2.ekranı direk 2. monitör şeklinde kullansam??

• laptopın zaten analog vga çıkışı vardır 2. ekran olarak düşürsen oradan da bağlarsın sorun çıkıracağını sanmam.
  • teşekkürler yakın bi zamanda başlıyorum yapmaya... Proje ise ilk önce şu anki bütün kasayı söküp atmak ve sadece donanımı beyaz plexi ince bir kasaya sahip 21" lik bi monitöre bağlı bir all-in-one haline getirmek opsiyonel olarak ise laptop tan çıkaracağım lcd ekranada gene beyaz plexi ile bir kasa yapıp dual screen mantığıyla kullanmak olucak... teşekkürler fikirler için :)
  • quote:

teşekkürler yakın bi zamanda başlıyorum yapmaya... Proje ise ilk önce şu anki bütün kasayı söküp atmak ve sadece donanımı beyaz plexi ince bir kasaya sahip 21" lik bi monitöre bağlı bir all-in-one haline getirmek opsiyonel olarak ise laptop tan çıkaracağım lcd ekranada gene beyaz plexi ile bir kasa yapıp dual screen mantığıyla kullanmak olucak... teşekkürler fikirler için :)

laptopun ekran bağlantı kabloları ve bağlantı şekli seni zorlayabilir
  • Yapmaya başlamadan önce onu halledebileceğimden emin olmama gerekli. aklım orda kaldı zaten.. emin olmadan başlayamam projeye..
  • Ben olsam 2. El 17" inc LCD monitör alırdım. Sonrada plexi kasa kasa içerisine leptabın anakartını ve diğer bileşenleri monte eder monitörün arkasına monte ederdim. Kablosuz klavye mause ilede asıl sistemin yanında kobay sistem olarak kullanırdım. Bir nevi çakma İMAC gibi

Eğer el becereniz gerçekten çok iyi ise monitörüde parçalayıp hepsini tek bir metal kasa içerisinde yapar ve önüne tek bir tabaka cam koyarsanız daha gösterişli olur.
  • Bu arada leptabın monitörüde kullanılabilinir acele ile yazınca atladım çoğu şeyi

Bilgisayarın harici görüntü çıkışına monitör bağlar isen istersen görüntüyü sadece harici çıkıştan alırsın, istersen leptabın monitörünü klonlarsın, istersende ikisini birlikte genişlemiş bir şekilde kullanırsın. Yapacakların tamamen sana bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Bu arada leptabın monitörüde kullanılabilinir acele ile yazınca atladım çoğu şeyi

Bilgisayarın harici görüntü çıkışına monitör bağlar isen istersen görüntüyü sadece harici çıkıştan alırsın, istersen leptabın monitörünü klonlarsın, istersende ikisini birlikte genişlemiş bir şekilde kullanırsın. Yapacakların tamamen sana bağlı.

şu an elimde fazladan bir laptop ekranı bulunmakta ve bi yandan masaüstü bir sistem topladım. bu fazla laptop monitörünü nasıl masaüstü pc me bağlayıp genişletilmiş masaüstü olarak kullanabilirim yardım edermisiniz?

• Hocam dizüstü bilgisayarı harici moniöre bağlamak kolayda, dizüstü bilgisayarın yalnızca ekranını masaüstü pc ye bağlamak ciddi problem. Çünkü Standart LCD monitörlerdeki kontrol kartı monitörün içinde iken, dizüstü bilgisayarda ise ekran kısmı sadece panalden oluşmakta. Kontrol kartı anakarta entegre durumda.
    Biraz araştırdım nette ve benim bilgimi doğrulayan bilgiler çıktı. Elbette notebook ekranını masaüstü pc bağlıyanlarda yok değil. Ama onlar harici kartlar falan almışlar ve baya bir uğraşmışlar.
    Bence sen dizüsütü bilgisayarın ile bu bilgisayarın ekranını güzel bir kutu içerisinde İMAC bilgisayarlar gibi birleştir ve o şekilde kullan. Şahsi görüşüm bu yönde.

Ayrıca elindeki malzemeleri ayrıntılı bir şekilde yazıp fotoğrafta yüklersen daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • O kadar sıkıntı varsa direk 2. bi monitör alırım daha kolay işkence çekmeye gerek yok pek...
  • Benim fikrim şu yönde olacaktır eğer hala projeye başlamadıysanız:
    Kendi monitörü ile AIO yapıp ona mini klavye ve mouse alarak yakın yerlere hala taşınabilirlik sağlayabilirsiniz tabii bunu istiyorsanız. Eğer böyle istemiyor illaki sabit olacak diyorsanız şahsımca 1. monitör 21" olacaksa 2.sinin ufak olmasına hiç gerek yok 21" gayet yeterli olacaktır fakat yapacağı yüksek ısıyı iyi tahliye etmeniz gerektiğini unutmayın. Şeffaf plexiglass alıp onu ince zımbara ile mat hale getirirseniz harika bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu arada yanlış anlamadım değil mi 21" aldığınızda donanım parçaları ile aynı yere monte edeceksiniz? Eğer öyle değilsa AIO ile uzaktan yakından alakasız olacaktır siz de biliyorsunuz.
  • Hocam sağlam bir iş olacak takipteyim şimdiden kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.