Şimdi Ara

Laptopta mavi ekran sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8

SSD veya HDD modeli

BORY R500 256 GB

Ekran kartı

R5 M330

İşlemci

A9-9420

Arkadaşlar bundan birkaç gün önce laptop, sürekli mavi ekran vermeye ve WattMan hatası vermeye başlamıştı. Servise verip termal macun+SSD(SATA)+temizlik yaptırdım.

SSD çok iyi oldu, saniyeler içerisinde açılıyor. Ancak CS:GO yükledim. Ve girdiğim gibi yazılar okunmayan biçimde mavi ekran verdi.

Sonrasında yeniden başlattım. Oyuna girdim. Ancak oyunu bulma ekranı geldiğinde; bu sefer çizgiler çıktı ve dondu.

Neyse, sonrasında oyuna girdim fakat oyun biterken girmişim. Sonrasında 2. oyuna gireyim dedim girdim ve bir süre sonra yine mavi ekran verdi. RAM değişimi yaptıklarını söylüyorlar fakat yeniden değiştirmek istiyorum.

Minidump: https://mega.nz/file/7iAgkQrT#uCHtVDtogRDQqPmlEpK-orsyvy2b8AUhO-8TwGUMtz8

SSD testi yaptım herhangi bir hata çıkmadı.

Ram testinde de bir hata çıkmadı.

Ayrıca Mavi ekran veriyor. Hata kodu CRİTİCAL_PROCESS_DİED.

Bilgisayar açılır açılmaz mavi ekran veriyor. Ayrıca herhangi bir önyükleme seçeneği çalışmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çizgiler eşliğinde donması akla ekran kartı çip arızasını getirir. Cihaz kaç yıldır kullanılıyor ve oyunda sıcaklıkları ortalama kaç dereceydi?

• sreylare kullanıcısına yanıt

Ekran kartım termal macun değişimi yapmadan önce dahili 90 harici 80 idi.

Fakat kendini kapatıyordu ısıdan dolayı. Aslında bu sorun bilgisayarcınin evime gelip bilgisayarı evirip çevirmesi ile başladı. Sadece ısınma sorunu vardı. Sonra o biraz baktı. Şarja takıp çalıştırdım ve sürekli wattman hatası verdi. Bu mavi ekran sorunu SSD değişimi sonrası oldu. Ayrıca ilk olarak otomatik onarım yapıyor. Fakat sorun giderilemedi diyor. Ayrıca hiçbir sorun giderme seçeneği çalışmıyor. Hatta sıfırlanmiyor bile. Sıfırlanırken bir hata oluştu diyor. Geri yükleme seçeneğide olmuyor. Bu sürücüde sistem korumasını etkinleştirmelisiniz diyor. Yansıma kısmında dosyalarıma erişebiliyorum.

• Evil_55 E kullanıcısına yanıt

Modelin arka tarafında havalandırma delikleri yok sanırım ve cihazda tek fan var değil mi? O cihazda yeterince soğutma olmaz ve oyun oynanmamalı. (Benzer seri cihazlara göre konuşuyorum, cihazı görmedim) Cihaz kendisini soğutamazsa ekran kartı uçar. Sürekli 90-95 derecelerde tek fanla olmaz. Cihaz 2 3 senede pert olur. Ya dahili ya da harici grafik biriminde sorun var bence. Profix gibi güvenilir bir yere göndermeniz lazım.

Elbette önce onları arayıp yapılabilir mi diye sormanız lazım. Çıkıp da 1000 liradan fazla anakart tamir veya çip yenileme/reballing ücreti de istenebilir bilemiypruz.

Hayır var. Ayrıca şuan ki sıcaklıklar yük altında 75°

Dediğin gîbî tüm bakımlarıni yaptırdım.

Oyun esnasında birden gücün kesilmesi ne gibi sorunlara yol açar?

• Evil_55 E kullanıcısına yanıt

Elimde yetersiz havalandırma sorunundan muzdarip bir Abra A5 v1.1 vardı. Hava delikleri yeterli değildi, laptop tek fanlı ve çok sıcak çalışıyordu. Söylediğiniz gibi mavi ekranlar, ekranda renkli çizgiler çıkmıştı. Bazen kendi kendisine bilgisayarı kapatıyordu. Sorun bariz harici karttaydı. Çip değiştirtmek zorunda kalmıştım ve o sorunlar bitti. Şimdi o laptop kardeşimde ve 1 senedir çok büyük bir sorun yok laptop soğutucusuyla kullanılıyor.

Bu arada minidump dosyanıza bakamıyorum tıklanan link şifre istiyor.

Şimdi bakabilir misiniz?

https://mega.nz/fm/HvoSkJoI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil_55 -- 31 Ekim 2022; 18:6:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.