arkadaşlar 1yıl 10aylık Samsung R580 JS04TR modelli laptopumu 7ay önce kadar servise gondermıstım ekran kartı 105dereceye kadar cıkıyordu yük altında ve servisten sonra yük altında 65 70e kadar düştü sıcaklık gayette memnundum işlemcıde ısınma problemı yok gibiydi yanı anca max 50 55derece oluyordu
son 1,5 aydır sürekli kapanma sorunu yaşıyorum işlemcim 85dereceye geliyor ve kapanıyor yük altında yüksüz arası zaten herangi bir oyun acınca 1dk dayanmıyor kapanıyordu
2gun once servise gonderdım ve bugun performans isteyen istemeyen coğu oyunda test ettım ve ekran kartı max 70 ama işlemcı 98dereceye kadar cıkıyor yanı programlar öyle gösterıyor benım bıldıgım 32nm işlemcının 90üstü cıkması olanaksız.
işin garibi 85derecede kapanan işlemcı 98derecede neden kapanmıyor ve tıkır tıkır işliyor ve laptoptada herangi ısınma belirtisi yok oyun anında 98derece masaüstüne döndüğüm gibi max 1-2sn yede 65dereceye düşüyor giriyorum anında 95 98 :)
acaba gerçekten ısınma sorunu varmıdır yoksa termometre falanmı bozulmustur ne onerırsınız şuan fanlar tertemız temızleteli 2 gun oldu.
bıraz uzun oldu ama yanıtlarınızı bekliyorum
up up up yanıt lazım arkadaslar :(
Laptopun Energy Saver Yazılımı Olması Gerekir..Tabi Bilirsiniz Laptop Bi Performansa Aldımmı Devam Eder Aynı şekilde Sen Enerji Saver Yükle Pcne Azcık Sisteme Verilen Gücü Düşür Hem Uzun Süreli kullanırsın Hemde Fazla Isınma Problemi Yapmaz...
quote:
Orijinalden alıntı: Mefta046
arkadaşlar 1yıl 10aylık Samsung R580 JS04TR modelli laptopumu 7ay önce kadar servise gondermıstım ekran kartı 105dereceye kadar cıkıyordu yük altında ve servisten sonra yük altında 65 70e kadar düştü sıcaklık gayette memnundum işlemcıde ısınma problemı yok gibiydi yanı anca max 50 55derece oluyordu
son 1,5 aydır sürekli kapanma sorunu yaşıyorum işlemcim 85dereceye geliyor ve kapanıyor yük altında yüksüz arası zaten herangi bir oyun acınca 1dk dayanmıyor kapanıyordu
2gun once servise gonderdım ve bugun performans isteyen istemeyen coğu oyunda test ettım ve ekran kartı max 70 ama işlemcı 98dereceye kadar cıkıyor yanı programlar öyle gösterıyor benım bıldıgım 32nm işlemcının 90üstü cıkması olanaksız.
işin garibi 85derecede kapanan işlemcı 98derecede neden kapanmıyor ve tıkır tıkır işliyor ve laptoptada herangi ısınma belirtisi yok oyun anında 98derece masaüstüne döndüğüm gibi max 1-2sn yede 65dereceye düşüyor giriyorum anında 95 98 :)
acaba gerçekten ısınma sorunu varmıdır yoksa termometre falanmı bozulmustur ne onerırsınız şuan fanlar tertemız temızleteli 2 gun oldu.
bıraz uzun oldu ama yanıtlarınızı bekliyorum
dediğin gibi termolarda sorun olabilir ama bu bi ihtimal sadece. elinle de sıcaklığı hissedebilirsin 85 lere falan gelince dizinde tutmak biraz zorlaşır. fanlarda sorun olabilir. garantisi devam ediyorsa tekrar yolla. bittiyse ekran kartındaki termal macunları yenile
arkadaşım laptopun hava çıkışları yanda mı altta mı yani sıcak hava yandan mı atılıyor. yoksa bir kısmı alt tarafamı gidiyor. bazı laptopların hiçbir sorunu yokken tek sorunu bundan kaynaklandığından dolayı aşırı ısınır
sıcak hava çıkışı sol alttan atılıyor ve altında soğutucusu var yanı arada 5mm kadar boşluk var ordan olamaz birde ekran kartında sorun yok işlemcı yüklü yüksüz aşırı ısındığını gösteriyor yüksüz 50 yükte 90+ / ekran kartında ısınma sorunu yok
dediğiniz gibi programı denıyeceğım birde biostan turboboost turu seçeneklerı kapayıp denıyecegım yanıtlarınız ıcın tesekkurler
fotoraftaki çıkıs tam yanda deil alt ta 2sı arası farkedersın
quote:
Orijinalden alıntı: Mefta046
arkadaşım bunun ikisi de hava çıkışı değil midir. yoksa biri hava girişi diğeri çıkışı mıdır?
başka hava girişi yok muhtemelen arkasındakı giriş , alt-yan gibi duran çıkış
arkadaşlar yanıtlarınız ıcın tesekkurler biostan intel speedstep teknolojısı kapatınca ısı en fazla 65-70e çıkıyor, yüksüz 50 olsada şimdilik idare eder gibi sizinde dedıgınız gıbı bı ara termal macun yenıleyınce düzelicektır umarım, sorunum çözüldü diyebilirim en azından aşırı ısınma gitti
ARKADAŞIM sana bi yok tarif edecem ama öncelikle hangisinin giriş hangisinin çıkış olduğunu net olarak aktarman gerekmekte sonrasında laptop buz gibi benim makine de çok ısınırdı şimdi aştı o sorunları :):):)
her ikiside hava çıkışı arka taraf ekran kartı için diğeri işlemci hava çıkışı hava girişi ise leptopun altındaki hava kanallarından olur.bu tip leptoplarda ısınma dereceleri düşüktür sıcak hava çabuk tahliye olur. tozlanmadan korumanız gerekir bu her leptop için geçerlidir fan tozlanırsa ısı artışı olur.imzamdaki leptopu kullanıyorum bf3 gibi ağır oyunlarda en fazla uzun oynamama rağmen 84 derece işlemci ekran kartı 72 derece gördü ısınma azdır.
akşam eve gittiğimde senin için örnek bir resim göndereceğim. aynını uyguladığın taktirde makinede ısınma ile ilgili bir sorun kalmadığını göreceksin. teşekkürler
evet sanırım vercenik53 arkadaşımında dediği gibi 2sıde hava cıkısıymış :)) bende genelde ağır oyunlar oynarım senın dediğin tarzda :)) teşekkurler
magrurprens cevabını bekliyorum teşekkurler :)
selamlar arkadaşım şimdi konunun özüne inelim senin bilgisayardaki sorun benim bilgisayardaki sorunun aynısı. kısaca açıklama yapmak gerekirse. benim bilgisayarda da hava çıkışı seninki gibi alt tarafta. bu ne demek sıcak havayı bilgisayarın altına atıyor demek. e hava girişi de burada bu ne demek hava çıkış kanalından çıkan sıcak havanın, tekrardan bilgisayarın içine girmesi demek. zaten sıcak olan soğutuculara birde sıcak hava üflemek demek. bilgisayar giderek ısındıkça daha sıcak hava atmaya başlar. fan da atılan daha sıcak havayı geri alarak bilgisayarın içine verir ve daha da ısınmasını sağlar. sonra da reset attırır bilgisayara. bu böyle devam eder gider. benim evde 4 tane soğutucu var. 10 tl ye aldığım da var 60 tl ye aldığımda. sonra dedim dizimin üstüne koymayayım hava deliklerini kapatmayayım bilgisayar sehpası aldım. yok abi oda çözüm olmadı makina film izlerken bile ateş gibi yanıyor. hiçbiri çare olmadı.birde yaz aylarında makine cayırrr cayır yandı. sonra kendi kendime bişey yaptım. bilgisayarın sıcak hava kanalı ile fan girişi arasındaki bağlantıyı kestim. böylece atılan sıcak hava geri alınmadı. yerine taze soğuk hava girdi. ve iki yıldır çaresini bulamadığım sorunu kendim çözdüm
şimdi sende örnek resimde göründüğü gibi hava kanalları arasında bilgisayarın ayaklarının boyunu geçmeyecek şekilde bir silikon çek. silikonun üzerine de bir kağıt yapıştır ki sürtünmeden dolayı aşınmasın. sonrasında göreceksin ki bilgisayar buz gibi. alternatif olarak tek tarafı yapışkanlı süngerler olur. onlardan da alıp yapıştırabilirsin. baktın silikon hoşuna gitmedi zaten bunlar iz bırakmaz istediğin zaman kaldırabilirsin. şimdi en ağır oyunları dahi oynadığımda hafif bi ılıklık geliyor başka hiçbirşey yok. makinanın sesi kesildi. ısınması tamamen gitti. enerji tüketimi azaldı. batarya daha uzun gitmeye başladı. ki makina ne kadar sıcak çalışırsa hdd işlemci ram ve ekran kartı gibi parçalar o kadar çabuk bozulur. bu riski de ortadan kaldırmış oldum. hava çıkışı altta veya alt çarprazda olan tüm arkadaşlara tafsiye ederim itirazlarınız olabilir. denemeden kesinlikle karar vermeyin derim