Şimdi Ara

LAPTOPA WIRELESS ANTENİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
17.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

bence usb li olup piyasada satılanların içinde en iyi performans saglıyanların başında edimax 7318 usg gelir...

Ama o yukarda ilk gösterilen orjinalden 6 dbi değil mi?
  • mesafe ne kadar olacak seçimi ona göre yapsan daha iyi olur sonra ekstra dan anten masrafı yapmak zorunda kalma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promert -- 15 Nisan 2008; 12:55:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aras

kardeş bende pc'mi bağlamak isitiyorum wireless'tan. laptop'umla bağlanıyorum zaten ama güç bela çekiyor, bağlandığım yer kapalı alan. 5 dişlik windows kablosuz ağ programında sadece 1 diş ile zaman zaman 2 diş ile bağlanıyorum, sinyal gücü genelde çok düşük diyor. Laptop'un markası Asus F3JC, wireless modülünün markasını ve kalitesini malesef bilmiyorum. Kısacası bu durumlar altında Pc'den wireless'a bağlanmak için ne önerirsiniz?

Aynı durumu aşağı yukarı ben de yaşıyorum, evin üst katında pcye ethernetle bağlı airties rt211im var, evin en alt katındaki msi laptopumla wirelessi her zman bulabiliyorum ama sık sık kopmalar oluyor, bağlandığında da genelde 1-2 mbps ile bağlanıyor (nadiren 5,5) (amacım pcnin hdsindeki divxleri laptoptan streaming olarak izleyebilmek, bunun için de min 11 mbps civarı bağlantı gerekiyor, çünkü laptop aynı kattayken evin en uzak köşesinden bile rahatça izleyebiliyorum). (aşağı yukarı laptop ile pc arasında dikey olarak bir 20, yatay olarak 10 metre vardır )

Şimdi bu durumda alternatiflerim neler acaba?

1. yukarıdaki usb anteni laptopa takarsam laptop 2. bir wireless kart sahibi mi oluyor yoksa varolan mı güçlendiriliyor?

2. airtiesin AIRTIES 7dbi Omni-Directional INDOOR ANTENNA diye bir ürünü var, bunu alırsam nereye takabilirim? (Pcde wireless yok, dosya alışverişini modem üzerinden yapıyorum, laptop zaten malum wirelessi içinde)

3. modem kutusunun üzerinde benim gibiler için her kata bir airties ap-300 alıp koyun, sonra da mesh ağı kurarak laptopa takacağınız bir wus - 300 ile son hızda bağlanın demiş, bu iki aparatı birden almadan daha ucuz bir yöntem var mı?

teşekkürler önerilerinizi bekliyorum.

• 1.2. bir wifi kart sahibi oluyorsun...
    2.7 dbilik anten alırsan tabiki takacak anten yerin yok onun için edimax 7318 usb wifi adaptörü öneriyoruz 4 dbilik anteni var ve sökülebilir ken di üzerindeki anteni çıkarıp 7 dbilik anten takabilirsin dostum...ama sana tavsiyem araştırma yap ondan sonra al yani alacaksan önce 7318i al dene bak bağlanabiliyormusun şöylede yapabilirsin edimaxı aldın onu 1.5 metrelik usb hubla uzat en iyi çeken yere aleminyümdan yukarıda yapan arkadaş gibi kola tenekesi olur vs. vs. vs. onlarla güçlendirebilirsin
    örnek video:http://www.metacafe.com/watch/468003/boost_your_wifi_reception/
    3.2. şıkta cevabını verdim eger hala iyi bağlanamıyorsan mecburen ap almalısın...

saygılar...
  • Merhabalar.

Doktora yaptığım okulda wireless ağ var. Ancak çalıştığım labaratuvarda laptop ile ağı bir görüyorum bir yok oluyor. Çok düşük sinyal seviyesi ile görüyorum. (<%10) Acaba anten takılabilir wifi adaptör alsam bu bağlantıya girebilir miyim. Bulunduğum labaratuvara kablo döşettirmek imkansız gibi, o yüzden wireless en mantıklı çözüm gibi duruyor ama bilgi işlemden ek bir çalışma istemeden az da olsa gördüğüm ağa sırf usb wifi adaptör ve gerekirse anten alarak bağlanmam mümkün mü?
  • wirelles adaptör alırsan çakim alanı tabiki artacak sinyal %10 sa ben kendimden örnek veriyim en az ortalama 2-3 kat artacaktır wirelles adaptör seçimini kendin belirleyebilirsin benim tavsiyem
    1-airties
    2-edimax olacak. edimaxın ki antenli olan airties ki wus 200 yada wus 300 modelleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: tupacamaru

1.2. bir wifi kart sahibi oluyorsun...
    2.7 dbilik anten alırsan tabiki takacak anten yerin yok onun için edimax 7318 usb wifi adaptörü öneriyoruz 4 dbilik anteni var ve sökülebilir ken di üzerindeki anteni çıkarıp 7 dbilik anten takabilirsin dostum...ama sana tavsiyem araştırma yap ondan sonra al yani alacaksan önce 7318i al dene bak bağlanabiliyormusun şöylede yapabilirsin edimaxı aldın onu 1.5 metrelik usb hubla uzat en iyi çeken yere aleminyümdan yukarıda yapan arkadaş gibi kola tenekesi olur vs. vs. vs. onlarla güçlendirebilirsin
    3.2. şıkta cevabını verdim eger hala iyi bağlanamıyorsan mecburen ap almalısın...

saygılar...

teşekkürler, bu durumda 2 sorum daha olacak, birincisi, 2. bir wifi donanım takınca usbde, laptopun kendi içindeki iptal mi oluyor? çakışma falan olmaz herhalde? bir de edimax 7318 vus 300den daha mı iyi performans veriyor tek başına (harici anten takmadan), yoksa tek artısı anten takılabilmesi mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: ozar

quote:

Orjinalden alıntı: tupacamaru

1.2. bir wifi kart sahibi oluyorsun...

saygılar...

teşekkürler, bu durumda 2 sorum daha olacak, birincisi, 2. bir wifi donanım takınca usbde, laptopun kendi içindeki iptal mi oluyor? çakışma falan olmaz herhalde? bir de edimax 7318 vus 300den daha mı iyi performans veriyor tek başına (harici anten takmadan), yoksa tek artısı anten takılabilmesi mi?

2 sorunuda yanıtlıyayım dostum madem beşiktaşlısın sana yardımcı olmak şart oldu artık..
    1.edimaxın driverini kurduktan sonra laptopdaki modem direk dervre dışı kalır şimdiye kadar çakışma gibi bişey ne gördüm nede duydum..
    2.evet bu biraz karışık bir konu wus 300 çok övüyorlar tabi kullananlardan memnun olanda var memnun olmayanda tabi wus 300 edimaxtan 15-20 ytl pahalı 128 mps olduğundan hepsiburada yorumlarına bak
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=103939&productid=bd93465#tablnk
    bide edimaxın kullanıcı yorumlarına bakhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=103939&productid=bd71703
    şunuda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim wus 55-35=20 ytl kalır edimax+20 ytlye+7 veya 9 dbilik anten alabilme şansıda verir kalan 20 ytlye anladınmı dostum...

al sana güzel bir inceleme linki veriyorum...
    http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=32&t=153570

saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

Merhabalar.

Doktora yaptığım okulda wireless ağ var. Ancak çalıştığım labaratuvarda laptop ile ağı bir görüyorum bir yok oluyor. Çok düşük sinyal seviyesi ile görüyorum. (<%10) Acaba anten takılabilir wifi adaptör alsam bu bağlantıya girebilir miyim. Bulunduğum labaratuvara kablo döşettirmek imkansız gibi, o yüzden wireless en mantıklı çözüm gibi duruyor ama bilgi işlemden ek bir çalışma istemeden az da olsa gördüğüm ağa sırf usb wifi adaptör ve gerekirse anten alarak bağlanmam mümkün mü?

sizede öneririm bu ürünü en azından ürünü 2-3 metrelik usb hubla labaratuvarda usb wifiyi istediğiniz yere uzatma şansınız doğacaktır...aynen resimde örneklendiği gibi...

LAPTOPA WIRELESS ANTENİ?

• @tupacamaru

sağol kardeşim, gayet açıklayıcı yazmışsın, bana da ilk iş gidip edimaxı almak düşüyor. zaten öncelikli olarak Laptopun wirelessi yetmediği yerlerde kullanacağım, ayrıca ileride ihtiyecım olursa kendi wirelessi olmayan pcme de takma imkanım var bir taşla iki kuş oluyor. ayrıca antene gerek olacağını sanmıyorum sonuçta kendi 4 dbi anteni bile benim laptopun muhtyemelen 2 dbiliğinden çok daha iyi çeker. Yine de gerekirse takabilme opsiyonu olması iyiymiş.
  • Bugün gidip edimax aldım ama laptop'ın gördüğü ağları dahi görmüyor... Bir yerde bir hata mı yapıyorum yoksa faka mı bastık?

Elektronik mağazalarını gezdim antenli edimax göremedim... Neyse mavi bilgisayara gittim, antenli olarak anteni değişmeyen ve fiyatı 128 ytl olan farklı bir ürün gösterdiler. Çekim gücü olarak en güçlü alet budur, 650 metre çekim gücü var ve N standardını desteklediği için geleceğe yatırım dediler... Hem fiyat yüksekliği hem de kafamda buradan aldığım edimax tavsiyesi nedeniyle vatan bilgisayara gittim.

Orada edimaxi buldum ve aldım... Eve geldim... kurulumu yaptım... Şu an iki ağ da aktif durumda... Ama şöyl ebir durum var, laptop'ın kendi wireless'i düşük sinyalde de olsa 11 tane ağ buluyor, hatta şifresizlere bağlanmayı da başarıyor. Edimax ise kendi evimdeki %100'lük ağdan başka ağ görmüyor.

Alet arızalı olabilir mi acep? Ya da gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi?

• Off off... Aynı oda içinde kablosuz routerdan biraz uzaklaşınca bile %100'ün altına iniyor edimax... Lenovo laptop'ın kendi adaptörü ise araya duvarlar girince bile %90'ın üzerinde çekiyor... Sanırım faka bastık... Umarım iade alırlar :(

Şöyl ebir araştırdım da edimax alan ve laptop'dan düşük çekiminden şikayet eden tek kişi ben değilmişim. Konuyla ilgilenenlere duyurulur.
  • hocam bende öyle bir sorun kesinlikle olmuyor sizin edimaxta bir sorun olabilir olmazsa geri 10 liraya tp-link 5 dbilik anten aldım cillop gibi istersen sanada adresi verebilirim..
  • Kendi anteniyle az biraz performans verseydi anten almayı düşünüyordum. Ancak 4db olduğunu iddia eden bir antenle benim evimde %20 olarak gördüğüm ağları bile göremeyince anten alsam da ancak laptop'ın performansına ulaşacak gibi görünüyor ki bana laptop'ın performansını arttırması gerekiyordu.

Laptop ilginç şekilde %10'un altındaki bağlantılarda bile bir miktarhız düşüşüne rağmen sorunsuz ve stabil bağlantı kuruyor. (%6'nın altına düştüğünde kesintiler hissediliyor)

Sonuç
    Laptop
    Kendi ağım %100
    Komşu ağı 1 %24
    Komşu ağı 2 %12
    Komşu ağı 3 %6
    Komşu ağı 4 %6
    Komşu ağı 5 %6
    Komşu ağı 6 %2
    Komşu ağı 7 %2
    Komşuağı 8 %2

Edimax
    Kendi ağım %96
    (Başka ağ bulamıyor)

Ki ben şöyle bir ortamda yayın alıyordum ve bağlanamıyordum. Bu aletle şansım sıfır gibi yaptığım analiz sonucunda.

LAPTOPA WIRELESS ANTENİ?

• Ben de bugün edimax almaya gittim ama kadıköyde yazıcıoğlunun içindekilere ve çevresindekilere tek tek sordum bulamadım. sadece antensiz modeli var (ki onun da kodu 7318miş, onun için isterken antenli olduğunu belirtmek lazım), ben de onu tercih etmedim doğal olarak, antensiz istesem wus-300 alırdım. neyse haftabaşı internetten sipariş vereceğim herhalde, ya da vatana gideyim. o zamana kadar şimdilik modemi yerinden söküp daha merkezi bir yerine yerleştirdim evin.

Carpenoctemin durumu da gene ikilemde bıraktı beni acaba şansımı wus300le mi denesem ya da kasmayıp bir tekrarlaycı mı alsam... neyse bakalım artık..
  • kadikoy piyasasi eskisi gibi degil artik. eskiden aradigin aramadin her sey olurdu. bilgisayar piyasasi oem den tuketici elektronigine donmeye basladigindan beri her urun gamindan butun dukkanlarda hepsi birbirinin ayni bir iki model bulunabiliyor.
  • Ben vatan'a ürünü iade ettim. Bizdeki ürünlerin hiç biri sizin laptop wireless'ini geçmez dediler. Ben de mecburen o paraya yok cd çantası yok bilmemne gibi gereksiz şeylerle iade paramı çıkardım.

Ya benim laptop'ın wireless'i çok güçlü ya da bir yerde bir eksiklik sözkonusu. Benim laptop lenovo. Üzerindeki Intel® PRO/Wireless 3945ABG mimo var. Gösterdiğim fotoğrafta bahçenin her yerinde çekiyor, ama işte beyaz noktalı yerde biraz sıkıntılı çekiyor. Şu an için wireless adaptör denemelerimi askıya aldım, malum aldığımız ürünü geri iade edemiyoruz, o paraya da alacak bir şey yok ortalıkta.

Edimax ile ilgili gerek bu forumda gerekse diğer forumlarda olumsuz bir çok yorum okudum. Ya ben ve o arkadaşlar bir hata yapıyor, ya da kıyas yaparken bir hata yapıyoruz arkadaşlar. Malum laptop'ın %20'nin üzerinde çektiğini hiç çekmemesi pek de mantıklı görünmüyor ama benim yaşadığım tecrübe bu yönde.

• benim laptopda pigtail takili. 15cm bi kablo wireless kartina rp-sma anten soketi baglamayi sagliyor. ama sokete anten takilabilmesi icin ucunu kasa disina cikartmak gerek. bunun icinde laptopin plastik govdesine delik actim. laptopin garantisi daha once baska nedenlerden bozuldugundan benim icin bi fark olmadi.

pratik olarak 5db cubuk anten kullaniyorum. korkunc fark ediyor. rahat iki kati daha iyi cektigini soyliyebilirim.

duruma gore 15db antende takiyorum ama 15db antenin boyu laptop kadar oldugu icin mobil bi cozum olmuyor.

en uc fantazi olarak 500mw wireless amfi baglayip ucuna 24db anten taktim hic sinyal almadi muhtemelen sinyal cok kuvetli oldugu icin sature oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

Ben vatan'a ürünü iade ettim. Bizdeki ürünlerin hiç biri sizin laptop wireless'ini geçmez dediler. Ben de mecburen o paraya yok cd çantası yok bilmemne gibi gereksiz şeylerle iade paramı çıkardım.

Ya benim laptop'ın wireless'i çok güçlü ya da bir yerde bir eksiklik sözkonusu. Benim laptop lenovo. Üzerindeki Intel® PRO/Wireless 3945ABG mimo var. Gösterdiğim fotoğrafta bahçenin her yerinde çekiyor, ama işte beyaz noktalı yerde biraz sıkıntılı çekiyor. Şu an için wireless adaptör denemelerimi askıya aldım, malum aldığımız ürünü geri iade edemiyoruz, o paraya da alacak bir şey yok ortalıkta.

Edimax ile ilgili gerek bu forumda gerekse diğer forumlarda olumsuz bir çok yorum okudum. Ya ben ve o arkadaşlar bir hata yapıyor, ya da kıyas yaparken bir hata yapıyoruz arkadaşlar. Malum laptop'ın %20'nin üzerinde çektiğini hiç çekmemesi pek de mantıklı görünmüyor ama benim yaşadığım tecrübe bu yönde.

Ama adam bizde sizinkinden ii anten yok demiş? Hocam para kaybetmeyi hiç sevmem ha!
    tupacamaru ilk yazdığın modelden vaz mı geçtin? tam da almayı düşünüyodum.

• CarpeNoctem
    hocam ürün ile ilgili sorunları nerede okuduğunu bizlede paylaşırmısın

musti!
    edimaxla beraber aldığım anten bu çok iyi iş çıkarıyor..

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=3230&IID=59257
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.