Şimdi Ara

Laptopa Windows 7 64 Bit mi? 32 Bit mi Kurmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar windows 7 ultimate 32 bit kullanıyorum bilgisayarımda 4 gb ram ve intel hd paylaşımlı ekran kartı var ekran kartı ramın 1078 mb'ını kullanıyor geriye 2,66 gb ram kalıyor acaba windows 7 home premium 64 bit'e geçsem ram'ın geriye kalan kullanılabilir miktarında bir artış olurmu? kısacası arkadaşlar demek istediğim şey kar elde edebilirmiyim?
    Sormak istedğim birşey daha var şuan kurulu vaziyette olan win 7 ultimate 32 bitte sistem boşta iken 700-800 mb ram harcıyor acaba win 7 home premium 64 bit kursam sistem boşta iken şimdikinden daha fazla ram harcar mı? bunu çok merak ediyorum....

• up
  • 32 bit için verdiğim komutu uygula kapat aç belleği kontrol et.artacağını göreceksin.ama 64 bit kurduğun zaman zaten belleği tam kullanacağın için şu ankinden daha fazla bellek kullanacaksın.ama unutma 64 bit yüklediğin zaman kullanacağın programların 64 bitlik olanlarını kurmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarik_35 -- 11 Eylül 2012; 23:59:43 >

Orijinalden alıntı: tarik_35

32 bit için verdiğim komutu uygula kapat aç belleği kontrol et.artacağını göreceksin.ama 64 bit kurduğun zaman zaten belleği tam kullanacağın için şu ankinden daha fazla bellek kullanacaksın.ama unutma 64 bit yüklediğin zaman kullanacağın programların 64 bitlik olanlarını kurmalısın.

vermiş olduğunuz komutları uyguladım fakat olmuyor neden acaba?

32 bit için verdiğim komutu uygula kapat aç belleği kontrol et.artacağını göreceksin.ama 64 bit kurduğun zaman zaten belleği tam kullanacağın için şu ankinden daha fazla bellek kullanacaksın.ama unutma 64 bit yüklediğin zaman kullanacağın programların 64 bitlik olanlarını kurmalısın.

Programların 64 bit olanlarını kurmalısın demişsin ama 32 bitlik bir program kurduğun x86 klasörüne yüklüyor yine kullanabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: House'

quote:

Programların 64 bit olanlarını kurmalısın demişsin ama 32 bitlik bir program kurduğun x86 klasörüne yüklüyor yine kullanabiliyorsun

ben 64 bit kurmalısın derken 32 bir programları çalıştıramazsın demedim kardeşim.elbette 64 bit sistem kurduğunda üzerine yükleyeceğin 32 bit programlar x86 program klasöründe kataloglanır.ama tabiidir ki 64 bit sistemde 64 bit program kullanmalısın yoksa 32 bit program kuracaksan 64 bit sistemin sana extra faydası olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Gb Ram 64 bit yüklenir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: House'

quote:

ben 64 bit kurmalısın derken 32 bir programları çalıştıramazsın demedim kardeşim.elbette 64 bit sistem kurduğunda üzerine yükleyeceğin 32 bit programlar x86 program klasöründe kataloglanır.ama tabiidir ki 64 bit sistemde 64 bit program kullanmalısın yoksa 32 bit program kuracaksan 64 bit sistemin sana extra faydası olmaz.

x86 klasörünün ne olduğunu hep merak etmiştim demek ki o işe yarıyor yalnız hocam üst mesajımda da belirttiğim gibi dediklerinizi uyguladım fakat olmuyor? başka bir yönteminiz var mı

• up up

yukarıdaki linkten ram yama programını al.çalıştır rusçadır ortadaki butonu tıkla.sonra cmd ekranı acılacak.filigran oluşumunu engelleyen komuttur.Y (yes) gir. kapat aç..
    daoğrudan kernele yazan yamadır.bilgisayar açılışında windows 7 128 mb.şeklinde önyükleme menüsü seçili gelir.onunla girip devam edersin.açıldıktan sonra başlat-çalıştır-msconfig yaz ve boot(önyükleme) bölümünü aç.zamanaşımını 3 saniyeye düşür.tekrar kapat aç.açılışta bekleneden sistemi açarsın.kolay gelsin..yine de olmazsa mesaj at.

• quote:

rampatchh

yukarıdaki linkten ram yama programını al.çalıştır rusçadır ortadaki butonu tıkla.sonra cmd ekranı acılacak.filigran oluşumunu engelleyen komuttur.Y (yes) gir. kapat aç..
    daoğrudan kernele yazan yamadır.bilgisayar açılışında windows 7 128 mb.şeklinde önyükleme menüsü seçili gelir.onunla girip devam edersin.açıldıktan sonra başlat-çalıştır-msconfig yaz ve boot(önyükleme) bölümünü aç.zamanaşımını 3 saniyeye düşür.tekrar kapat aç.açılışta bekleneden sistemi açarsın.kolay gelsin..yine de olmazsa mesaj at.

çok teşekkür ederimde yav mübarek hiç bişey anlamadım çok karışık yazmışsın... filigran oluşumunu engelleyen komut nedir? ne yapmalıyım? windows 7 128 mb da nedir allah aşkına? hangi önyükleme menüsünden bahsediyorsun? bekleneden açmakta nedir yahu? biraz değil baya bir açıkla istersen

• arkadas yamayı yap.sistemde meydana gelebilecek ufak değişiklikler var.filigran dediğim bu.mesela windows uyarısı çıkabilir sağ alt köşede.onu yok ediyor ikinci adım.açılştaki 128 mb windows dediğim ise sadece açılırken bios tercihi belli olsun diye yazılmış bir menü.bir anlamı yok yani.onu secerek giriyosun windowsa.

arkadas yamayı yap.sistemde meydana gelebilecek ufak değişiklikler var.filigran dediğim bu.mesela windows uyarısı çıkabilir sağ alt köşede.onu yok ediyor ikinci adım.açılştaki 128 mb windows dediğim ise sadece açılırken bios tercihi belli olsun diye yazılmış bir menü.bir anlamı yok yani.onu secerek giriyosun windowsa.

yani açılışta karşıma bir ekran mı gelecek neyi seçeceğim?
  • kardeşim sistem açılırken siyah ekranda alt alta iki seçenek geliyor.normalde tek seçenekti ama yamadan sonra ikiye çıktığı için ve belirli bir süre bu ekran göründüğü için ilk satır seili olarak gelecek.windows 128 diye yazar.altında eski açılış windows 7 vardır.biz yeni menüden giriyoruz.onunda ekranda görüntülenme süresini nasıl kısaltacağını yukarıda yazdım.boot menüsü seceneklerinden.baska bişey yapmıyosun.sorunsuz şekilde tam performans kullanabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.