asus n550jv model laptopun sağ taraftaki sayı tuş kısmına cay bardagının yarısı kadar az şekerli kahve döküldü.Telaşla bilgi kapamadan temizlemeye çalışım , tuşları söküp peçeteyle kuruladım ama o sırada laptopuda sağa sola aşağı yukarı oynattım baya . touchpad de takılma oldu heralde bilgi çevirirken sıvı kaydı baya neyse bi 10 dk sonra felan kapadım ters cevirip kurumaya bıraktım su anda takır takır çalışıyor hiç bir yerinde sorun bozulma yok ama zamanla olur diye korkuyorum.
sizce ne yapmam lazım?Böyle durumlarda parçalar değişmeden temizlense işe yararmı ? bir yıl daha garantim var o yuzden kendim acmak veya teknik servisede goturmek istemiyorum.Bilgiğim kadarıyla sadece yetkili servisde garanti dışı kalmıyor ama onların bu tarz bi temizleme uygulamaları var mı bilmiyorum , bana direk parça değişimi diceklermiş gibi geliyor. teşekkürler
klavye sökülüp... su dolu kova içine atılıp... şekerli sıvını suya geçmesi beklenip... daha sonra iyice kurutulduktan sonra... yerine takılırsa... uygun olabilir... diye düşünüyorum...
neslicaN
kullanıcısına yanıt
Problemsiz çalışıyorsa hiç bir şey yapmayın .,yapacağınız her müdehale garantisinin kaybolmasına neden olabilir . ben bu durumda gelen cihazları klavyeyi sökerek ,isopropil alkol ve kıl dökmeyen fırça ile yıkıyorum.
İlerleyen zaman dilimi içinde klavye tuşların kahvenin şekerli olmasından dolayı basmama gibi sorunlar baş gösterebilir klavyenin değişmesi gerekebilir