Şimdi Ara

Laptop yeni HDD recovery sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

içinden çıkamadığım bir sorun bulunmakta. Yeni aldığım SSD harddiski Notebook ta bulunan harddisk ile değiştirmek istiyorum. Eski sistem calışır durumda. Bu işlemi recovery yada image la da çözülebilir.
    Şu ana kadar denediğim işlemler ve takıldığım yerleri sıralamak gerekise

1- windows 8 Recovery sürücüsü oluştururarak USB yardımı ile denedim. Mevcut recovery bulunmamaktadır diyor. Bunun nedenini recovery nin asıl dosyalarının ana hard diskte olduğunu düşündüğüm için recovery drive oluştururken. Copy the recovery partition from PC to recovery drive seceneğini işaretleyip 10gb lık recovery dosyasını da USB ye yüklemiş oldum. Fakat sonuç yine aynıydı.
    2- Acronis ile direk eski hard disk in imagını aldım ve bu imagı yeni hard disk e yüklemeye calıştım. Fakat yeni hard diske geri yükleme aşamasında almış olduğum C backup ının içinde C sürücüsü, Windows restore, windows repair gibi bölümler de cıktı ve bunların hepsini yeni hard disk te 1 sürücüye yüklemeyi kabul etmedi. Bunun üzerine sadece C sürücüsünü yükleme yaptım. Fakat yüklemeden sonra bios ta takılı kalıyor. windowsun yüklü olduğu yeni hard disk i görmüyor ve boot etmiyor.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Önerebileceğim yöntem recovery dvd'si oluşturmayı dene normalde acronis ile disk partition recovery yapınca hepsini açması lazım tabi universal restore yi seçmeyeceksin.
    Sata HDD de win98 Sorunu
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.