Şimdi Ara

Laptop Verimini Nasıl Arttırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2.5 senedir kullandığım bir laptop'um var. Sistem bilgilerini aşağıda vereceğim. HP Compaq marka CQ58-250ST Modeli.

Bilgisayarımın o kadar yavaş olduğunu hissediyorum ki. Bilgisayarı başlatınca sistem açılır açılmaz 1 dk. beklemem lazım ki masaüstü kendine gelsin ve programlar kendini başlatsın. Programlardan kastım MS Security Esst., Internet Download Manager, Razer Game Booster ve AMD Catalsyt Center.

Bilgisayarda bir klasör açmak için tıkladığımda bazen 2-3 sn gecikmeler oluyor. Mozillanın açılmasını beklemek ise pc'nin aşırı yavaşlaması demek oluyor. Açıldıktan sonra ise bilgisayar bayağı yavaşlıyor. Mozilla kendi devletini kurmuş gibi; arada "Yanıt Verimyor" , arada Adobe Flash Player kasıyor ve "Betik Durduruldu" diyor. Bazen Flash Player çöküyor. Kısacası bilgisayarı kullanma amaçlarımdan en önemlisi olan internette gezinmek yerine adeta bilgisayarın nazını çekiyorum.

Sistemim düşük olduğundan oyun çıtamı pek fazla yükseltmiyorum. TES V Skyrim, ETS2 gibi oyunları orta ve düşük ayarlarda oynayabiliyorum.

Sabit diskim 500GB lık ve bunu bölmeden 1 disket halinde kullanıyorum(Yerel Disk [C] ).

Bilgisayarımın performansı açısından bir format atıp sonrasında performansını yükseltmem adın önerebileceğiniz şeyler var mıdır acaba?

• Yazılımla bi yere kadar gelirsin ama ssd alırsan hızlanır şikayetinin belirttiğin her noktada hdd Çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Evet, SSD . Peki hocam ne kadar verim artışı olur sizce. Farkedilir derecede artar mı?
    Bir de donanım konularında pek bilgim yok hocam. Hayatımda hiç SSD görmedim yani isim olarak biliyorum sadece. Normal bir HDD ile boyutları nasıldır? Laptopdaki her ikisini birden kullanabilir miyim? Teşekkürler.
  • Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    her ikisi cihazınızda slot olduğu sürece tabikide kullanılabilir bilgisayarın açılışı ve açılıştaki uygulamarın açılışı yada windows yaptığınız açtığınız programlar hddye kurulu olduğu için hdd üzerinden çalışıyor okuma hızı ortalama 150mb'dir en yüksek hdd'lerde ssd'de en düşük okuma hızı zaten 350 400 civarında 3 kat fark olacağı kesin ama ssd alınca oyunlarda filan hiç bir etki sağlamaz yine açılış hızı artar forumda arama yapın emin olun bir çok konuya rastlarsınız normalde pc sürümünü göz önüne alırsak ssd hdd'den 3 kat daha ufak oluyor fakat notebookda henüz canlı kanlı görmedim videoyu izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 14 Mayıs 2015; 17:52:10 >

Tavsiye edebilcegin ssd var mi ? F/P olarak
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    Notebookdan pek çakmıyorum kanka pcde evo var 840 memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladım kanka sagolasin bende bu aralar arkadaşin dediği gibi sıkıntı yaşıyorum laptopta ssd alicagim aklımda Kingston SSDNow V300 120GB vardi ama kimse önermiyor ondan dolayi sordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.