Şimdi Ara

laptop upgrade- gpu mu cpu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 yılında aldığım, hp dv6 6b05et laptopım var.
    i7 2670qm işlemci, 6 gb ram, 6770m ekran kartı var.

bunu satıp; i5 4200h işlemci, 4gb ram ve gtx 850 işlemciye sahip asus x550jk laptop almayı düşünüyorum.

vereceğim fark 400tl.

fikriniz nedir acaba ?

gtx 850, 6770m den yaklaşık 2 kat performanslı görünüyor, buna rağmen 2670qm de 4200h ten 5/2 oranında performanslı çalışıyor.

ayrıca hpnin kasası da alüminyum...

fakat hp 3 yılını doldurdu, bu da bir gerçek...

• Laptop da islemciyi değiştirmek cok zor bir is gpu degistirilir ama islemci harbiden zor bence yeni bir pc almak en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Laptop da islemciyi değiştirmek cok zor bir is gpu degistirilir ama islemci harbiden zor bence yeni bir pc almak en iyisi

hayır yanlış anladınız, ekran kartı daha iyi olduğu için asus laptopı almaya değer mi diye soruyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidey99

quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Laptop da islemciyi değiştirmek cok zor bir is gpu degistirilir ama islemci harbiden zor bence yeni bir pc almak en iyisi

hayır yanlış anladınız, ekran kartı daha iyi olduğu için asus laptopı almaya değer mi diye soruyorum...

Pardon hocam ben konu basliginda laptop upgrade gorunce sandim gpu yu artircaksiniz zannettim bence leptop almaktansa bir pc toplasaniz cok daha iyi fps ker alirsiniz oyunlarda ama illa leptop derseniz gecmeye deger bir leptop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptoplarda işlemci performansına takılma. Hepsi de mevcut ekran kartlarına yetiyor. İmkanın varsa değiştir laptobu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Laptoplarda işlemci performansına takılma. Hepsi de mevcut ekran kartlarına yetiyor. İmkanın varsa değiştir laptobu.

teşekkürler cevabınız için, ben de öyle düşünüp dün sipariş verdim, bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidey99

merhabalar,

2011 yılında aldığım, hp dv6 6b05et laptopım var.
    i7 2670qm işlemci, 6 gb ram, 6770m ekran kartı var.

bunu satıp; i5 4200h işlemci, 4gb ram ve gtx 850 işlemciye sahip asus x550jk laptop almayı düşünüyorum.

vereceğim fark 400tl.

fikriniz nedir acaba ?

gtx 850, 6770m den yaklaşık 2 kat performanslı görünüyor, buna rağmen 2670qm de 4200h ten 5/2 oranında performanslı çalışıyor.

ayrıca hpnin kasası da alüminyum...

fakat hp 3 yılını doldurdu, bu da bir gerçek...

Laptop konularında defalarca yazıldı hatta şikayetleri forumun dört bir yanında görebilirsiniz.Laptopların ekran kartı ve işlemci performansına pek takılmayın.Zaten şu an piyasada güçlü olarak sayılabilecek laptop modellerinin fiyatları fahiş denilebilecek kadar yüksek.Masaüstündeki eş değerlerine göre daha düşük performansta olmaları da cabası.Gerçi siz çoktan sipariş etmişsiniz;ancak laptop için upgrade siz bolca parayı dökmedikten sonra anlamsız kalıyor...

berkanenes doğru söylemiş, keşke laptop alacağınıza masaüstü pc toplasaymışsınız, elbette bol bol seyahat ediyorsanız ona birşey diyemem;ancak bunun haricinde laptop denen illete pek yanaşmayın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.