durumu kısaca anlatayım,yurtta kalıyorum,yurtta wireless sayesinde internete bağlanıyoruz,arkadaşım da wi-fi özellikli telefon var ama çekiş gücü düşük olduğundan pek giremiyor internete.Ben laptoptan wireless sayesinde modeme bağlanıp nete gireceğim,bir program sayesinde falan laptopu oda içinde modem gibi kullanmak mümkün mü? örneğin kuzenim telefonunda bulunan bir özellik sayesinde (adını unuttum şimdi biliyordum da,nokia e71 ) kendi internet paketini kullanarak telefonunu modem gibi yapıyor ve diğer kişilerin wireless sayesinde onun netinden internete girmesini sağlıyor.. bunu pc de yapmak istiyorum mümkün mü acaba. şu an çok yorgun ve uykusuzum yazdıklarım biraz saçma olabilir maruz görün
quote:
Orijinalden alıntı: :Fatih:
Merhaba,
iyi geceler arkadaşlar..
durumu kısaca anlatayım,yurtta kalıyorum,yurtta wireless sayesinde internete bağlanıyoruz,arkadaşım da wi-fi özellikli telefon var ama çekiş gücü düşük olduğundan pek giremiyor internete.Ben laptoptan wireless sayesinde modeme bağlanıp nete gireceğim,bir program sayesinde falan laptopu oda içinde modem gibi kullanmak mümkün mü? örneğin kuzenim telefonunda bulunan bir özellik sayesinde (adını unuttum şimdi biliyordum da,nokia e71 ) kendi internet paketini kullanarak telefonunu modem gibi yapıyor ve diğer kişilerin wireless sayesinde onun netinden internete girmesini sağlıyor.. bunu pc de yapmak istiyorum mümkün mü acaba. şu an çok yorgun ve uykusuzum yazdıklarım biraz saçma olabilir maruz görün
slm. düşündüğün işlemin adı soft ap olarak geçer. istersen bi araştır.
dediğinizi biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım açıkcası,siz biliyorsanız anlatır mısınız acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: :Fatih:
dediğinizi biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım açıkcası,siz biliyorsanız anlatır mısınız acaba?
S.a kardeşim win7 kullandığını farz ederek anlatıyorum
1.ilk önce cmd yi aç
2.netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”AĞ İSMİ” key=”PAROLA” keyUsage=persistent burada gerekli olan yerleri kendince ayarladıkdan sonra ağ ismi ve parolayı kastediyorum enterla
3.netsh wlan start hostednetwork yaz enterla
şuan ağı görebilirsiniz ancak internet yokdur bunun için ise pc den ağ ve paylaşım merkezini aç sol tarafta "bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" yazar tıkla ona sana asıl gelen interneti seç sağ tık özellikler sonra açılan yerden paylaşıma gir ordan senin ilk başda kurduğun sanal ağda internet yayını yapabilmen için gerekli olan paylaşımları açdıkdan sonra tamam deyip işlemi bitir.... bukadar hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.
yazınız için teşekkür ederim,akşam yurda gidince deneyip yazacağım
Windows 7 varsa laptop ta tam aradığın program Connectify.
@sedkorn
direk sizin dediğiniz programı denedim ve oldu çok teşekkür ederim
bende akıllı telefonda internete nasıl girecem diyordum. kablo ile laptoba internet geliyor, gelen bu hattı wifi ile etrafıma yaydığımda çok iyi olacak
quote:
Orijinalden alıntı: sedkorn
Windows 7 varsa laptop ta tam aradığın program Connectify.
ağzına sağlık.. 5 dk. önce bağlandım..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme