Şimdi Ara

laptop temizliği ile sabit disk sorunu arasında ilişki var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunum ile ilgili başlık göremediğim için bu başlığı açtım, umarım doğru yere açmışımdır.
    Sadece internet amaçlı kullandığım halde Toshiba a300 serisi laptopum çok ısınmaya başlamıştı, fanını temizledim sonra win 7 kurdum, ısınma sorunu bitti ama şimdi de sabit disk hatası almaktayım. Bu işten anlayan arkadaşlara bazı sorularım olacak..
    1-temizlediğim laptopu toparlarken hatamı yaptım
    2-sorun Windows 7 ile mi ilgili
    3-yoksa gerçekten sabit diskin sonumu geldi.
    (eğer cevap 3.madde ise a-300 1ec serisi için hangi sabitdiski önerirsiniz)
    yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrsrkn -- 28 Temmuz 2013; 3:29:34 >

• HdTune healt kısmının görüntüsü koyarsanız net yorum yapılabilir.
    Windows hata verdiğine göre durum yüksek ihtimalle kötü.

2.5" herhangi bir harddisk alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

HdTune healt kısmının görüntüsü koyarsanız net yorum yapılabilir.

sanırım bu görüntüleri söylediniz? sorun belli olur mu şimdi?
     laptop temizliği ile sabit disk sorunu arasında ilişki var mı? laptop temizliği ile sabit disk sorunu arasında ilişki var mı? laptop temizliği ile sabit disk sorunu arasında ilişki var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrsrkn

quote:

laptop temizliği ile sabit disk sorunu arasında ilişki var mı? laptop temizliği ile sabit disk sorunu arasında ilişki var mı? laptop temizliği ile sabit disk sorunu arasında ilişki var mı?

sanırım sistemin kullanıldığı bölgede bad sector denk gelmiş.
    ama ilk önce hddyi söküp baştan takın olmazsa. low profile format ile(yavaş biçimlendirme) hddyi sıfırlayın ( sadece sistem bölümü de olabilir)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan741

quote:

quote:

sanırım sistemin kullanıldığı bölgede bad sector denk gelmiş.
    ama ilk önce hddyi söküp baştan takın olmazsa. low profile format ile(yavaş biçimlendirme) hddyi sıfırlayın ( sadece sistem bölümü de olabilir)

hocam haklı aslında görüşüm hard format girin. veri kaybetmeyi göze almanız gerek

• tarkolar kullanıcısına yanıt
    sanırım dediğiniz formatı atmam için MaxBlast 5 programına ihtiyacım var, ya öyle yapacam, ya hardisk bitene kadar kullanacağım ya da yeni bir hard disk alacağım..teşekkür ediyorum görüşleriniz için....
    son olarak toshiba a300 laptopum için tavsiye hard disk yazabilirmisiniz? eninde sonunda lazım olacak gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrsrkn -- 29 Temmuz 2013; 1:10:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam veri kaybını göze alman gerekecek gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    teşekkürler arkadaşım son bir şans verip PC'ye bad sector bulunmayan kısıma sistemi kurup diğer kısmı iptal edecem :) yeterki bana ikide bir hata uyarısı vermesin, sonuçta internet amaçlı, Office programları amaçlı kullanıyorum, ilk hata uyarısında da dediğin linkteki sabit diski alıp takacağım :) teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bthnmlk

Hocam veri kaybını göze alman gerekecek gibi

gözden çıkardım sabit diski
  • O harddiskin format ile falan düzelecek bir tarafı yok. Bozuk kısmı tespit ederek ayırıp kullanabilirsiniz.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    öyle yapmaya çalıştım temiz olduğunu sandığım, ayırdığım yere işletim sistemini kurdum yine aynı hatayı verdi,sanırım yapamadım, en temizi yeni bir hard disk siparişi için vatan computerin hafta sonu indirimini beklemek sanırım
  • Arkadaşlar sizi çok meşgul ettim ama belki başkalarına da faydası dokunur, ilerisi için bana da yararlı olur...

Sabit diski zaten değiştiriyorum ama öğrenmek adına merak ettim... neden olmadı...Resimde görüldüğü üzere sorunlu kısım ortalarda ben garanti olsun diye baştan 60 GB'ı C yaptım , sonra ortada kalan ve arızalı kısmı da içerisine alan kısmı ayrılmamış alan olarak bıraktım (üstelik 30 GB olarak garanti olsun dedim sözde ), kalan 60 GB'ı D yaptım. Ama yine de sayfanın en üstündeki hatayı aldım sanki bir şey yapmamış gibi... oysa sabit diskin hatalı kısmı şu an ayrılmamış alan olarak kullanım ve depolama dışı...

https://store.donanimhaber.com/f0/3a/31/f03a3150a93f50ac201229e38d128913.png

• quote:

Arkadaşlar sizi çok meşgul ettim ama belki başkalarına da faydası dokunur, ilerisi için bana da yararlı olur...

Sabit diski zaten değiştiriyorum ama öğrenmek adına merak ettim... neden olmadı...Resimde görüldüğü üzere sorunlu kısım ortalarda ben garanti olsun diye baştan 60 GB'ı C yaptım , sonra ortada kalan ve arızalı kısmı da içerisine alan kısmı ayrılmamış alan olarak bıraktım (üstelik 30 GB olarak garanti olsun dedim sözde ), kalan 60 GB'ı D yaptım. Ama yine de sayfanın en üstündeki hatayı aldım sanki bir şey yapmamış gibi... oysa sabit diskin hatalı kısmı şu an ayrılmamış alan olarak kullanım ve depolama dışı...

https://store.donanimhaber.com/f0/3a/31/f03a3150a93f50ac201229e38d128913.png

ne demek hocam.
    sorununuz muhtemelen windowsun diski bütün görmesi ile alakalı. diskler 7200 devirde dönüyor veya 5400. buda saniyede 1,5 2 tur demek. ve bu diskler tasarımını az çok biliyorsunuzdur. katı hal sürücüsü olmadığı için bir yerde hata oldumu saniye de 2 defa 1.5 defa o hatanın üzerinden geçiyor. eğer bu windowsun karşı tarafa geçmesine engel oluyorsa bunun bir çözümü yoktur.

tahminim hard disk bir manyetik alana veya mıknatısla temasa maruz kalmış gibi. hdd ler bu konularda biraz hassas. ancak okuyucuda sorun yok. sorun hdd nin disklerinde

üstadım o zaman şöyle diyebilir miyiz, hatalı bölümler nasıl olsa ayrılmamış alanda, C ve D hatasız yerlere kurulduğu için, hatalar buraya sıçraya kadar sıkıntı yok? her ne kadar uyarı versede :) ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.