Şimdi Ara

Laptop Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, geçen hafta başıma gelen bir hırsızlık olayı sonucunda laptop'um çalındı. Geri geleceğini de zannetmiyorum. Şu anda durumum pek yok ama araştırma yapıp fikir edinmek istiyorum. Biliyorum önümüzdeki 2-3 ay içinde amd işlemcili laptoplar ve başka nesil işlemciler çıkabilir. Ben gene de fikrinizi almak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, kullandığımız programlar çok ağır değil. Ayrıca imzamdaki desktop var, yani laptop'un ahım şahım olması gerekmiyor fakat Laptop'umda istediğim özellikler şunlar:

    -Küçük olmalı. Eski laptop'um casper nirvana 15.6 inç idi. Baya ağırdı açıkçası. Bu laptop 13 inç civarı olursa güzel olur.
    -Küçük ekranı olunca 766 ile 1080 arasında fark çok gözükmeyebilir ama 1080p gözüme hoş geliyor. Olabilirse 1080p, olmazsa 766p ekran. IPS olabilir.
    -Dokunmatik gerekmiyor.
    -Hızlı olmasını istiyorum. SSD şart, HDD ye gerek yok, taşınabilir HDD ve masaüstü bilgisayarımda HDD var. Yeteri kadar alanım var yani. 64gb lık ssd fazlasıyla yeter. 32gb az gelebilir.
    -Kaliteli olmasını istiyorum,plastik kasa yerine başka kasa olursa güzel olur. Casper laptop'um plastik kasa idi, bir tarafından tutarken diğer tarafı eğriliyordu, elimde kalacak diye çok korkuyordum.
    -4gb ram olabilir, ileride bir 4daha alıp 8e yükseltebilirim.
    -Ekran kartına gerek yok. Oyun oynamak için kullanmayacağım laptop'u. Oynarsam da oynayacağım oyunlar indie oyunları olur, entegre grafik kartı yeter yani.
    -i5 olursa güzel olur. Dediğim gibi bilgisayar mühendisliği okuyorum, kullandığım programlar çok ağır değil.
    -Uzun süre giden batarya istiyorum, U serisi işlemci olması güzel olur.
    -Laptop ince olursa güzel olur.
    -Ubuntu kurarak kullanacağım, elimde windows key'i de var. Alacağım bilgisayarda açıkçası windows olmasını istemiyorum, bir de ona para vermek istemiyorum.
    -Bütçe olarak kafamda bir rakam yok, ama dediğim gibi öğrenciyim, laptop'um çalındı ve şu anda ne yenisini ne de 2.elini taksitle dahi alacak durumum yok. Ailem yardım ederse 1500 liraya çıkabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi croyal -- 3 Mart 2017; 12:8:38 >







  • Yardım edebilecek yok mu?
  • Bence siz kendiniz araştırıp öneri ve görüş olarak bizlerden yardım istemeniz daha sağlıklı olacaktır diye umuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim araştırdım fakat hiç böyle bir bilgisayar bulamadım, yurtdışında var, acaba Türkiye'de mi yok, yoksa benim bakındığım sitelerde mi bulamadım bilmiyorum.
    SSD olmazsa olmaz değil şu anda, HDD li olabilir, HDD'yi çıkartıp SSD takabilirim. Ama diğer özellikler dediğim gibi.
  • Hocam 1500tl'ye 13-14" 1080p çözünürlükte IPS ekranlı, SSD'li ve kaliteli bir laptop bulamazsın. Örnek vermem gerekirse:
    http://www.hepsiburada.com/msi-gs40-6qe-phantom-005xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1-tb-128gb-ssd-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD466625



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draker -- 5 Mart 2017; 23:47:17 >
  • Belirttiğiniz kriterlerde bütçenize göre laptop ne yazık ki yok, ya bazı özelliklerden feragat edeceksiniz, ya da bütçenizi arttırma yoluna gideceksiniz.
  • Draker kullanıcısına yanıt
    yurt dışı fiyatını 400-500 dolar yapınca insan 1500 liraya o dediğim özelliklerin en ucuzundan bulurum diye ümit ediyor da, yurtdışındaki 1000dolarlık macbookun bile burada 6-7milyar olduğunu unutmuştum.
    Sizin verdiğinizde ekran kartı var 960m. Oyun oynamak için kullanmayacağım bu laptop'u. Desktop sistemim var zaten, bunu kod yazmak, ödev yapmak için kullanacağım, üniversite bilgisayar mühendisi öğrencisiyim. Öyle aman aman bir program yok bizde. SSD olmasına gerek yok kendim takabilirim sonradan dediğim gibi. Ayrıca windows'a da para vermek istemiyorum, ubuntu yükleyip kullanacağım bilgisayarı.
    En uygun olarak hp 430 g2 modeli buldum, 2.elde 1300liraya var, ssd takviyesi ile olur herhalde. Ama bataryası konusunda bir fikrim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.