İyi günler herkese, iki ay önce Casper Excalibur G770.1140-8EL0T-B model oyuncu bilgisayarı aldım fakat kaldırması gereken oyunlar da bile sıkıntılar çıkartıyor. RDR2 Ultra açmıyor, Battlefield 1 Ultra 60 FPS oynatıyor fakat sonra ekran kartı çöküyor ve oyunu kapatıyor, Rust düşükle orta ayar arasında oynayabiliyorum ve bu oyunları hepsini şarjda oynadım. GTA 5 ultra ayarlarda kaldırıyor fakat batarya ile oynadığım zaman orta ayarda bile kasıyor. Açıklamaya ''neden kasa yerine laptop aldın'' gibi şeyler yazılmadan belirteyim: İşim gereği çok fazla şehir dışına çıkıyorum. Laptop direkt Windows 11 kurulu olarak geldi ve driverları yüklü. Sistemi aşağıya bırakıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. CPU - 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz GPU - Intel(R) UHD Graphics 1 GB - NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU 4 GB RAM - 8 GB Crucial Technology @ 3200 MHz - 8 GB Crucial Technology @ 3200 MHz Operating system - Microsoft Windows 11 Home Single Language 64-bit Motherboard - CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI NLAJ 001 (U3E1) Storage - CT500P2SSD8 466 GB Audio - NVIDIA High Definition Audio - Realtek High Definition Audio - NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM) Network - Realtek PCIe GbE Family Controller |
Laptop Tam Performans Vermiyor

-
-
1/ Laptopun yüksek ihtimalle dahili grafik birimini kullanıyor. Nvidia ayarlarını kontrol etmeni ve yüksek performansı seçmeni öneririm. Hiçbir şey olmasa DLSS açarsın ve rahat oynarsın.
2/ Ekran kartım çöküyor dedin, sadece oyun mu kapanıyor yoksa laptop da mı kapanıyor? MSI Afterburner kurup uygulama ayarlarından CPU, GPU sıcaklık, FPS vs tüm ayarları etkinleştirip oyuna girersen hem ekran kartın aktif mi hem de sıcaklık değerlerini görebilirsin. Casper soğutması zayıf bir markadır.
3/ Laptopların çoğu batarya performansı ile oyun oynamaya müsait değildir. Prize takılı kullanmak zorundasın elimden 4 farklı laptop geçti hepsi için durum bu.
Halen kart ve düşük fps sorunların varsa sistem geri yükleme yaptıktan sonra DDU, laptopuna uyumlu Intel ve Nvidia görüntü sürücüsünü indir, laptopu güvenli modda başlat ve DDU ile her iki ekran kartı sürücüsünü de kaldır. Bilgisayarı güvenli moddan çıkartıp indirdiğin sürücüleri kur.
-
-
Afterburnerden core ve memory frekanslarını 200-250 indirip deneyebilir misin? Bence aşırı ısıdan dolayı bu halde. Benim 10 sene önce aldığım laptop da aldığım ilk günlerde 90 dereceleri görüp ekran kartı sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası veriyordu. Soğutucu da almalısın. Bir de CPU-GPU macunlarına bakmayı dene, bazen macunu hiç sürmeseler daha iyi diyorsun. Gerekirse onları da tazele. Oyunda sıcaklık değerlerini de merak ettim.
-
Rdr2 ultra acmamasinin sebebi vram yetmemesi olabilir. Direkt ultrayi secmene izin vermiyordu. Kart 6 gb olmali yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X