Şimdi Ara

Laptop Soğutucuda USB den şarj eden adaptör kullanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir Dizüstü soğutucu almayı planlıyorum. Yaptığım araştırmalara göre Usb den güç çeken modeller bir müddet sonra Dizüstü bilgisayara zarar veriyormuş. Benim sorum şu: Usb den çalışan bir soğutucu alsam ama Usb kablosunu bilgisayara bağlamak yerine hani İphone ların şarj aleti gibi üzerinde Usb giriş bulunan bir adaptöre bağlayıp kullansam herhangi bir sakınca doğurur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orislevin -- 1 Şubat 2012; 12:38:03 >

• hiç bişi olmaz bence gelen 5volt zaten...usb de 5 volt verecek adaptörde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalakci

hiç bişi olmaz bence gelen 5volt zaten...usb de 5 volt verecek adaptörde..
    www.vatanbilgisayar.com
    Zm-Nc3000 Notebook Soğutucusu Siyah (3 Port Usb) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879

nc3000 gibi iyi bi soğutucuda sorun çıkacağını sanmıyorum ki henüz pek sorundan bahseden birileri de duymadım

• quote:

Orijinalden alıntı: fundin

www.vatanbilgisayar.com
    Zm-Nc3000 Notebook Soğutucusu Siyah (3 Port Usb) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879

nc3000 gibi iyi bi soğutucuda sorun çıkacağını sanmıyorum ki henüz pek sorundan bahseden birileri de duymadım

Alıntıları Göster
    @dalakci bende öyle düşünüyorum ama komple soğutucuyu yakmak ta var kullanan biri olsa da tavsiyede bulunsa keşke. Öneriniz için treşekkürler.

@fundin bahsettiğiniz soğutucu iyi bir soğutucu ama hem fiyatı çok yüksek hem de ben USB den çalıştırmak istemiyorum soğutucuyu. Bu modelde adaptör girişi var ama orjinal adaptörü hiçbiryerd bulunmuyor. Hatta bu modeli alıp forumda incelemesini yapan arkadaş bile muadil bir adaptör kullanarak fanı yakmıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: orislevin

@dalakci bende öyle düşünüyorum ama komple soğutucuyu yakmak ta var kullanan biri olsa da tavsiyede bulunsa keşke. Öneriniz için treşekkürler.

@fundin bahsettiğiniz soğutucu iyi bir soğutucu ama hem fiyatı çok yüksek hem de ben USB den çalıştırmak istemiyorum soğutucuyu. Bu modelde adaptör girişi var ama orjinal adaptörü hiçbiryerd bulunmuyor. Hatta bu modeli alıp forumda incelemesini yapan arkadaş bile muadil bir adaptör kullanarak fanı yakmıştı

Alıntıları Göster
    Hama nın USB şarj aleti var bende ben onunla denemiştim bir ara bir sorun olmamıştı gayet de normal çalışıyordu. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ****

Hama nın USB şarj aleti var bende ben onunla denemiştim bir ara bir sorun olmamıştı gayet de normal çalışıyordu. :)

Evet bende bundan bahsediyordum, bende alıp deneyeyim inceldiği yerden kopsun artık
  • quote:

www.vatanbilgisayar.com

Duymadın çünkü kimse anakartının kısa devre yüzünden uçtuğunu anlayamadı adaptör kullanmak en mantıklısı usb adaptör olmasına dahi gerek yok girişi soyarsan iki tel kablo çıkar 5-12 volt adaptör işini görecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elsequito

quote:

www.vatanbilgisayar.com

Duymadın çünkü kimse anakartının kısa devre yüzünden uçtuğunu anlayamadı adaptör kullanmak en mantıklısı usb adaptör olmasına dahi gerek yok girişi soyarsan iki tel kablo çıkar 5-12 volt adaptör işini görecektir.

Teşekürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elsequito

quote:

www.vatanbilgisayar.com

Teşekürler

Alıntıları Göster
    USB şarj cihazıyla prize bağlasan da aynı gücü çekmeyek mi sonuçta çıkış USB. Adaptörü Zalman'a bağlamak ile arasında çok fark olur diye düşünüyorum yanlış mıyım?.

• quote:

Orijinalden alıntı: Schroef

USB şarj cihazıyla prize bağlasan da aynı gücü çekmeyek mi sonuçta çıkış USB. Adaptörü Zalman'a bağlamak ile arasında çok fark olur diye düşünüyorum yanlış mıyım?.

Bazen fanin cektigi guc, laptopun usb portlarini bozabiliyor. Sogutucunun elektrigi disardan almasi en sagliklisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

quote:

Bazen fanin cektigi guc, laptopun usb portlarini bozabiliyor. Sogutucunun elektrigi disardan almasi en sagliklisi.

Alıntıları Göster
    Tamam o açıdan eyvallah da Usb şarj aletinin çıkış yolu USB zaten prize bağlamış olsak ne farkeder ki

• quote:

Tamam o açıdan eyvallah da Usb şarj aletinin çıkış yolu USB zaten prize bağlamış olsak ne farkeder ki

Hocam neredeyse 1 sene oldu konuyu açalı ama izah edeyim. Fanın elektriğini bilgisayardan alırsanız bir müdet sonra Bilgisayarın USB girişi arızalanıyormuş. O nedenle ben aşağıya resmini koyduğum alete Fanın USB kablosunu takarak elektrik sağlıyorum, bu şekilde Bilgisayarın USB girişinden güç çekmemiş oluyorum

/>

• quote:

quote:

Hocam neredeyse 1 sene oldu konuyu açalı ama izah edeyim. Fanın elektriğini bilgisayardan alırsanız bir müdet sonra Bilgisayarın USB girişi arızalanıyormuş. O nedenle ben aşağıya resmini koyduğum alete Fanın USB kablosunu takarak elektrik sağlıyorum, bu şekilde Bilgisayarın USB girişinden güç çekmemiş oluyorum

/>

Alıntıları Göster
    Anlıyorum hocam da işte adaptöre bağlamakla aynı işi görmüyor o. Çünkü adaptörün prizden çektiği güç ile resmini verdiğiniz usb şarj cihazının çektiği güç bir değil. Dolayısıyla adaptörle çalıştırdığınızda alacağınız tam kapasiteye ne bilgisayardaki usb porta bağlayarak ne de usb şarj aletini prize takıp ona bağlayarak alamazsınız diyorum. Haksız mıyım?

• Adaptorun voltajina ve amperine gore degisir. Standart usb 2.0 port 500 mah 5 volt guc verir. Bunun yerine takacacaginiz adaptor 5 v 1a ise veya 12v 500 mah ise tabiiki fanlari daha hizli dondurecektir ki bunun pratikte de denedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anlıyorum hocam da işte adaptöre bağlamakla aynı işi görmüyor o. Çünkü adaptörün prizden çektiği güç ile resmini verdiğiniz usb şarj cihazının çektiği güç bir değil. Dolayısıyla adaptörle çalıştırdığınızda alacağınız tam kapasiteye ne bilgisayardaki usb porta bağlayarak ne de usb şarj aletini prize takıp ona bağlayarak alamazsınız diyorum. Haksız mıyım?

İyi de burada amaç bilgisayara yüklenmemek sizin dediğinizi yukarda arkadaş açıklamış ama Theraltake fanın çalışması için en ideal voltajı 5 V olarak belirtmiş. Daha fazlasını zorlamak istemem, zaten işimi de bu şekilde fazlası ile görüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ECF667E11

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Konu bir kez daha hort arkadaşlar.

Bir tane Netbook için

Bir tane sürekli aktif olan External HDD için

Bir tane Isınma şikayetinden dolayı sıkıntılı olan kablo modem için

Toplamda 3 çıkışlı bir usb port priz arıyordum şu ürünü buldum, Hepsinin altında soğutucular var bu ürün ile usb kabloları elektrikten besleyebilir miyim arkadaşlar. Henüz sipariş vermedim...

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/iphone-5-5s-5c-sarj-aleti-cihazi-sarz-4-port-usb-119157786#product-information

• quote:

Orijinalden alıntı: James_Sunderland

Konu bir kez daha hort arkadaşlar.

Bir tane Netbook için

Bir tane sürekli aktif olan External HDD için

Bir tane Isınma şikayetinden dolayı sıkıntılı olan kablo modem için

Toplamda 3 çıkışlı bir usb port priz arıyordum şu ürünü buldum, Hepsinin altında soğutucular var bu ürün ile usb kabloları elektrikten besleyebilir miyim arkadaşlar. Henüz sipariş vermedim...

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/iphone-5-5s-5c-sarj-aleti-cihazi-sarz-4-port-usb-119157786#product-information

Hocam peki şu resimdeki gibi bişeye bağlasak soğutucuyu bişey olur mu?

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Bu yapılan tabiki sogutucu ömrünü bi miktar düşürecektir.Ama olagan dışı bi düşüm olur mu ? Adaptör ile desteklenir ise yada usb şrj aleti ile kullanılır ise rpm yükselir mi ?

Yeni metal kasa inca sogutucu aldım,Performanssız geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playas

Bu yapılan tabiki sogutucu ömrünü bi miktar düşürecektir.Ama olagan dışı bi düşüm olur mu ? Adaptör ile desteklenir ise yada usb şrj aleti ile kullanılır ise rpm yükselir mi ?

Yeni metal kasa inca sogutucu aldım,Performanssız geliyor bana
    Arkadaşlar konuyu açtığım zamanlardan beri Thermaltake Massive 23 LX kullanıyorum. 1,5 m çift tarflı USB kablo ile özel aldığım USB şarj cihazı, Samsung USB şarj Cihazı vs pek çok şarj cihazı ile kullandım. Şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım, hiçbirinde performans artış ya da azalışı görmedim. Kullandığım soğutucu pek çok siteden övgüler almış bir soğutucu olmasına karşın beni de çok tatmin etmiyor üflediği hava. Ama şu ana kadar ısınmadan dolayı kilitlenme sorunu yaşamadım bu cihazla

• quote:

Arkadaşlar konuyu açtığım zamanlardan beri Thermaltake Massive 23 LX kullanıyorum. 1,5 m çift tarflı USB kablo ile özel aldığım USB şarj cihazı, Samsung USB şarj Cihazı vs pek çok şarj cihazı ile kullandım. Şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım, hiçbirinde performans artış ya da azalışı görmedim. Kullandığım soğutucu pek çok siteden övgüler almış bir soğutucu olmasına karşın beni de çok tatmin etmiyor üflediği hava. Ama şu ana kadar ısınmadan dolayı kilitlenme sorunu yaşamadım bu cihazla

Alıntıları Göster
    Henüz elime geçmedi, geçtiğinde mutlaka bilgi vereceğim. Hatta opening videosu bile yapabilirim o derece

Şaka bir yana arkadaşlar, bu gün A-101'den notebook soğutucusu alacaktım 3 mağaza gezdim hiçbirisinde kalmamıştı mecburiyetten 2 modül deneyebileceğim :( Bir noktada belki kurtarır soğutucu pad'lerden bir tanesi çift fanlı. Bize bir parça fikir verecektir mutlaka...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.