Şimdi Ara

Laptop siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eski bir Acer Aspire 5520g dizüstü bilgisayarım var.
    Geçtiğimiz sene ekran kartım yandı, Nvidia Geforce 8600m gs orjinaliydi, ben uygun fiyatlı ve sorunsuz çalıştığından emin olduğum eski bir dizüstü bilgisyardan 8400m gs aldım. sistemin teknik verilerinde 8400m gs'inde uyumlu olduğu yazdığı için de çok düşünmedim açıkcası sorun çıkar mı çıkmaz mı diye. Bir kaç ay sonra sorunlar başladı. Şimdi bilgisayar birden siyah ekrana dönüyor ve yeniden başlatmam gerekiyor ya da ansızın kilitleniyor. Mavi ekran almadım hiç.
    Bunun yanında harddiskimde de %1 oranında bir badsector oluşumu var.
    Normal şartlarda düşünmeden yeni bir dizüstü bilgisayar almayı düşünürdüm ama şu an için böyle bir şansım yok.
    Sorun oldukça bariz gibi gözükse de fikir almak istedim. Tamamen ekran kartı ile ilgili bir durum mu acaba yoksa başka şeyler de böyle bir soruna yol açabilir mi? Ne kurtarır beni bu çileden?

Sistem
    Win 7 x86
    3 gb ddr2 ram
    Nvidia 8400m gs (driver:296.10)
    hitachi 160 gb ide
    amd turion 64 x2 1.9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xwayz -- 16 Ekim 2012; 1:55:22 >

• Farkettim ki windows bunu bluescreen olarak görüyor. Daha fazla bilgi verebilmek için verdiği hata kodunu aşağıya yapıştıyorum.

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 124
    BCP1: 00000000
    BCP2: 863868FC
    BCP3: 00000000
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1
  • sorununuzun kaynağı yüksek ihtimalle ekran kartınız
  • Yine ekran kartında sorun var muhtemelen. Bad sector de siyah ekrana sebep olmuş olabilir.
  • Büyük ihtimalle ekran kartı arızası. Kart cevap veremiyor görüntü gidiyor. Aynı zamanda mavi ekran veriyor windows fakat siz göremiyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.