Şimdi Ara

Laptop şarj soket sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar asus laptopum var ve şarj soketi bozulde gene. Daha önceleri 2-3 defa daha bozulmuştu, üzerine lehim yapıp tamir ediyodum. Ama bu da 3-4 ay gidiyo sonra tekrar bozuluyo. Yani arkadaşlar sürekli laptop içini açıp lehim atmaktan bıktım. Varmıdır bunu sağlam bişi yapmanın yolu. Ben şöyle düşünüyorum ama olurmu ya da sağlam olurmu? O soketi ana karttan çıkarsam sonra adaptör kablosunu kessem ucundan sonra kabloyu direk anakarta bağlasam olurmu, sıkıntı çıkarmı yada sağlam olurmu? Yorumlarınızı bekliyorum lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam direk soketi söküp düz bağlantı yapmak hoş olmaz.Ancak eğer yapabilirim diyorsanız şarj soketini söküp yerine kablo bağlayıp aynı soketi kasanın başka bir yerine taşıyabilirsiniz.Hatta tavsiyem daha sağlam bir soket bulabilirseniz onu uydurmanız.Adaptörün kafasındaki soketi de keser değiştirirsiniz sorun falan kalmaz ortada.

Hocam kasaya yeni bir soket bağlantısı koyabileceğiniz gibi daha basit ancak kötü bir görüntü oluşturacak olan şu soket tipini de deneyebilirsiniz.Anakarta bağlantısını yaptıktan sonra olası durumlarda kopmaması için kasanın içinde kalacak kısma bir düğüm atar ve kasayı toplarsınız.Böylece dışardan bakınca kısa bir kablo parçası ve soketin kendisi görünür.Model araba,helikopter vb. cihazların bataryası ile arasında sıklıkla kullanılan ampere dayanlı olduğunu düşündüğüm bir soket tipi.Tabi almadan önce bir danışın max kaç watt desteklediğini.Kaş yapalım derken göz çıkarmayın

Laptop şarj soket sorunu

Laptop şarj soket sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam direk soketi söküp düz bağlantı yapmak hoş olmaz.Ancak eğer yapabilirim diyorsanız şarj soketini söküp yerine kablo bağlayıp aynı soketi kasanın başka bir yerine taşıyabilirsiniz.Hatta tavsiyem daha sağlam bir soket bulabilirseniz onu uydurmanız.Adaptörün kafasındaki soketi de keser değiştirirsiniz sorun falan kalmaz ortada.

Hocam kasaya yeni bir soket bağlantısı koyabileceğiniz gibi daha basit ancak kötü bir görüntü oluşturacak olan şu soket tipini de deneyebilirsiniz.Anakarta bağlantısını yaptıktan sonra olası durumlarda kopmaması için kasanın içinde kalacak kısma bir düğüm atar ve kasayı toplarsınız.Böylece dışardan bakınca kısa bir kablo parçası ve soketin kendisi görünür.Model araba,helikopter vb. cihazların bataryası ile arasında sıklıkla kullanılan ampere dayanlı olduğunu düşündüğüm bir soket tipi.Tabi almadan önce bir danışın max kaç watt desteklediğini.Kaş yapalım derken göz çıkarmayın

Laptop şarj soket sorunu

Laptop şarj soket sorunu

Hocam hoş olmazdan kastınız görüntü açısındanmı yoksa sağlamlık açısındanmı. Bide resimde verdiginiz gibi soket değiştirme işine pek sıcak bakmıyor gibiyim :D

• TroubleMakerZ T kullanıcısına yanıt
    Hocam görüntü açısından hiç güzel olmaz.Sağlamlık açısından hiç sıkıntı çıkacağını sanmam.Bu iş için daha uygun olan soketler ile değiştirilebilir.Anladığım kadarıyla siz soketi takıp çıkardıkca anakart üzerindeki bağlantı pek sağlam olmadığından lehimler kırılıyor.Siz bir şekilde o soket girişini sabitleyebilseniz sorun kalmaz zaten.
  • bizim yüksek amperli trafoları bağladığımız soketler var onlarla yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygar Eren.

bizim yüksek amperli trafoları bağladığımız soketler var onlarla yapın

Hocam kusura bakmayin ama şakanin hic sirasi degil.Anlayacaginiz moralim cok bozuk. Az önce y-otg kablosu yaptim. Önce mouse taktim calismadi sonra usb taktim o da calismadi sonra bunlari baska bi pc ye taktim bi baktim bozulmus. Eger bu islerden anlayan varsa bi el atabilirmi acaba bu cihazlar neden bozuldu böyle?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop pil şarj olmuyor
    4 yıl önce açıldı
    Laptop, Şarj/Güç sorunu
    geçen ay açıldı
    Laptop Bataryası Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.