Şimdi Ara

Laptop Şarj Cihazı Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde iki adet laptopum var birisi packard bell diğeri casper marka , bugün ikiside salonda duruyordu ve packard bell marka olanı çalıştırmak için elektriğe vağlayıp açtım fakat cihaz pilde çalışıyordu ve pil simgesine baktığımda % şu kadar kaldı yazıyordu yani şarj olmuyordu ve elektrik almıyordu , neden sonra farkettimki casper laptop un şarj cihazını takıp açmışım makineyi , sorum ise şu bu herhangi bir zarer verirmi , bir sıkıntıya neden olurmu ?

• Merhaba,

Şuan için bir sıkıntı var mı ?

Volt ve amper değerleri önemlidir, hepsi aynı değerleri besleyemez ve sıkıntı çıkartır. Bunlara dikkat etmeniz de fayda var.
  • direk şarjdan açsaydın belki sıkıntı olabilirdi ama pilden açıldığı için pil düşük ya da ani akımı dengelemiş olabilir. sorun olmaz yani
  • şarja takıp açmıştım ama şarj lambası yanmamıştı zaten , cihaz büyük ihtimalle pille açtı kendini yabancı şarj cihazından hiç enerji almadı yani , bu arada cihazda hiçbir sorun yok kullanıyorum şu an , ama yazdığım zaman baya bir kafamı kurcalamıştı bu sorun
  • eger senın o laptopunun adaptorunden fazla bı akımı voltajı varsa pc kendini otomatik korumaya alıyor,yanı akım çekmiyor,düşüksede zaten bi sorun olmaz
  • Benim de bir sorum var:

iki yıldır kullandığım şarj cihazı giriş jack'ından temassızlık yaptı. bende yurt dışında bulunduğumdan orjinal şarj cihazı bulamadım fakat volt ve amper değerleri aynı olan HP'nin ikinci el şarj cihazını ucuza kapattım. Sorum şudur ki; 1 ay HP nin şarj cihazını kullandıktan sonra ekranı kapatıp bilgısayarı uyku moduna aldım bir daha da çalıştıramadım. Meğer anakart yanmış. Anakartı ben mi yaktım yoksa kendi mi yandı (bilgisayarımın zaten aşırı ısınma sorunu vardı ve bulundugum ulke çok sıcak)? Edindiğim 2. el HP nin şarj cihazını kullanmaya devam edeyim mi yoksa bu bana ders olup orjinal sarj cihazını mı kullanayım?

Orjinal şarj cihazım
    LITEON
    Model: PA-1900-34
    input: 100-240V ~ 50-60Hz 1.5A
    output: 19V~4.74A

2. El Sarj Cihazı (Jack bıraz küçük ama zorlamadan yuvaya oturup bilgisayarımı çalıştırdı)
    HP nin cihazı
    Model: PPP012H-S

Tecrübeli olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: hierro

Benim de bir sorum var:

iki yıldır kullandığım şarj cihazı giriş jack'ından temassızlık yaptı. bende yurt dışında bulunduğumdan orjinal şarj cihazı bulamadım fakat volt ve amper değerleri aynı olan HP'nin ikinci el şarj cihazını ucuza kapattım. Sorum şudur ki; 1 ay HP nin şarj cihazını kullandıktan sonra ekranı kapatıp bilgısayarı uyku moduna aldım bir daha da çalıştıramadım. Meğer anakart yanmış. Anakartı ben mi yaktım yoksa kendi mi yandı (bilgisayarımın zaten aşırı ısınma sorunu vardı ve bulundugum ulke çok sıcak)? Edindiğim 2. el HP nin şarj cihazını kullanmaya devam edeyim mi yoksa bu bana ders olup orjinal sarj cihazını mı kullanayım?

Orjinal şarj cihazım
    LITEON
    Model: PA-1900-34

2. El Sarj Cihazı (Jack bıraz küçük ama zorlamadan yuvaya oturup bilgisayarımı çalıştırdı)
    HP nin cihazı
    Model: PPP012H-S

Tecrübeli olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim...

değerleri aynıysa,
    soketi uyuyorsa sorun olmaz, sonuçta aynı işi görüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evde bir leptabım var ama şarz olmuyor . yeni batarya almam için hangi site veya dükkanı tercih edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursuneses

değerleri aynıysa,

kursuneses; sıkıntım şu ki notebook un garantisi bu ay bitiyor ve ben emin olamıyorum ya tekrar anakartı yakarsam diye. Bilgisayarımın tamiri bana aldığım fiyatın yarısına patladı. Yurtdısından Türkiye ye kargo bedeli + Gümrüğe takıldığından GÜMRÜK BEDELİ + Garanti kapsamında tamirinden sonra Yurtdışına KARGO BEDELİ. Bir daha anakartı yakarsam kendimi formatlarım heralde.

Bu arada edindiğim bir tecrübeyi dile getireyim: Yurtdısından Türkiye ye Kargo gönderecek olan arkadaşlar eğer gümrük bedelini (yurtiçindeki KDV bedeli olan %18 i) tekrar tekrar ödemek istemiyorlar ise; Yurtdışı posta memurunun aklına uyup kargoyu sigortalı gönderdiğinizi sanarak kolinin üzerine ücret yazmayın türk gümrük memuruna takılıyor. 1 hafta boyunca sayısız telefonuma ve durumu tane tane ifade etmeme rağmen 2 yıl önce satın almış olduğum bilgisayarıma tekrar KDV-Gümrük bedeli ödemek zorunda bırakıldım.

• quote:

quote:

değerleri aynıysa,

kursuneses; sıkıntım şu ki notebook un garantisi bu ay bitiyor ve ben emin olamıyorum ya tekrar anakartı yakarsam diye. Bilgisayarımın tamiri bana aldığım fiyatın yarısına patladı. Yurtdısından Türkiye ye kargo bedeli + Gümrüğe takıldığından GÜMRÜK BEDELİ + Garanti kapsamında tamirinden sonra Yurtdışına KARGO BEDELİ. Bir daha anakartı yakarsam kendimi formatlarım heralde.

Bu arada edindiğim bir tecrübeyi dile getireyim: Yurtdısından Türkiye ye Kargo gönderecek olan arkadaşlar eğer gümrük bedelini (yurtiçindeki KDV bedeli olan %18 i) tekrar tekrar ödemek istemiyorlar ise; Yurtdışı posta memurunun aklına uyup kargoyu sigortalı gönderdiğinizi sanarak kolinin üzerine ücret yazmayın türk gümrük memuruna takılıyor. 1 hafta boyunca sayısız telefonuma ve durumu tane tane ifade etmeme rağmen 2 yıl önce satın almış olduğum bilgisayarıma tekrar KDV-Gümrük bedeli ödemek zorunda bırakıldım.

notebookun bu ay garantisi bitiyorsa daha iyi, emin olamadığın şeyi anlamadım, sonuçta şimdi sorun yaşarsan garanti kapsamında servise verebilirsin(tabi gümrük olaylarına bişey diyemem) peki garantisi bittiğinde sorun yaşarsan mesela anakartın yansa ne yapacaksın, olacak olduktan sonra orjinal adaptörle de olur, ama dediğim gibi adaptördeki değerler aynı ve soket uyumluysa sorun olmaması lazım.

bu arada laptopun markası ne, Türkiye de yokmu servisi, garantisi geçmiyor mu burda?

• Yazdıklarımı tekrar okudum da biraz kapalı anlatım yapmışım. kursuneses bilgisayarımın anakartı zaten yandı. Garantiye yolladım ve tamir edildi. Sorum şuydu bilgisayarımı 2. el HP nin şarj cihazı ile kullandığım için ben yakmış olabilir miyim, kullanmaya devam etsem tekrar anakartım yanar mıydı? Çünkü Hp nın jackı, benim bilgisayarımın orjinal jackından biraz daha küçük. Büyük jack olması topraklama veya jack ın dış yüzeyinin bilgisayara temas etmesi gibi bir işlevi var mı? Çünkü yeni jack sadece notebook'umun elektrik ile temasını sağlıyor. Kutupsal bir hata yapmış olabilir miyim?

Laptop markam Packardbell TJ75 modeli

Garanti Servisimden (KOYUNCU ELEKTORNiK) gerçekten memnun kaldım. bilgisayar ellerine ulaştıktan 2 gün sonra tekrar kargoya verildi. 1 haftadır elime ulasmasını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hierro -- 4 Ekim 2012; 12:37:25 >
  • quote:

Yazdıklarımı tekrar okudum da biraz kapalı anlatım yapmışım. kursuneses bilgisayarımın anakartı zaten yandı. Garantiye yolladım ve tamir edildi. Sorum şuydu bilgisayarımı 2. el HP nin şarj cihazı ile kullandığım için ben yakmış olabilir miyim, kullanmaya devam etsem tekrar anakartım yanar mıydı? Çünkü Hp nın jackı, benim bilgisayarımın orjinal jackından biraz daha küçük. Büyük jack olması topraklama veya jack ın dış yüzeyinin bilgisayara temas etmesi gibi bir işlevi var mı? Çünkü yeni jack sadece notebook'umun elektrik ile temasını sağlıyor. Kutupsal bir hata yapmış olabilir miyim?

Laptop markam Packardbell TJ75 modeli

Garanti Servisimden (KOYUNCU ELEKTORNiK) gerçekten memnun kaldım. bilgisayar ellerine ulaştıktan 2 gün sonra tekrar kargoya verildi. 1 haftadır elime ulasmasını bekliyorum.

evet bu açıklama daha iyi olmuş

şimdi bu açıdan bakınca senin yerinde olsam hiç riske girmeden kendi şarj adaptöründen bi tane alır kullanırdım, senin de dediğin gibi ince uçlu olması şase etkisi yapıyor olabilir, adaptör değerleri aynı bile olsa bu bi ihtimal.

Bu arada Koyuncu Elektronik iyidir,

• quote:

evet bu açıklama daha iyi olmuş

şimdi bu açıdan bakınca senin yerinde olsam hiç riske girmeden kendi şarj adaptöründen bi tane alır kullanırdım, senin de dediğin gibi ince uçlu olması şase etkisi yapıyor olabilir, adaptör değerleri aynı bile olsa bu bi ihtimal.

Bu arada Koyuncu Elektronik iyidir,

Mecbur olmasam kullanmazdım zaten , yurt dışında olduğumdan, burada aradığım orjinal cihazı bulamadığım ve proje yetiştirme sorunum olduğu için yapmak durumunda kaldım ve bana maliyeti çok daha yüksek oldu. Yine de bu yaban elde başıma gelen en kötü şey değildi. her neyse ilgilendiğin içim teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hierro -- 6 Ekim 2012; 19:56:27 >

• 8 sene gecmiş hey gidi günler. Bilgisayarım 3 sene önce yine anakarttan dolayı yandı. Bilgisayarcıda anakarta islem yapıldı ve 1 sene bu şekilde kullandım. Son 2 senedir boşta duruyordu. Şimdiyse sıfır veya ikinci el islem görmemiş anakart arıyorum. Gören bilen olursa haber ederse cihazı tekrar yaşatmak istiyorum.

Packardbell TJ75 intel i5 - 430M ms2288

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hierro -- 21 Şubat 2021; 22:20:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.