Şimdi Ara

Laptop Saçma şekilde ISINIYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet millet . Araştırdım , araştırdım ... Bişey çıkmadı hiçmi kimse bilmez . Tuhaf bir şekilde Laptop son 3 aydır felaket şekilde ısınıyor. Evet Laptopu açtım tertemiz ettim fan vs heryerini temizleyip macunu değiştim . Sonra oyunuma tekrar girdim (LOL) oyunda Fps ısınmadan dolayı olsa gerek ki 20-25'lere kadar düşüyor .

"Bazı kimseler oyunun grafik özellikleri değiştiği için artık senin pc kaldırmıyor , o yüzden ısınıyor" diyorlar . bu yüzden ben Laptop'un özelliklerini de yazayım , Bilen kardeşlerim bana yardımcı olursa gerçekten sevinirim ...

i5 işlemci
    8 gb ram
    2 gb nvidia GeForce GT 520 MX ekran kartı

Belki gerek olur marka SAMSUNG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nrhn1992asd -- 10 Mart 2016; 13:52:19 >

• Benim kasada vardi ne yaptiysam sogutamadim islemciyi baska islemci takiyodum cok guzel calisiyodu sonra sinirden isinan islemciyi parcalayip icini incelemistim

Sanirim senin islemciye fazla voltaj gidiyor yada dengesiz bir akim var nasil duzeltilire gelirsek biostan olmali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programlarla islemci isilarina baktinmi isinma cpu dami gpu dami yoksa ikisindemi?

• Valla beyler bakmadım nasıl bakarım ona bir bilginiz var mı ?
  • Aida64 programi favorim

• Ne gibi oyunlar oynuyorsunuz maximum bir ayarda oynuyorsanız tabiki cihazınız ısınır leptoplar şarjdayken oyun oynarken bataryada ısınır entegreli çip olduğundan gpu ve cpu da ısınması normal birazdaha ısınırsa anakart güç keser zaten oyun için genelde daha serin kasa toplar gamerlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • laptopu sök, ekran kartı ve işelmci macununun değiştir. fanıda söküp bir güzel temizle. en rahat çözüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Laptop'un içini açtım komple temizledim macunu değiştim . Ama değişen bişey olmadı . oyun olarak da League of Legends oynuyorum 3 yıldır bu pc den ... ilk defa 2 ay önceye kadar FPS sorunu çıktı . şimdi ise boşta çalışırken durum bu
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: nrhn1992asd

Laptop'un içini açtım komple temizledim macunu değiştim . Ama değişen bişey olmadı . oyun olarak da League of Legends oynuyorum 3 yıldır bu pc den ... ilk defa 2 ay önceye kadar FPS sorunu çıktı . şimdi ise boşta çalışırken durum bu
    Bu mesaja eklenen görseller:

Öncelikle Anakartınızın 62 derece olması normal değil sıcaklı olarak 40 normali boşta iken,Hardiskiniz içinde 45 derece fazla boştayken normali 25-30 civarı olmalı.
    İşlemcinin 62 derece olması ise belki açık arka planda uygulamaları olabilir diyicem ama Anakartınız 62 derece oluyorsa bu ısı istenmesede diğer configürelere yansıyor gördüğüm kadarıyla.
    Bence bi anakartınızı servise gönderin bobinlerde kapasitörlerde şişme var mı fanlar ısıya entegreli çalışır devirde mi bi kontrol edilse iyi olur gibi öyle termal macun ve fanları temizlemeyle çözülmeyeceği ve başka sorun olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Galiba Pc yi Göndercem ben :(
  • nrhn1992asd N kullanıcısına yanıt
    boştayken böyleyse donanımsal sorunu olabilir, güvenebileceğiniz bir yer varsa baktırmanız gerekecek gibi, veya toplarken hatalı toplama ihtimalide olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.