Şimdi Ara

laptop saat / tarih geri kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar casper laptop pili bittiğinde fişe takıp açtığımda saat ve tarih 01/08/2006 tarihine ve yanlış saatte dönüyor.

anakart pilini değiştirdim yinede problem devam ediyor. sürekli saat tarih geri kalmasını nasıl çözerim.

NOT: yıllardır deepfreeze kullanıyorum yinede kullanmaya devam ediyorum. her seferinde deepfreeze devre dışı bırakıp saat düzeltmesi yapmak zorunda kalıyorum.
    çözüm önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.

• Bios pilini değiştirdiğiniz takdirde sorunun çözülmesi gerekli.Eğer çözülmezse anakart kaynaklı bir sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun devam ediyor. şöyle laptop pili tam dolu iken diyelim açık bıraktım 2-3 saat sonra pil bitip kapandığında tekrar açtığımda saat tarif sıfırlanıyor
  • laptob pili ile bios pili aynı şey değil. google'dan bakabilirsiniz. sizin bios pilini değiştirmeniz gerekiyor.
  • kardeş biliyorum. ben bios pilini değiştirdim (2032) kastettiğim laptop un pili bittiğinde bios ayarlarının sıfırlanması. yani saat ve tarih.

pc pili dolu iken istediğin kadar kapat aç saat ayarı bozulmuyor. ancak laptop pili tükendiğinde adaptörlede açsan sarj edipte açsan saat tarih ayarı sıfırlanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Saat ve Tarih Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.