Şimdi Ara

Laptop pili tamir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar toshiba PA3420U1-BRS pil var. içindeki hücreler sağlam. ölçtüm ve lambayla denedim uzun süre yanıyor. ama eeprom resetleme programıyla baktığımda pili göremiyor. ama windows un kendi güç ölçümüyle baktığımda bazen % 39 bazen % 10 oluyor.ancak windows un güç ölçeriyle baktığımda pil doluyor diyor sonra kesiyor sonra tekrar doluyor yazıyor ritmik şekilde devam ediyor.

    Acaba eeprom u mu resetlemem gerek. yoksa eeprom mu bozulmuş. hücreleri değiştirsemde birşey değişmeyecek çünkü hücreler şuanda sağlam.



  • eepromu resetleyebilirsen resetle yoksada yapacak bi seçenek kalmamış zaten, pil hücreleri sağlamsa değiştirsende eepromunu resetlemen gerekecek ama bana daha çok pilin çipi bozulmuş gibi geldi
  • tamam resetleyeceğim ama resetleme programı pili göremiyor. belki programda sorun vardır bilmiyorum. bu pile uygun bir program biliyormusunuz yada mekanik olarak resetlenebiliyormu acaba?
  • bunların eeprom unun chipseti max1781 ve buna reset atacak program bulamadım. okuduğum kadarıyla resetlemenin bir yoluda düşük pilde kapanma uyarısını kaldırıp pili komople bitirmek ve sonra pc yi hiç açmadan en az 24 saat şarja takılı tutmak.

    pili tamamen bitirme kısmını hallettim. power tuşuna bastığımda bile hiç ışık bile yanmıyordu. sonra şarja taktım ama 5-6 saniye şarj ışığı turuncu yandı fakat sonrasınta 3 sn sönüyor 3 sn yanıyor şeklinde devam etti. acaba bu bir hata kodumudur? yardım edebilirmisiniz.?

    Not: adaptörü çektikten sonra yaklaşık 1 saat kapanmadı. yani hücreler sağlam.

    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.