arkadaşlar LAPTOP a pardus kurmak istiyorum ama sıkıntım şu
biliyorsunuz ACER larda işletim sistemi ve sürücüler ayrı bir HDD kısmında yüklü normalde burya erişemiyoruz.
ben pardus kurmaya başlayınca bu kısımların hepsini görecek o kısma zarar vermeden nasıl pardus kurabilirim.
Bu arada HDD C ve D olmak üzere 2 kısım beb bu kısımları partition magic kullanarak bölmek istiyorum
Aynı şekilde Partion ile bölerken o işletim sistemi için ayrılmış kısma zarar verirmiyim.
Çok Çok teşekkür ederim............
Erişemediğin hdd kısmı olayını daha önce hiç duymamıştım. Neyse. Windows ortamında hdd ne disk birleştirme yaptırdıktan sonra Partition Magic ile hardiskinde birisi en azında 6-7 Gb ext3 , diğeri en azından 512 mb swap olmak üzere iki parça yer ayırırsın. (Ext3 ve swap alanları windows ortamında partition magic programında oluşturulabiliyor.) İleride biraz tecrübe sahibi oldun mu direk kurulum esnasında da yer ayırabilirsin.
Partition magic programını kullanmayı biliyorsan istemediğin hiç bir bölüme zarar vermezsin. Özellikle harddiskinin D bölümünün son kısmından yer ayırırsan zarar verme ihtimalin çok daha azalır.
Kurulum esnasında harddiskimi elle düzenleyeyim kısmını seçeceksin. Sonra oradan sadece daha önce ayırdığın ext3 ve swap alanlarını göstereceksin ve kurulum başlayacak. Yinede önce bir pardus kurulum klavuzu na göz atsan iyi olur.
Kurulum bitip bilgisayar yeniden başladığında ve bilgisayarı her yeni açışında açılış önyükleyicisinden istersen pardus u istersen windows u seçip başlatacaksın.
Bende laptopumda hem pardus hemde windows kullanıyorum.(Gerçi windows a pek işim düşmüyor ama her ihtimale karşı bulunduruyorum.)Emin ol pardus u kurmakta kullanmakta windows a göre çok kolay. Ayrıca windows un C ve D sürücülerindeki bütün dosyalarına pardus üzerinden erişebiliyor ve kullanabiliyor olman da çok güzel bir şey. Yeter ki öğrenmek için az biraz araştırın. Kolay gelsin.
Öncelikle emek harcayıp cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.
LAPTOP a pardus kurduktan sonra kablosuz ağları ve laptop kamerasını tanıtabilirmiyim.
Laptop una Pardus kurduğunda büyük ihtimalle Pardus Wi-fi kartını otomatik olarak tanıyacaktır. Yani kapsama alanındaki bütün kablosuz ağlara bağlanabilirsin.
Kamera konusunda şüpheliyim. Ama otomatik tanımasa bile biraz araştırma ile kameranın linux driver larını bulup yükleyebileceğin kanaatindeyim.
tekrar teşekkür ederim yardımların için..
quote:
Orjinalden alıntı: atokgozlu
tekrar teşekkür ederim yardımların için..
Rica ederim. Faydalı olabildikse ne mutlu.
Laptop kamerası derken bilgisayarın üzerindeki dahili kamerayı kastediyorsan onu da direk tanıyo Pardus. Benim sistemimde de Vista, XP ve Mint var. Pardus-Ubuntu-Mandriva-Kubuntu falan da denedim. Pardus gayet güzel. Ama maalesef ati ile biraz sorunlu. Pardusu kullanmaya başlayınca bilgisayarda başka sistem olduğunu unutursun bile. Ama kendine 1-2 hafta süre ayır. O zaman diliminde verimli bir şekilde kullanamayacağını, birşey yapabilmek için interneti karış karış arayacağını aklının bir kenarına yaz da sonradan pişman olma. Kolay gelsin...
yalnız HDD yi kendim böleyim dedim Partition magic denedim vista da çalışmadı vista nın kendi bölme aracını denedim o da sıkıtlı erişim imkanı verdi.
HDD yi bölersem (becerirsem) pardus kuracağım. Şu anda c ve d olmak üzere 2 bölüm var c 70 d 70 olarak ayırmışlar ben
C = vista = 20 D =pardus = 10 E= pardus =10 Belgeler F=50 yedek G=50 yedek
olsun diyorum sizin fikirlerinizi alabilirmiyim.
Teşekkürler.......
Vista'da Partition Magic'in yalnızca son sürümü çalışıyo. Eğer o programa yatkınlığın varsa son sürümünü bul biryerlerden. Yoksa Acronis Disk Director kullanmanı tavsiye ederim. Gayet kolay bir arayüzü var. Ayrıca bölümlendirme yaptıktan sonra formatlamana gerek yok oluşturduğun bölümleri. Pardus kurulumda illa ki formatliicam diyo çünkü.
teşekkür ederim tavsiyelerin için bir deneyeceğim.............
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme