Şimdi Ara

laptop önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
2
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam kdv indirimleri olcak yakında bekle gene msi al derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayret kimse Monster dememiş... F/p laptopu arıyorsan bi monstera bak derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetinsangu

Hayret kimse Monster dememiş... F/p laptopu arıyorsan bi monstera bak derim.
    Monster Çinli Clevo firması adı altında fason üretim yapan ve pek güven vermeyen bir firma izleniminde. Açıkçası ben şahsen tavsiye etmiyorum.

Tabii alana da bir şey diyemem.

• İstediğim donanımlarla 6000-6500 fiyat bandına girerse indirimle ilk tercihim msi olur. Ama o kadar düşeceğini zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5november1605 -- 21 Mayıs 2018; 9:35:22 >
  • cetinsangu kullanıcısına yanıt
    Monster tasarım anlamında çok itici geliyor.Markaya dair bir fikrim yok ama çoğu yerde abra serisinin sorunlu olduğunu söyleyen ve tulpar serisini öneren yorumlar okudum.Tulpar serisi ise fiyat anlamında oldukça yukarıda.
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Dell in adaptör sorunuyla ilgili dell türkiye tweeter sayfasına mesaj atmıştım.Şu cevabı verdiler:

''Bu bilgisayar modeli ile ilgili bildirilen bir kronik sorun bulunmamaktadır.Bu model bilgisayarımızda Hibrit güç opsiyonu mevcut.

İnspiron 15 7577 Oyun serisi sistemlerindeki hibrit güç özelliği,genel sistemdeki güç talebini karşılamak için aşırı yükleme sırasında

veya belirli oyun koşullarında pilin sisteme güç çıkışı yapmasına olanak sağlar(pil kapasitesi %10 un üzerinde olduğu sürece).

Sistem aşırı yükleme durumundan çıkar çıkmaz pil şarj edilmeye devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5november1605

Dell in adaptör sorunuyla ilgili dell türkiye tweeter sayfasına mesaj atmıştım.Şu cevabı verdiler:

''Bu bilgisayar modeli ile ilgili bildirilen bir kronik sorun bulunmamaktadır.Bu model bilgisayarımızda Hibrit güç opsiyonu mevcut.

İnspiron 15 7577 Oyun serisi sistemlerindeki hibrit güç özelliği,genel sistemdeki güç talebini karşılamak için aşırı yükleme sırasında

veya belirli oyun koşullarında pilin sisteme güç çıkışı yapmasına olanak sağlar(pil kapasitesi %10 un üzerinde olduğu sürece).

Sistem aşırı yükleme durumundan çıkar çıkmaz pil şarj edilmeye devam eder.
    Ama bu durum 1060 ekran kartlı modelde niyeyse yok :)

Veya söylenenlere göre kutunun içinden çıkan adaptörün 130w gibi düşük olması sebebiyle servis, başlarda ücretsiz olarak 180w ile değiştirmiş ama sonradan herkese size verilen bu cevabı vermişler...

Öyle duymuştum...

Bende forumlarda öyle okudum.Şimdi bir mesaj daha gönderdim ve bu durumun uzun vadede bataryayı sürekli tüketerek %10'un altına düşürdüğünde ve batarya sisteme güç çıkışı yapamamadığında ne olacağını sordum :)

Ancak adaptör sorunu hariç dell ile ilgili kötü bir yorum okumadım ve adaptör sorunu halledilebilir.

En kötü 180w olanını sipariş ederiz 150 tl ye :) 5200 tl fiyatı var şuan adaptörde söylesek 5350 tl :) aklımızda olsun bence delli elemeyelim :)

Bu arada birazdan arkadaşım gelecek ve hp omen 17 kullanıyor 1 haftadır çok memnun. Rica ettim bilgisayarını da getiriyor .Yakından
    inceleyeceğim:)
  • quote:

Bende forumlarda öyle okudum.Şimdi bir mesaj daha gönderdim ve bu durumun uzun vadede bataryayı sürekli tüketerek %10'un altına düşürdüğünde ve batarya sisteme güç çıkışı yapamamadığında ne olacağını sordum :)

Ancak adaptör sorunu hariç dell ile ilgili kötü bir yorum okumadım ve adaptör sorunu halledilebilir.

En kötü 180w olanını sipariş ederiz 150 tl ye :) 5200 tl fiyatı var şuan adaptörde söylesek 5350 tl :) aklımızda olsun bence delli elemeyelim :)

Bu arada birazdan arkadaşım gelecek ve hp omen 17 kullanıyor 1 haftadır çok memnun. Rica ettim bilgisayarını da getiriyor .Yakından
    inceleyeceğim:)
    Ooo bu iyi bi haber :)

Ayrıca Dell de çift fan var mıydı?

Lenovo ve HP de çift fan var sanırsam..

Evet öyle. Dellde de çift fan varmış ve fanlar konusunda aşırı bir övgü var.Isı düşüklüğü konusunda bir numara dell diyor herkes.

Ancak fanlar gürültülü çalışabiliyormuş.(oyuncular genelde kulaklıktan oynadıkları için bunun problem olmadığını ısınmamasını hafif bir

gürültüye tercih ettiklerini söylüyorlar bende aynı kanaatteyim :) ).

Bu arada arkadaşım geldi kasa gerçekten harika ötesi :)
  • quote:

Evet öyle. Dellde de çift fan varmış ve fanlar konusunda aşırı bir övgü var.Isı düşüklüğü konusunda bir numara dell diyor herkes.

Ancak fanlar gürültülü çalışabiliyormuş.(oyuncular genelde kulaklıktan oynadıkları için bunun problem olmadığını ısınmamasını hafif bir

gürültüye tercih ettiklerini söylüyorlar bende aynı kanaatteyim :) ).

Bu arada arkadaşım geldi kasa gerçekten harika ötesi :)
    Nerden ve ne kadara almış arkadaşınız =)

Oyunlarda ne kadar fps almış?

Artılar eksileri derse süper olur :)

Arkadaşım vatanda çalıştığı için çalışan indiriminden faydalanarak 5000 tl ye almayı başarmış.

Aşırı oyun oynayan ve bilgisayarı ınanılmaz zorlayan birisi.

Pubg en son ayarlarda full hd de 50 fps nin altına düşmedi.(az önce denedik )

gta da ultra ayarlarda genelde 60 fpsnin altına düşmediğini çok hareketli anlarda en düşük 52 gördüğünü söyledi.
  • quote:

Arkadaşım vatanda çalıştığı için çalışan indiriminden faydalanarak 5000 tl ye almayı başarmış.

Aşırı oyun oynayan ve bilgisayarı ınanılmaz zorlayan birisi.

Pubg en son ayarlarda full hd de 50 fps nin altına düşmedi.(az önce denedik )

gta da ultra ayarlarda genelde 60 fpsnin altına düşmediğini çok hareketli anlarda en düşük 52 gördüğünü söyledi.
    PuBG oyununa bi ben mi alışamadım nedir? Her yerde bu oyunu kıstas alıyorlar :)) Nasıl bir şey acaba denemek isterim : )

GTA vazgeçilmezdir ve temel kıstasımdır :D Sırf bu yüzden gidip CD'li kutulu halde almıştım :) Tabii bu alette Optik okuyucu vardır inşallah :) Yoksa da ayrıyeten alacaz artık :)

Peki ısınma durumları nasıl? Rahat 4-5 saat oynanılan durumlarda cihaza çok yük biniyor mu?

Ayrıca hiç mi negatif yönü yok bu cihazın : )

Başka neleri tavsiye eder arkadaşınız?

Bu arada ben Lenovo'yu eledim. Çünkü klavye sorununun ne zaman baş göstereceği bilinmediği için riske girmeye gerek olmadığını düşündüm. HP Omen veya MSI olursa olur. MSI'da çok pahalı bakalım :)

Pubg sistemi ciddi anlamda zorladığı için(oyunun optimizasyonu felaket :D ) kıstas alınıyor sanırım.

Arkadaşım ekran parlaklığı konusunda biraz daha iyi olabilirmiş diyor.(ama şikayetçi değil sadece bir tık daha olsa iyi olurmuş ama olmaması sorun değil diyor).Bunun dışında hiçbir negatif yönünü görmemiş.

4-5 saat pubg oynadığında işlemcinin maksimüm 84 ü gördüğünü ekran kartının ise 73 te kaldığını söyledi.Hiçbir şekilde performans düşüşü yaşamamış.

MSI ı çok beğeniyor arkadaş ancak markaya o kadar para verilmez diyor:).

Asusunda iyi olduğunu ancak fiyat olarak gereksiz pahalı olduğunu düşünüyor :).
  • quote:

Pubg sistemi ciddi anlamda zorladığı için(oyunun optimizasyonu felaket :D ) kıstas alınıyor sanırım.

Arkadaşım ekran parlaklığı konusunda biraz daha iyi olabilirmiş diyor.(ama şikayetçi değil sadece bir tık daha olsa iyi olurmuş ama olmaması sorun değil diyor).Bunun dışında hiçbir negatif yönünü görmemiş.

4-5 saat pubg oynadığında işlemcinin maksimüm 84 ü gördüğünü ekran kartının ise 73 te kaldığını söyledi.Hiçbir şekilde performans düşüşü yaşamamış.

MSI ı çok beğeniyor arkadaş ancak markaya o kadar para verilmez diyor:).

Asusunda iyi olduğunu ancak fiyat olarak gereksiz pahalı olduğunu düşünüyor :).
    GTA 5'te 60 fps ler alınıyorsa ve gerek ısınma gerekse de klavye vb. sorunları yaşamadığını söylüyorsa seçim belli oldu gibi :))

MSI güzel evet ama gerçekten aşırı pahalı. Onun yerine 5 bine laptop alıp + 2 bin liraya da play station alırım daha iyi veya Logitech direksiyon seti :))

Lenovo aslında iyiydi ama klavye olayı iyice kendinden soğuttu ve şu an HP OMEN'i ciddi ciddi düşünmekteyim :)

Arkadaşın laptopunun özellikleri nelerdi? VE optik okuyucu var mı? Malum bendeki GTA 5 kutulu-cd'li aldım da :)

Her zaman bahsettiğimiz 16gb ram 4gb 1050ti ekran kartı i7 7700hq işlemci ev 256gb ssd+2tb hdd li omen modeli.

Optik okuyucu var :)

Bu arada dün hepsiburada da 6000 tl olan hp omen bugün 6200tl olmuş . . .
  • quote:

Her zaman bahsettiğimiz 16gb ram 4gb 1050ti ekran kartı i7 7700hq işlemci ev 256gb ssd+2tb hdd li omen modeli.

Optik okuyucu var :)

Bu arada dün hepsiburada da 6000 tl olan hp omen bugün 6200tl olmuş . . .
    Hadi ya :) Kesin bizim konuyu takip ediyorlardır :))

Bunun diğer özellikleri aynı ama 1 TB ve 128 GB SSD'li olan modeli yok mu acaba..?

Bide arkadaşınızdaki 17 inç tir, daha iyidir görüntü :)
    Acayip canım sıkıldı. umarım 6000 e almadığımız için pişmanlık yaşamayız :(

Var o modeli ancak o modelde i5 7300hq var.

Evet 17inch gayet iyi görüntü ips panel zaten.
  • quote:

Acayip canım sıkıldı. umarım 6000 e almadığımız için pişmanlık yaşamayız :(

Var o modeli ancak o modelde i5 7300hq var.

Evet 17inch gayet iyi görüntü ips panel zaten.
    Elbette indirimler olacaktır. Ben inanıyorum.

Mühim olan cihazdan memnun kaldınız mı? Önemli olan budur. Sonuçta siz yakınen haşır neşir oldunuz. Nasıl cihaz? Kaliteli mi? Uzun süre götürür mü?

Ayrıca arkadaşınız ne zamandan beri kullanıyor?

Demek 1 TB + 128 SSD var ama i5 diyorsunuz. Bu olmadı...

Ekran da IPS ne güzel..

Ah be Lenovo ne vardı da klavyen de hata olmayaydı : )

HP'nin servis ağı nasıl acaba? Kaliteli mi yoksa süründürüyorlar mı? Sonuçta az buz para verilmiyor..

umarım indirim olur.

Tabiri caizse tank gibi cihaz :D çok sağlam ve kaliteli duruyor gerçekten uzun süre götüreceği hissiyatını veriyor ben ikna oldum :)

Arkadaşımda 1 aydır kullanıyor daha yeni.

Teknik destek kısmında hp çok iyiymiş.İzlediğim videodaki yayıncılarda özellikle o konunun altını çizdiler hp alıyorsanız garanti

konusunda içiniz rahat olsun vs diye.

Benimde gönlüm hala lenovoda gerçekten ama klavye riskide alınabilecek bir risk değil.

dell de hala aklımda fiyatı 700 tl daha makul hp ye göre . . .

bu arada lenovo 2.5 kg iken hp 3.78 kg :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5november1605 -- 21 Mayıs 2018; 13:45:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.