Şimdi Ara

Laptop mu Kasa mı, data science yolunda ilerlemek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, üniversite matematik 1.sınıf öğrencisiyim, şuan python öğreniyorum yazın da SQL öğreneceğim, hedefim data science a yönelmek diyebilirim, üniversitemde 2.sınıfta matlab dersleri, python dersleri vs olucak bunlar normaldekinden farklı olarak yüz yüze olacak olan dersler, yazılımla veya direkt data science, ML, DL ile içli dışlı olanlar varsa tavsiyelere açığım, kafamı karıştıran şey bir laptop mu alsam yoksa kasa mı toplasam sorusu oldu, açıkçası günümüz kuruyla 60-75k arası bütçem var, sizce kasa toplasam bana büyük bir eksisi olur mu, ya da laptop alsam (aklımda macbooklar var) performans yetersizliği ve fiyatına oranla vereceği performans üzer mi? tek korkum okulda lazım olup olmayacağı, elimde halihazırda 8gb ramli bir huawei matebook var, sizin naçizane tavsiyelerinize açığım, aklımda olan macbook modellerini aşağı bırakıcam siz de önereceğiniz kasa/laptop önerilerini duruma göre belirtirsiniz, asıl sorum kasa alsam üzer mi veya eksikliğini çeker miyim, uzun yıllar götürür mü denebilir, tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi günler dilerim.

    16gb ramli Macbook Pro M4:
    pozitif teknoloji
    MacBook Pro 14 inc M4 10CPU 10GPU 16GB 512GB Uzay Siyahı MW2U3TU/A - Apple - PT
    https://www.pt.com.tr/macbook-pro-14-inc-m4-10cpu-10gpu-16gb-512gb-uzay-siyahi-mw2u3tu-a

    24gb ramli Macbook Air M4:
    pozitif teknoloji
    MacBook Air 15 inc M4 10CPU 10GPU 24GB 512GB Gece Yarısı MC6L4TU/A - Apple - PT
    https://www.pt.com.tr/macbook-air-15-inc-m4-10cpu-10gpu-24gb-512gb-gece-yarisi-mc6l4tu-a

    İnternette çok araştırmadan beğendiğim bir kasa:
    itopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    FREKANS-A9 / INTEL Core Ultra 5 245KF / MSI GeForce RTX 5070 12GB / 32GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD / GeForce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/frekans-a9-i...-5070-12gb-32gb-ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-g_h30609

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



    _____________________________




  • - M serisi işlemcilerde Cuda desteği yok.
    - Air modeli fansızdır bu iptal.
    - Kasa iyi olur ama derse taşıyamazsın.
    - Nvidia harici gpu'lu bir dizüstü iyi olur.
    - SSD rastgele okuma/yazma hızları yüksek olmalı.
    - Bol bol ram lazım.
    - linux kullanacaksanız Intel, kullanmayacaksanız AMD ryzen ai'li bir işlemci olmalı. Ryzen daha yüksek performanslı ai hızlandırıcılara sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Ustam uzaktan laptopu kasama bağlama işine ne diyorsun yani remote olarak kasayı laptoptan kullanma işine, ben de cuda eksikliğinden dolayı macbooka pek sıcak bakmıyordum ama şarj olarak ve performans olarak bu nvidia harici gpulu laptoplar tam performansı da veremiyor şarjları da çok gitmiyor sizin önerdiğiniz varsa görmek isterim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • rainygt1907 kullanıcısına yanıt

    Elektrik kesilir, reset arası tutar başında biri olmalı kasanın da  


    Epey'den dizüstü listeleyebilirsiniz.

    - Nvidia rtx gpu

    - GDDR7 bellek

    - Tercihen Rtx5070 115w

    - Nvme pcie 4 veya varsa pcie 5 SSD

    - 32gb ddr5 ram veya daha sonra yükseltirim derseniz 16gb minimum

    - 76.000₺ fiyat üst limiti


    Yazılımcı en başta özgürlük ister. Macbook şahsen bana göre değil. Masaüstü de aynı şekilde.


    Pcie 5.0'lı SSD olup rtx5070'li tek model var onada güvenemedim.


    MSI dizüstülerin bios'u hiçbir müdahaleye gerek kalmadan güç tuşuyla fabrika ayarlarına resetlenebiliyor. İşlemciye sıcaklık limiti derece olarak belirlenebiliyor, ram overclock yapılabiliyor, anakart/işlemci voltajı düşürebiliyor/arttırılabiliyor, diğer donanımlar kapatılabiliyor, pci veri yoluna bağlı donanımların uyku davranışına varıncaya kadar gizli bios menüsünden ayarlanabiliyor. Diğer markaların bios'larında böyle özellikler yok. Benim gönlüm msi'dan yana olur ancak onunda 5060 seçeneği var.


    HP desen ısı borusunun dibine sensör koymuş victuslarda arızalanıp duruyor. Omen'e de bir planlı eskitme hilesi yerleştirdi mi araştırmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.