Şimdi Ara

laptop max fan hızı (ses çok fazla)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 1.5 sene önce laptopum bozuldu.Güç düğmesine basınca fan yüksek devirde çalışıyor ve ekran hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu.7 yıllık eski laptop olunca yaptırmadım.Kardeşim dün laptopu yaptırdı anakart çipsete müdahele etmişler ve çalışmış.Şuan düzgün çalışıyor ama fan hep max devirde ve çok sesli .Sıcaklığıda yüksek değil yükte 60 70 civarında elle hissedilen sıcaklık az.
    1.Laptop orjinalde Asus k52jt modeli idi ama biosa bakınca k52ju modeli görünüyor tamir sonucu yapmışlar gibi sebebi bu olabilir mi ?
    2 Aıda64 te Cpu çekirdekleri 45 derece civarındayken gayet soğuk hissettiriyor elle de üsteki cpu yazısı 96 derece hep sabit gösteriyor acaba bir uyumsuzluk mu var ?
    3 Tamirciye götürmeden çözüm önerisinde bulunabilecek var mı?( benim yaptılarım termal değiştim fanı yağladım bios k52jt olmuyor k52ju sürümlerinin hepsini denedim çözüm bulamadım fan hızı bilgisayar açılır açılmaz maksimumda ve gürültülü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roronoar -- 17 Ocak 2019; 18:44:53 >

• tamir gören anakart istikrarlı çalışmayabilir. fan sorununu speedfan yada benzeri bir fan kontrol programıyla halledebilirsin.
  • Fan programı denedim ama değişim olmadı.Hep sabit Max hızda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speedfanla kontrol etmeye izin vermeyebilir. Biostan fan ayarlarını düşürebilirsin, ama uzun vadedeki sıcaklıkları kontrol ederek. Eğer çok ısınıyorsa bir sorun vardır.
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Isınmıyor çok hatta fan soğuk üflüyor denebilir.Laptop 9 yıllık neredeyse biosta fan ayar hızı bulamadım.Fan ayar hızı olmayabilir mi biosta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: roronoar

Isınmıyor çok hatta fan soğuk üflüyor denebilir.Laptop 9 yıllık neredeyse biosta fan ayar hızı bulamadım.Fan ayar hızı olmayabilir mi biosta ?
    Genelde olur, internetten araştırın bios markanıza göre ayarları, biraz kurcalayın, bozmadan tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.